FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Anunțul LPF: ce se întâmplă dacă apare un caz de COVID-19 în Liga 1: „În niciun caz nu oprim campionatul!”

Amenințarea provocată de pandemia de coronavirus rămâne în continuare una considerabilă în Liga 1. foto: GSP
Amenințarea provocată de pandemia de coronavirus rămâne în continuare una considerabilă în Liga 1. foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 19:02

Liga 1 urmează să se reia în acest week-end, însă amenințarea provocată de pandemia de coronavirus rămâne în continuare una considerabilă. 

Prin vocea secretarului general Justin Ștefan, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat ce se va întâmpla în cazul apariției unui caz de COVID-19 în prima ligă. 

„În momentul in care ai un caz de COVID-19, îi izolezi pe cei care au fost contacți și se începe o anchetă epidemiologică. Echipa respectivă va fi supusă unei anchete epidemiologice, iar până la finalizarea anchetei acea echipă nu va fi programată.

Vom încerca să găsim date pentru reprogramare, iar în cel mai rău caz, echipa respectiva va pierde meciul cu 0-3. În niciun caz nu se va întrerupe campionatul”, a afirmat Justin Ștefan, la Pro X. 

Modificare față de acum două săptămâni

Inițial, reglementările publicate în Monitorul Oficial cu privire la Liga 1 spuneau că, la primul caz pozitiv cu COVID-19, sezonul actual din Liga 1 s-ar bloca definitiv. 

Concret, s-a spus că, dacă un fotbalist va fi testat pozitiv, toți contacții lui direcți din ultimele două săptămâni trebuie să fie trimiși în carantină timp de 14 zile. Asta ar însemna minimum 3 echipe trase pe linie moartă, ceea ce ar duce automat la oprirea sezonului.

VIDEO. Derby la reluarea Ligii 1! Totul despre CFR Cluj - FCSB, meciul care îi poate scoate pe roș-albaștri din lupta pentru titlu

Play-off-ul și play-out-ul vor fi judecate separat

Totuşi, modalitatea de desfăşurare a campionatului n-ar presupune automat blocarea întregului sezon în cazul unui test pozitiv. Pentru că echipele din play-off nu se întâlnesc absolut deloc cu cele din play-out. Spre exemplu, dacă apare o infectare la Sepsi, în mod normal, campionatul ar putea să se joace în continuare în play-off.

Foarte probabil, LPF şi FRF, tocmai pentru a exista o separare clară între play-off şi play-out, va decide ca până şi arbitrii, şi observatorii să fie repartizaţi exclusiv pe una dintre cele două părţi ale sezonului.

Citește și alte știri despre Liga 1: 

EXCLUSIV Echipele din Liga 1 au trecut de primul pas de la licențiere

Vestea momentului în Liga 1! Propunerea lui Răzvan Burleanu: spectatori pe 10% din capacitatea stadioanelor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează