FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

ANALIZĂ Situație incredibilă în Liga 1 » Un sfert de echipe și-au schimbat antrenorii deja, alții sunt aproape de demitere, în timp ce pe unii îi mai salvează doar clauzele

Dan Petrescu și Mirel Rădoi
Foto: Imago
Dan Petrescu și Mirel Rădoi Foto: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 12:00 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 12:02

Un sfert dintre echipe și-au schimbat deja tehnicienii, altele caută soluții ca să-i înlocuiască și ele. Prepeliță e în pericol la FC Argeș, Croitoru a fost aproape să demisioneze de la Craiova, Varga se chinuie să scape de Petrescu de la CFR.

Au trecut numai 11 etape și unele dintre formații nici măcar nu au apucat să-și dispute toate partidele din program, dar tot s-au găsit și se mai găsesc destule preocupate să-și destituie antrenorii. Au fost pedepsiți deja Petrea, Balint, Lincar, Pelici și Mihalcea. 

Favoritul lui Gigi Becali nu va juca la următorul meci al roș-albaștrilor » Dică se bucură că poate încerca altă variantă
FCSB
Favoritul lui Gigi Becali nu va juca la următorul meci al roș-albaștrilor » Dică se bucură că poate încerca altă variantă

U Craiova l-a angajat pe Rădoi, U Cluj l-a pus pe Neagoe, la Mioveni a ajuns Stoican, iar la Chindia, Toni Petrea. Vânzoleala de pe bănci va continua în rundele următoare, tehnicienii vor avea un pic de liniște numai în zilele acestea în care campionatul este oprit pentru jocurile naționalei. 

FC Argeș a avut un început al sezonului care l-a dezamăgit pe primarul Gentea. El și conducătorii executivi au căutat un înlocuitor pentru Prepeliță, însă nu au găsit o soluție care să le convină și care să fie accesibilă, așa că Prepe continuă să lucreze la Pitești și va mai avea ocazia să redreseze echipa. 

Violeții l-au contactat pe Costel Gâlcă și fostul antrenor de la FCSB a refuzat propunerea. Primarul e dezamăgit și de rezultate, și de alegerile pe care le-a făcut Prepeliță în perioada de transferări. Antrenorul a avut libertatea de a-și forma lotul, a adus 16 fotbaliști în vara aceasta și puțini dintre ei confirmă investițiile.

Clauzele îi mai țin în funcții pe Petrescu și Croitoru

Pauza aceasta a calmat un pic și relația lui Mititelu cu Marius Croitoru. După eșecul cu FC Voluntari, 0-1, patronul de la Craiova 1948 l-a avertizat pe antrenor că el nu-și va păstra postul dacă echipa nu o să urce pe un loc de play-off: „Obiectivul nostru e clar, să fim printre primele șase, iar în momentul acesta nu ne încadrăm în obiectiv”. 

Oltenii au pierdut după trei etape în care obținuseră două victorii și un egal. Înainte de seria bună avuseseră două înfrângeri și a mai existat și atunci un moment în care Croitoru a fost aproape să plece. Cu o lună în urmă, tehnicianul a discutat la telefon cu Mititelu, conversația a fost una tensionată și Marius s-a gândit să demisioneze. 

A ales să continue fiindcă ar fi avut de plătit o despăgubire dacă ar fi rupt el contractul. Tot o clauză îl păstrează pe Dan Petrescu la CFR. Varga e nemulțumit și de jocul echipei, și de rezultate, și de paguba financiară pe care achizițiile pe care le-a efectuat Petrescu i-au agravat-o. 

Proprietarul campioanei și-a criticat antrenorul în public, l-a și jignit, „bate câmpii, a produs numai pierdere deși i-am oferit tot ce a cerut!”. Declarațiile nu l-au determinat pe Dan să renunțe la post, dimpotrivă, l-au determinat să nu renunțe sub nicio formă la contract și la cei 400.000 de euro pe care trebuie să-i primească dacă este demis.

Nu sunt relaxați nici Dică, Teja și Ciobi

Rămân expuși și alți antrenori. Ciobotariu a fost și el aproape să fie demis de la FC Voluntari, însă a reușit să-și întărească poziția cu patru puncte câștigate din partidele cu FCSB și cu Craiova 1948. 

Nicolae Dică a scăpat și el deocamdată, Becali a explicat că-i acordă un credit datorită calificării în grupele Conference, chiar dacă s-au adunat șase meciuri la rând fără victorie, în toate competițiile. 

Într-un mare pericol se află Mihai Teja, al cărui parcurs cu FC Botoșani e dezastruos, cu un punct câștigat în cele mai recente cinci partide și cu un rezultat de groază în etapa din weekendul trecut, 0-7 la Sfântu Gheorghe

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Acuzaţie șocantă! » Doi „tricolori” ar fi refuzat convocarea la națională: „Știu din surse sigure, nu au mai vrut să vină”
ROMÂNIA
Acuzaţie șocantă! » Doi „tricolori” ar fi refuzat convocarea la națională: „Știu din surse sigure, nu au mai vrut să vină”
Dumitru Dragomir, discurs aspru la adresa unui „tricolor”: „E lipsă de valoare!”
Finlanda - România 1-1
Dumitru Dragomir, discurs aspru la adresa unui „tricolor”: „E lipsă de valoare!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  24 Septembrie 2022, 15:22

nu presa e cea care preseaza pentru demiteri si curgeri de sange??

sibman
sibman  •  24 Septembrie 2022, 14:43

Doar Mutu, Hagi, Maldarasanu si Bergodi sunt linistiti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează