FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Bijutierul » Povestea lui Antonio Sefer, noul idol al Giuleștiului, care în urma cu 7 ani retrograda în Liga 3

Antonio Sefer, Foto: Instagram @fcrapid1923oficial +10   FOTO
Antonio Sefer, Foto: Instagram @fcrapid1923oficial

Articol de - Publicat luni, 08 august 2022 11:31 / Actualizat luni, 08 august 2022 12:14

Antonio Sefer (22 de ani) a reușit o „dublă” cu FC Argeș, golul de 2-0 fiind magnific. Mijlocașul Rapidului a fost desemnat MVP-ul meciului jucat într-o atmosferă colosală.

În fața unui Giulești arhiplin și cu planuri mărețe după victoriile cu FCSB și CSU Craiova, Rapidul și-a arătat din nou clasa și a făcut show cu FC Argeș. Au impresionat paradele incredibile ale lui Horațiu Moldovan, dar MVP-ul serii a fost Antonio Sefer. 

A deschis scorul chiar înainte de pauză, șut cu stângul din 15 metri, și a pornit fiesta în Giulești. Tot el a reușit un gol fabulos direct în vinclu (66), reușită care poate ajunge pe toate genericele de prezentare a Ligii 1.

Ce a observat conducerea lui FCU Craiova la Marius Croitoru: „Cu alți antrenori nu se întâmpla asta”
FCU CRAIOVA
Ce a observat conducerea lui FCU Craiova la Marius Croitoru: „Cu alți antrenori nu se întâmpla asta”

Povestea lui Antonio Sefer a început la Dunăre

Născut la Galați, Antonio a început fotbalul la 6 ani, la Oțelul. A fost la loturile de juniori, copil de mingi la meciurile echipei din Liga 1, apoi a prins antrenamente cu echipa mare. 

Exersez mereu la antrenamente, uneori chiar exagerez. Îmi propun să șutez mai des la poartă, este principala mea calitate. Trebuie să reglez lucrul acesta, să știu când trebuie să șutez, când să pasez. 

- Antonio Sefer, mijlocaș Rapid

Bijutierul » Povestea lui Antonio Sefer, noul idol al Giuleștiului, care în urma cu 7 ani retrograda în Liga 3
Imaginile cu Sefer plângând în hohote după retrogradarea Oțelului

„Eu la Oțelul nu am câștigat niciun leu. Nici când echipa era în Liga 1, iar eu mă antrenam alături de seniori, nu am primit vreun ban. Am jucat acolo de plăcere, fiind un vis din copilărie”, recunoștea Antonio. La 15 ani a debutat în Liga 2 la Oțelul, dar după doar un sezon a retrogradat. Culmea, după un meci cu Rapid, pierdut 2-5. Atunci a plâns în hohote.

Argeș este o echipă care se apără bine, ne-a închis spațiile, cel puțin până la gol. Moldovan a făcut un meci mare, cred că este cel mai bun portar din țară! 

- Adrian Mutu, antrenor Rapid

„De când eram copil îmi doream să ajung la echipa mare, dar, din păcate, aceste momente au fost umbrite de dispariția formației. Am plecat de acolo cu lacrimi în ochi și cu un gol în suflet. Soarta a făcut ca ultimul meci la Oțelul să fie chiar cu Rapid. Care nu este doar actualul meu club, ci și echipa mea de suflet”, spunea Antonio într-un interviu pentru FRF.

Antonio Sefer, dedicație pentru unchiul dispărut

Acesta a plecat în Olanda, la grupele Under 19 și Under 21 ale celor de la Groningen. Dar după doi ani a revenit în România, la Rapid. A semnat în 2019 cu echipa din Grant pentru care a evoluat un sezon în Liga 3 și două în eșalonul secund, apoi a venit promovarea. Iar debutul în prima ligă s-a consemnat în urmă cu un an, tot într-un meci cu FC Argeș, la Pitești, câștigat de giuleșteni cu 1-0.

Sefer a făcut trei preluări şi nu a ieşit nimeni să blocheze. Greşeli... Tot repetăm la antrenament, vorbim şi... degeaba. Păcat! Pentru că era un meci din care puteam să scoatem punct sau puncte. 

- Andrei Prepeliță, antrenor FC Argeș

În sezonul trecut a reușit primul gol pentru Rapid în Liga 1, tot pe Giulești, iar sâmbătă seară a fost omul meciului

„Mă bucur pentru reușitele mele, mă bucur că mi-am putut ajuta echipa și că am marcat două goluri pentru unchiul meu, care a plecat din viața familiei mele. Golurile pe care le voi da vor fi doar pentru el. Știu că este îngerul meu acum. Mă bucur că e fericit acolo prin golurile mele. Sper să îl fac mândru pe el și să îmi fac mândră și familia” au fost primele cuvinte ale mijlocașului la finalul partidei.

Giuleștenii au rămas în 10 pe final, după ce Dragoș Grigore a văzut „roșu” direct, al doilea din întreaga sa carieră, iar FC Argeș a redus din avantaj în prelungirile partidei, după ce Kait și-a trimis mingea în proprie poartă, în urma unui corner (90+2).

Nu am dat gol când am avut șansa. Eu din teren nu i-am simțit foarte puternici pe rapidiști. În prima repriză au avut posesie, dar fără progresie, fără un joc direct. Dacă mai erau 5 minute, cine știe?

- Marius Constantin, fundaș FC Argeș

Gol anulat corect din camera VAR!

Reușita din minutul 56 a lui Marko Dugandzic, validată inițial de „centralul” Ionuț Coza și de către asistentul Ferencz Tunyogi, a fost anulată după intervenția arbitrilor din camera VAR. 

+6 FOTO

GSP.ro a consultat un arbitru FIFA pentru clarificarea fazei: „Decizia este corectă. Turda nu are intenția de a juca balonul, el doar blochează șutul lui Sefer. Mingea ricoșează la Costache, care se află în poziție clară de ofsaid. Conform IFAB, golul ar fi fost regulamentar doar dacă Turda avea intenția de a juca balonul”. 

Legile Jocului spun că un jucător este sancționat atunci când se află în poziție de ofsaid și primește mingea în urma unei respingeri a unui adversar, cu condiția ca oponentul să nu aibă control asupra mingii. Faza a fost judecată tocmai în această idee.

Citește mai multe știri din Liga 1:

3 jucători de nota 4 în derby-ul Olteniei » Cine a fost omul meciului

Becali nu e impresionat de Rapid: „Nu o iau în considerare! Nu are valoare de titlu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ucluj2011
ucluj2011  •  08 August 2022, 14:54

Respect Antonio Sefer! Să-ți dea Dumnezeu sănatate și mult succes în viața de fotbalist și în cea de toate zilele!!!

soad
soad  •  08 August 2022, 12:27

inca un tanar cu potential enorm, imi place mult de Sefer, modest cu picioarele pe pamant, sper sa ajunga cat mai sus posibil. Bravo Antonio.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează