FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALUL MIC

Plan pentru „fotbal în trei” la juniori » Apel disperat al lui Tică Dănilescu: „Trebuie să facem ceva! Englezii așa procedează”

Tică Dănilescu propune „fotbalul în trei” pentru ca fotbalul mic să poată supraviețui până în toamnă, atunci când FRF a programat reînceperea competițiilor oficiale.
Tică Dănilescu propune „fotbalul în trei” pentru ca fotbalul mic să poată supraviețui până în toamnă, atunci când FRF a programat reînceperea competițiilor oficiale.

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 12:23

Tică Dănilescu propune „fotbalul în trei” pentru ca fotbalul mic să poată supraviețui până în toamnă, atunci când FRF a programat reînceperea competițiilor oficiale. E un plan inspirat de la englezi, care au luat deja măsuri în acest sens.

Când se reiau antrenamentele? Cum facem pentru ca jucătorii să fie „safe”? Dar competițiile? Sunt întrebările pe care FRF și LPF și le pun în această perioadă. Totuși, o discuție a fost sărită din vederile multora. Cea legată de copii și juniori, ale căror competiții au fost amânate până în toamnă. Tică Dănilescu, fostul conducător al Stelei și al celor de la Dinamo, trage un semnal de alarmă cu privire la acest aspect. „E normal ca toate competițiile să fie anulate, însă ce facem cu antrenamentele?”.

A studiat și a pus pe hârtie un plan

Intitulat „Jurnal antivirus”, planul se referă la posibilitatea ca școlile de fotbal să-și reia activitatea, cu toate măsurile de protecție bine puse la punct. „Este greu să luăm hotărâri în această perioadă critică pentru poporul nostru. O să spuneți că e în interesul meu. Nu! Pe scurt, nu mai am școală de fotbal, nu mai am copii, antrenori, cred că știți necazul meu când am pierdut sala de fotbal care s-a prăbușit din cauza zăpezii în februarie. Toți au plecat la Steaua în august 2019”, și-a început Tică Dănilescu planul-manifest. „Zeci de mii de copii, mii de antrenori, ce vor face aceste școli de fotbal care trăiesc în majoritate din cotizațiile părinților? Ai cui sunt? Ce trebuie să facă? E normal să nu fie competiții, dar chiar nu se poate face nici antrenament în aer liber care să respecte reguli stricte?”, se întreabă Dăniulescu.

Antrenament în trei

Tică Dănilescu, om de fotbal care se ocupă de ani buni de sectorul juvenil, s-a pus pe citit în perioada autoizolării. A studiat atent ce măsuri s-au luat în Anglia, țară afectată mult mai serios decât România de Coronavirus. "Cluburile mari au împărțit terenul în patru sau în șase și au trecut la treabă. Am înțeles că și la noi se practică asta. Atunci să facem ceva oficial cu toți copilașii și juniorii din țară".

Cu mănuși la antrenament

Pentru că obligativitatea purtării măștii în spațiile publice va rămâne, Tică Dănilescu crede că părinții își pot aduce puștii la fotbal respectând toate normele în vigoare. Ba chiar unele măsuri pot fi păstrate și în timpul antrenamentului: "Micii noștri fotbaliști pot veni de acasă pregătiți de antrenament. Cu mască și mănuși. Clubul face un traseu de sosire și plecare la antrenament. Mănușile se păstrează și la antrenament, doar masca se dă jos. Iar cluburile care își permit vor lua și termometre pentru verificarea stării de sănătate, soluții pentru dezinfecție înainte și după terminarea antrenamentelor. Exclus să se intre în vestiare sau să se face baie după antrenament. Se păstrează distanța socială de când intră în baza sportivă și până se pleacă acasă. Jucătorii vor veni la antrenament și vor merge direct la terenul de fotbal, în partea stabilită din teren. Terenul va fi împărțit în patru zone: A, B, C, D, cu distanță cât mai mare între copii în permanență. O sesiune de antrenament poate dura 50-60 de minute și cuprinde 3 jucători în fiecare suprafață. Ceea ce rezultă că pe un teren pot face 12 copii pe oră".

Plan pentru „fotbal în trei” la juniori » Apel disperat al lui Tică Dănilescu: „Trebuie să facem ceva! Englezii așa procedează”

3-4 antrenamente pe săptămână

A pus la punct un plan pentru o săptămână, unul prin care tinerii jucători își pot ocupa timpul, mai ales că școala este închisă până în septembrie, iar părinții vor începe curând munca, asta dacă au întrerupt-o: "O grupă poate antrena 24 de jucători în două ore, cu antrenorul la centrul terenului. Nu ne mai văităm, nu avem școală. Am stat destul în casă. Putem face cu o grupă 3-4 antrenamente pe săptămână. Pe zi, din două în două ore, începând cu ora 8 și terminând la 20. 6 antrenamente pe zi, înmulțite cu 6 zile, sunt 36 de antrenamente care se pot face la un singur teren al unei școli de fotbal sau la un club. La terminarea antrenamentului, jucătorul să aibă un tricou de schimb cu care pleacă acasă. Aici atenție și la părinți, să stea în locuri bine precizate și să păstreze distanța socială".

Taxe mai mici, dar supraviețuire

Tică Dănilescu e de părere că acest plan ce poate fi cooptat de orice școală de fotbal sau club de juniori ar reprezenta un colac de salvare pentru sectorul juvenil, pentru a putea trece peste aceste luni dificile: "Din punct de vedere financiar taxele lunare se vor micșora, la fel salariile antrenorilor. Dar trebuie să vedem acest fotbal mic ca o mică industrie. Aici depind unii de alții, copii, antrenori, părinți, patroni de școli private, cluburi. Să avem în vedere că în tot acest timp se plătesc taxe la stat, facturi la energie, gaze sau salubritate. Să găsim o formulă de a ne putea antrena. De a nu rupe dragostea părinților și copiilor pentru fotbal"

"Așa cum antrenorii au pregătit antrenamente pentru jucători acasă, așa vor face și acum. Antrenamentele pot fi pregătite cu o seară înainte pentru a câștiga timp, iar tema o impune fiecare antrenor în parte, sau fiecare club"
Tică Dănilescu

"Am expus un mic plan organizatoric de lucru în trei, care e acceptat de lege. Sunt convins că toate școlile de fotbal și cluburile vor lua măsuri de igienă, pe toată perioada antrenamentelor. În acest fel, programul poate fi pe toată vara, pentru că nu știu câți vor mai putea merge în concedii"
Tică Dănilescu

"O să ziceți că sunt nebun, dar fără activitate copilașii nu mai rezistă în casă, mai ales că părinții vor merge la serviciu, iar ei vor rămâne singuri acasă. MTS și FRF să găsească forma optimă și să aprobe cât mai curând o asemenea activitate de fotbal în trei".
Tică Dănilescu

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Cluburile din Liga 1 sunt amenințate de jucători: „Nu mai jucăm!” » Echipele sunt puse într-o situație dificilă

Concluzii dure în Liga 1 după două luni în stare de urgență » Cine a economisit și-a compromis sezonul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
raul78
raul78  •  02 Mai 2020, 16:31

Hai noroc, nea Tica! Mai traiesti, bre? Breee! Eu zic ca, daca moare vreunul pe teren, mai pot intra 6, ca asa e regula acum: 8 persoane la inmormantare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează