FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Marius Croitoru susține categoric regula U21: „Trebuie și o extensie cu o regulă U23”

Marius Croitoru susține regula U21
Marius Croitoru susține regula U21

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 12:19

Marius Croitoru (39 de ani), antrenorul lui FC Botoșani, a fost prezent în această dimineață la GSP Live, unde a dezbătut și vorbit despre regula U21. 

Tot la GSP Live, Cristi Pustai a avut o reacție vehementă împotriva regulii U21 și a spus că toți antrenorii din Liga 1 ar trebui să-i urmeze exemplul lui Dan Petrescu, de a scoate un jucător în minutul 1 în semn de protest (DETALII AICI). Croitoru a comentat în direct la GSP Live declarația lui Pustai.

„Eu nu sunt de acord, nu, dacă era așa mai ajungeau ei fotbaliști mari? Fiind profesor de matematică pot spune că stăpânește mai bine cifrele decât mine. Eu pot spune că doi U21 și cu o regulă de U23 i-ar ajuta enorm de mult. 

Nu este vina antrenorilor, este vina celor care au făcut această regulă nu foarte clară. Dacă dai posibilitatea unui antrenor să scoată un jucător în minutul 1, normal că se folosește de această portiță. Nu trebuie să judece nimeni pe nimeni, absolut deloc. Fiecare antrenor face strategie. Dacă era o regulă clară și spunea joci cu 2, joacă toată lumea cu 2. Mie îmi place să joc cu tineri, am terminat meciuri și cu 4 juniori. 

Problema este că trebuie să avem o regulă clară, dacă vrem să ajutăm fotbalul românesc. După regula U21, trebuie să existe o extensie cu U23, ca unul dintre ei să aibă continuitate. Dar nu de pe poziții de forță, să se explice ce înseamnă asta pentru viitorul fotbalului românesc. Această regulă a fost votată de toate cluburile din România, și prima regulă cu un "Under" și a doua regulă, cu doi. Dreptul la vot și l-au exprimat toate cluburile din Româia, nu înțeleg de ce... Mie îmi plac jucătorii tineri, dacă stăm să ne gândim toți marii fotbaliști au debutat de tineri. Nu poți să ajungi mare dacă debutezi la 25 de ani în Liga 1”. 

Ce spune Cristi Pustai despre regula U21 

„Aș încerca să fiu mai atent când iau decizii care obligă cluburile, acestea reglementări cu “Under”. O să ajungem să-i căutam la școala generală. Nu sunt de acord cu a-mi impune absolut nimic, nimeni, atâta timp cât eu sunt partener cu FRF. De la FRF nu mai vin sume către cluburi, așa cum veneau odată. M-am lovit acum de această problemă, chiar dacă oblig cluburile în a-și face un centru de copii mai bun, e foarte greu să-ți faci peste noapte. Și atunci pe cine favorizezi? Pe cei care au școli de fotbal private, pe cei care și-au făcut academii”

„E un lucru bun ca la Liga 1 să obligi cluburile să bage bani în copii și juniori, dar trebuie să vezi efectiv că se construiește o academie. Să existe o legătură cu o școală, noi aveam foarte multe ore de sport. Noi și la școală făceam fotbal. Copiii ăștia au zile uneori când nu fac niciun antrenament și vrei să-i forțezi. Forțezi un copil de 2002 în teren, care nu are ore de fotbal, pentru că nu are timp. El abia vine la antrenamentul ăla de 2 ore, nu mai stă în curtea școlii, nu mai stă pe maidan, pentru că are lecții și meditații. Nu cred că e normal să aduci un copil să-l forțezi, să nu aibă concurență” -Cristi Pustai, antrenor Dunărea Călărași

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Q&A cu Marius Croitoru, cel mai în vogă antrenor din Liga 1: „Am mers la furat și am rămas captivi în garaj. Ne-a rupt cu bătaia”

EXCLUSIV VIDEO Cum îl caracterizează Cristi Pustai pe Eric de Oliveira: „Îmi spunea mereu: «Ești cel mai comunist antrenor!»”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează