FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Antrenamentele tari i-au stors pe rapidişti!

Articol de - Publicat duminica, 26 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 25 iunie 2011 22:06

Răzvan Lucescu mizează pe o pregătire fizică bună, însă chiar şi aşa reuşeşte să nu-i plictisească pe fotbalişti. Nu degeaba a mers la Barcelona şi l-a urmărit pe Guardiola.

Cu el nici un antrenament nu e la fel, chiar şi cele tari, de acumulare, şi niciodată nu lipseşte mingea. Aşa s-a întîmplat şi ieri dimineaţă.

În era Lucescu, jucătorii nu se mai aşază în cerc pentru a efectua încălzirea, aşa cum se proceda în mandatul lui Şumudică, ci trec printr-un circuit cu mai multe exerciţii: jaloane, gărduleţe etc. Apoi, se trece la minge, se lucrează la posesie, pe spaţii închise, elevii lui Răzvan fiind nevoiţi să paseze din prima sau din două atingeri.

După 20 de minute începe chinul! Preparatorul fizic Diego Longo preia comanda, iar rapidiştii pornesc să are terenul. Trei serii de cîte 12 minute, timp în care ritmul de alergare variază. Între ele, pauze de două minute. De fiecare dată, grupul vorbitorilor de portugheză ţipă de fericire. Răzvan are grijă să încurajeze pe toată lumea: "Bravo, brasilero! Excelent băieţi!".

La final, se trece iar la minge, dar din nou pe spaţii închise. Răzvan îi împarte pe băieţi în două echipe şi se dă drumul la o miuţă de-a latul terenului, fiecare formaţie fiind nevoită să apere şi să atace la două porţi.

La 90 de minute de cînd primul fluier al lui Lucescu s-a auzit la poalele Alpilor, fotbaliştii părăsesc gazonul.

Deac şi Roman, lideri

La exerciţiile fizice, de fiecare dată, se fac remarcaţi Ciprian Deac şi Mihai Roman! Cei doi mijlocaşi de bandă sînt mereu primii la alergări şi nici nu obosesc repede. Un alt fotbalist care uimeşte prin capacitatea la efort e Iulian Apostol. Acesta, deşi are 32 de ani, reuşeşte să ţină lejer pasul cu tinerii săi colegi.

Pancu, separat, Teixeira, deloc

Răzvan nu are tot lotul valid, Pancu a început să se antreneze pe gazon, însă face doar alergări uşoare, iar Teixeira încă e nerefăcut după accidentarea suferită în finalul sezonului, pe cînd evolua la Braşov, şi lucrează singur în sala de forţă. De asemenea, ieri au scăpat de testele fizice Surdu şi Alexa. Cei doi, care au început pregătirea vineri, deoarece au fost în America de Sud cu "naţionala", s-au antrenat alături de colegii lor doar cu mingea, în rest au dat ture de teren.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
gallini
gallini  •  26 Iunie 2011, 17:24
Postat de mamania pe 26 Iunie 2011, 11:39

Sunt fan Steaua, dar sunt sigur ca nici Steaua nici Dinamo nu vor conta prea mult nici pentru cupele europene anul acesta, si ma tem ca doar una din cele 2 va prinde cupele europene, la Steaua sunt facute transferuri fara cap iar la Dinamo nu sunt deloc. Rapidul se va bate acolo sus la campionat dar nu va termina pe podium se va impiedica din nou ca cra cra la mal :P

da' da mai bronzati ca voi tot nu suntem...Apropos, la voi sunt doar norvegieni in echipa (de tribuna, nu se pune problema - au doar cefele groase baietii) Am si eu o intrebare pentru stelistii care scriu p'aici : POT SA V-O PUN ?

cris4co
cris4co  •  26 Iunie 2011, 12:03

puneti maseorii la treaba...relaxati baietii si mai dati-le si liber prin poiana...Forta Rapid

mamania
mamania  •  26 Iunie 2011, 11:39

Sunt fan Steaua, dar sunt sigur ca nici Steaua nici Dinamo nu vor conta prea mult nici pentru cupele europene anul acesta, si ma tem ca doar una din cele 2 va prinde cupele europene, la Steaua sunt facute transferuri fara cap iar la Dinamo nu sunt deloc. Rapidul se va bate acolo sus la campionat dar nu va termina pe podium se va impiedica din nou ca cra cra la mal :P

Vezi toate comentariile (6)
Comentează