FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

FOTO Fotbalistul pe care Becali a irosit 1,2 milioane de euro lucrează acum pentru o firmă de curățenie: „Nu eu am greșit. E foarte greu să fii fotbalist la FCSB”

Antonio Semedo, portughezul pentru care Gigi Becali plătea 1,2 milioane de euro în 2008, s-a stabilit alături de familie în Anglia / Sursă foto: Arhivă GSP +25   FOTO
Antonio Semedo, portughezul pentru care Gigi Becali plătea 1,2 milioane de euro în 2008, s-a stabilit alături de familie în Anglia / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2022 09:45 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 10:39

Antonio Semedo (42 de ani), portughezul pentru care Gigi Becali plătea 1,2 milioane de euro în 2008, s-a stabilit alături de familie în Anglia, unde lucrează la o firmă de curățenie.

Antonio Semedo a ajuns în România în 2006 și a arătat foarte bine la CFR Cluj, unde a pus umărul la primul titlu din istoria „feroviarilor”. Doar în Liga 1, fostul mijlocaș ofensiv a reușit 64 de meciuri și 13 goluri în Gruia.

Becali l-a achizționat pentru 1,2 milioane de euro, însă a plecat din Ghencea după numai un an, din postura de jucător liber de contract. La FCSB, Semedo a marcat doar trei goluri.

Ieșit din fotbal de un deceniu - ultima oară a jucat în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran - Semedo povestește cum a ajuns în Anglia și rememorează momentele inedite petrecute în fotbalul românesc, unde, pe lângă CFR și FCSB, a mai jucat și la Unirea Urziceni.

Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+21 FOTO

Antonio Semedo: „Lucrez la o firmă de curătenie, sunt asistent manager”

„Locuiesc în Anglia momentan, aici am văzut oportunităţi excelente atât pentru copii, cât şi pentru mine şi soţia mea. Familia a fost peste tot cu mine când jucam fotbal, e rândul meu să le fiu alături pentru ca ei să îşi îndeplinească visurile.

De exemplu soţia mea e în ultimul an de facultate, urmează să devină asistentă la un spital pentru copii. Eu lucrez la o firmă de curătenie, sunt asistent manager acolo.

Le spun mereu oamenilor din Anglia să nu le fie frică să vină în România. E o ţară care te primeşte cu braţele deschise, nu e plină de romi aşa cum crede toată lumea. România pentru mine e ţara unde am văzut cele mai frumoase femei din lume şi cei mai de treabă oameni. Iubesc România, îţi zic sincer!”, a spus Semedo, într-un interviu pentru Orange Sport.

GSP l-a găsit pe Cristian Fabbiani în Argentina » Dialog exploziv: „Paszkany m-a bănuit că m-am dat la iubita lui și că am fost cumpărat de Becali!”
INTERVIU
GSP l-a găsit pe Cristian Fabbiani în Argentina » Dialog exploziv: „Paszkany m-a bănuit că m-am dat la iubita lui și că am fost cumpărat de Becali!”

Antonio Semedo: „Mi se părea perfect normal să aud şi insulte rasiste când jucam”

Chiar dacă spune că a rămas îndrăgostit de țara noastră, Semedo recunoaște că, pe durata șederii în România, n-a fost ocolit de insultele rasiste jignitoare ale suporterilor. Pe care le-a acceptat fără să scrâșnească din dinți.

Mi se parea perfect normal să aud şi insulte rasiste când jucam. Dar asta nu îi facea pe oamenii respectivi rasişti

Pur şi simplu, credeau şi sperau că mă pot destabiliza în momentul meciului în avantajul echipei lor favorite. Atât. Aşa văd şi vedeam situaţia şi atunci. În afara terenului, nimeni nu s-a comportat urât cu mine şi cu familia mea pentru că eram de altă culoare. Din contră”, mai spune Semedo, conform sursei citate. 

Antonio Semedo: „E foarte greu să fii fotbalist la FCSB”

Antonio Semedo a descris și perioada petrecută la FCSB, unde, încă de atunci, imixtiunule patronului Becali erau la ordinea zilei. Lusitanul mai dezvăluie că a fost forțat de CFR să plece la rivala din Capitală și povestește un episod în care latifundiarul i-a luat apărarea în vestiar. 

„E foarte greu să fii fotbalist la FCSB şi nu mă refer aici la calităţi, ci mental, psihic. E echipa unde antrenorul e bun pentru antrenamente şi atât. Când începe meciul, apar alţi antrenori acolo, mai mulţi.

Sincer, Gigi Becali mi s-a părut o persoana foarte bună, foarte de treabă. Ba chiar a fost omul care mi-a luat apărarea în mijlocul vestiarului în faţa celorlalţi colegi care nu încetau să ne critice pe mine şi pe Dayro Moreno. Problema nu a fost niciodată la Gigi Becali, ci la oamenii din jurul lui.

Am semnat cu FCSB pentru că CFR Cluj m-a vândut acolo fără ca măcar eu să ştiu sau să am un cuvânt de spus în asta. Ţin minte şi acum... Aveam meci cu Poli Iaşi şi m-a sunat Andone să îmi spună că eu mă duc la FCSB. De asta probabil mi-a fost dificil, pentru că nu am greşit eu, nu am gândit-o eu, ci mi-a fost impus transferul”, a afirmat Semedo. 

Semedo, printre primii străini din istoria CFR-ului modern

Moda de a transfera foarte mulți jucători din afara granițelor a fost adusă în Liga 1 de CFR, care între vara lui 2006 și iarna lui 2008 a adus o mulțime de jucători străini, printre care: Cadu, Semedo, Dubarbier, Nuno Claro, Fabbiani, Culio, Didi, Sixto Peralta sau Tony, cu care vișiniii au reușit să câștige titlul și să facă o surpriză plăcută în Europa. 

Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Imagini cu Antonio Semedo / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+21 FOTO

Pentru mine, CFR e un capitol minunat, care o să îmi rămână pentru totdeauna în inimă. E locul unde am trăit cele mai frumoase experienţe ca fotbalist şi mă bucur mult să mă ştiu în istoria clubului şi eu.

- Antonio Semedo, conform Orange Sport

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV GSP l-a găsit pe Cristian Fabbiani în Argentina » Dialog exploziv: „Paszkany m-a bănuit că m-am dat la iubita lui și că am fost cumpărat de Becali!”

Vă mai amintiți de Roland Agalliu? Povestea primului stranier apărut după Revoluție în Divizia A + cum arată și ce face în prezent

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  07 Mai 2022, 15:03

Foarte frumos sa vezi un puscarias in palat auriu.

persanu
persanu  •  07 Mai 2022, 14:21
Postat de popescu.dzn2 pe 07 Mai 2022, 12:00

Semedo a ales sa fie om si spala pe jos iar Ogararu sa fie *** a si sustine ce nu crede pentru bani

Ai citit de pomana , daca asta ai inteles din articol. Cum ma sa fi asistent manager inseamna sa speli pe jos . Ba cap de nuca sparta Descrierea jobului: Asistent manager pentru general manager - raspunde de inregistrarile de contabilitate primara si de verificarea financiara a contractelor societatii - raspunde de relatia societatii cu bancile - verifica deconturile lunare ale angajatilor societatii - managementul documentelor companiei (sortarea si expedierea corespondentei, arhivarea documentelor companiei, managementul contractelor incheiate de companie, sortare, arhivarea si evidenta lor, securizarea informatiilor cu caracter confidential) - coordonarea relatiei cu furnizorii companiei - evidenta obiectelor de inventar şi a mijloacelor fixe la nivelul intregii companii - colectare date si organizarea lor de la departamentul tehnic si vanzari - persoana de legatura cu departamentul contabil si cel tehnic - coordonarea activitatii de evidenta a personalului (ordinele de deplasare, certificatele medicale, cererile de concediu , arhivare) - activitati de preluare sarcini de la managerul general pentru rezolvare a anumitor sarcini Tare curios as fi ce lucrezi tu daca nici ceea ce citesti nu esti instare sa intelegi , probabil sub vreun spalator. -Legat de Semedo , mereu l-am vazut ca parca se incarca din jignirile adversarilor.

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  07 Mai 2022, 12:29
Postat de sile007 pe 07 Mai 2022, 11:41

Ce-avem noi aicea...tov. csa-tist ogararu!

Stelist prostea!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close