FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Căpitanul lui Dinamo, interviu fără ocolişuri! Totul despre haosul din „Ștefan cel Mare”: „Să ne înțelegem: nu se rezolvă cu un salariu!”

Ante Puljic, Dinamo
Ante Puljic, Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020 08:31 / Actualizat miercuri, 18 noiembrie 2020 19:11

Ante Puljic, 33 de ani, căpitanul lui Dinamo, a explicat suporterilor situația din punctul de vedere al fotbaliștilor, care sunt păcăliți de la o zi la alta. „Nu se rezolvă cu un salariu, trebuie alocate 2-3 milioane de euro pentru existența clubului”.

- Ante, tu ca lider al echipei cum apreciezi toată situația de la echipă, de la club?
- Suntem îngrijorați. Nici noi nu știm ce să mai credem. Am vorbit de 3-4 ori, suntem supărați că ni se promite ceva și rămânem doar la promisiuni. Înțelegem că echipa e în situație critică, dar nu mai promite! Suntem și noi ființe umane, avem familii, e deranjant să te amăgească. Până la urmă, nu e vorba doar de salariile jucătorilor, ci și de ale oamenilor de la Săftica, de la club, de viața clubului. Ți se spune că vineri ai salariile, vineri te duce săptămâna viitoare, lunea viitoare se face miercuri, miercuri vineri, vineri devine lunea viitoare, luni îți spune „săptămâna asta”, săptămâna asta devine săptămâna viitoare. Ajungi să vorbești singur!

- Vezi vreo rezolvare?
- Să ne înțelegem: nu înseamnă că dacă ni se plătește nouă acum un salariu, se rezolvă ca prin farmec toate problemele la Dinamo. E păcat că s-a pierdut încrederea, pare o lipsă totală de respect. Viața clubului este în balanță, în aceste zile, în aceste săptămâni. Nu se rezolvă cu un salariu, trebuie urgent investiți 2-3 milioane de euro în club. Nu să aibă jucătorii bani, să aibă Dinamo din ce supraviețui! Este inadmisibil să nu știm ce se va întâmpla mâine.

Ante Puljic: „Pare blestem, este SF”

- Cosmin Contra vrea să plece și totuși vine la antrenamente.
- Nu știu ce s-a întâmplat între el și conducători, eu văd doar că este cu noi, e antrenorul nostru, îl apreciez ca profesionist și ca om, mereu alături de jucători, păcat că nu avem rezultate. Ne îngrijorează și lipsa victoriilor, e un lanț al slăbiciunilor. Ne concentrăm să scoatem rezultate cât mai bune, avem nevoie ca de aer de o victorie care să ne mai dea energie. Nu e normal să ai o asemenea echipă, cu fotbaliști de calitate, și să fii pe penultimul loc în clasament.

- Care e explicația voastră?
- Explicația este că nu găsim nicio explicație. Zici că e un blestem, pare ceva science fiction, totul pare blocat, inteligență, picioare, noroc. E foarte ciudat, dar nu știm nici noi ce să explicăm. Venim la antrenamente, ne pregătim bine, iar când e meci parcă ne transformăm. Crede-mă, noi chiar avem încredere că vom ieși din situația asta, de pe penultimul loc! Dacă vezi jocul, probabil că nu ești de acord și zici că vorbesc tâmpenii, însă noi știm că nu suntem de locul pe care-l ocupăm acum.

- Sincer, în cine crezi mai mult, în Pablo Cortacero sau în Moș Crăciun?
- Chiar nu e de glumă! Nu este o situație normală și te iau durerile de cap. Jucătorii noi nu au primit nici măcar un euro de când au sosit la Dinamo. Unii și-au adus familiile aici, au cheltuit bani să închirieze apartamente, să aibă ce pune pe masă, e o situație dramatică. Să nu credeți că suntem disperați după bani sau că doar asta avem în cap, însă este o stare agonizantă și, mai ales, nu mai există încredere.

Ante Puljic: „Totul merge prost”

- Dacă nu vin banii...
- Dacă nu vin nici săptămâna asta, nu mai știu ce mai avem de vorbit! Nu știu ce-ar putea să se întâmple.

- V-ați gândit la grevă?
- Toți suntem îngrijorați de viitor, dar ne focusăm pe munca noastră până la Crăciun, apoi vom vedea ce vom face. Dar nu știm ce se poate întâmpla dacă situația va persista, orice se poate schimba de la zi la zi.

- Voi cum vă înțelegeți între voi în vestiar, la antrenamente?
- Situația este bună între băieți, dar ne întristează și rezultatele. Nici încredere, nici victorii, totul merge prost. Sperăm să învingem în meciul viitor, importantă e prima victorie, apoi poate mai legăm una și merge motorul mașinii altfel.

Trebuie să ne asumăm greșelile, de la mine până la ultimul. Trăim într-o situație anormală, chiar nu mă duce capul să înțeleg ce se întâmplă. Aș vrea să le explic suporterilor exact situația, dar nu am cum. Îi asigur doar că vom face orice ca să învingem vineri, apoi vom vedea - Ante Puljic, Dinamo

9meciuri jucate integral a strâns croatul în 10 etape, în cel de-al zecelea bifând doar 24 de minute

245este indexul lui Puljici la Dinamo conform InStat. Cu Astra (1-1), a avut 276, al doilea cel mai bun din echipă, după Ba (279)

VIDEO. Totul despre Dinamo - FC Voluntari, următorul meci al „câinilor”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Îl vor pe Mulțescu la Dinamo, dar antrenorul a produs stupoare ultima oară: a băgat 13 jucători în primul „11”! » „Mister, ce fotbal e ăsta?!”

Cel mai fericit jucător în tot haosul de la Dinamo: e antrenat de Jose Peseiro, iar recent s-a întâlnit cu Firmino

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
creeperno
creeperno  •  18 Noiembrie 2020, 22:47

Pulici o sa fie singurul strain care va ramane alaturi de noi in caz ca domnul Cortacero se retrage din cocina asta numita liga 1 si isi ia club in spania

orlick
orlick  •  18 Noiembrie 2020, 19:11
Postat de cainelup pe 18 Noiembrie 2020, 16:03

Dar daca te-ai duce la un servici pentru salariul inutilului aluia si ai da randamentul lui, cine te-ar mai tine acolo ?! Ti-ai cauta de lucru dupa 2 zile. Auzi la el, cand o arde la rece, la antrenamente, toate-s OK. Cand incepe meciul, se blocheaza si ia bataie. D-aia e trist. Ptiu !!! O echipa de mahniti...

La antrenamente joaca intre ei. Problemele apar când trebuie să joace împotriva jucătorilor adevărați (nu zic valoroși, pentru că vorbim, totuși, de liga întâi)

tricisport
tricisport  •  18 Noiembrie 2020, 19:02

Expresia voastra "cărțile de față" e gresita. Corect este "cu cartile pe fata" pt ca important e sa cunosti valoarea cartilor, care daca nu sunt "PE fata", ramane necunoscuta. ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează