FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - VIITORUL

Cale liberă spre FCSB? Jucătorii doriți de Becali s-au certat cu antrenorul lor şi au fost scoşi din lot

Ronaldo Deaconu (jucătorul în echipament alb din partea stângă) și Dumitru Cardoso (jucătorul în echipament alb din partea dreaptă)
Ronaldo Deaconu (jucătorul în echipament alb din partea stângă) și Dumitru Cardoso (jucătorul în echipament alb din partea dreaptă)

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 14:03 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 16:25

După victoria din Cupa României cu Voluntari, 6-0, între antrenorul Jorge Costa și mai mulți jucători de la Gaz Metan ar fi apărut disensiuni care s-au tot adâncit pe fondul ultimelor 3 înfrângeri consecutive din campionat.

După cele două victorii în deplasare de la începutul lui noiembrie, 2-1 la CFR și 3-1 la UTA, lucrurile păreau că merg spre bine la Gaz Metan. Au urmat înfrângerea la limită cu FCSB, după un penalty inexistent pentru roș-albaștri, apoi succesul categoric, 6-0 cu Voluntari în Cupă, după care a venit o cădere în gol: trei eșecuri consecutive, la Craiova, cu Sepsi și la Astra, în care formația din Mediaș a încasat 9 goluri și a macat doar unul.

Surse apropiate clubului susțin că totul a pornit de la deteriorarea relațiilor dintre antrenorul Jorge Costa și o parte dintre cei mai importanți jucători, în special cu principalii marcatori, Cardoso (7 goluri și un assist) și Deaconu (5 goluri și un assist). Adică tocmai gurile de foc, cei care au contribuit la 14 dintre cele 18 goluri ale echipei.

Aceleași surse afirmă că antrenorul s-ar fi certat cu Cardoso, care vrea să plece. Acesta este dorit de FCSB, dar are şi o ofertă de la o echipă de liga a doua din Coreea de Sud. Jucătorul va intra de la începutul lui 2021 în ultimele 6 luni de contract, dar își dorește să se transfere de acum. Iar tehnicianul îi reproșează atacantului său câ în ultimul timp e mai mult cu gândul la plecare. Cardoso, care ar fi suspect de COVID, nici nu va face parte din lotul echipei pentru meciul din acesată seară, cu Viitorul.

Deaconu, căpitanul scos din lot

Celălalt marcator al medieșenilor, Ronaldo Deaconu, şi el dorit de FCSB, a fost și el scos din lot pentru partida de azi. La antrenamentul de ieri, el a fost implicat într-o altercație cu portughezul Idrisa. „Antrenorul Costa tocmai avusese o discuție cu Deaconu, spunându-i că vrea să se implice mai mult ca și căpitan, să fie chiar mai dur cu colegii săi, când simte că pe teren lucrurile nu merg

Dar apoi, la un exercițiu, la care tema era să se marcheze doar din voleu, Idrisa a înscris de la firul ierbii. Deaconu i-a atras atenția, însă colegul său, extrem de iritat, a sărit la bătaie. 

Conflictul s-a aplanat imediat, fără ca cei doi să se lovească, însă Jorge Costa a luat decizia să-i scoată pe amândoi din lot, pentru meciul cu Viitorul. Adică l-a pedepsit pe Deaconu fiindcă a făcut exact ce îi ceruse, a încercat să fie mai implicat în relația cu colegii”, povestesc aceleași surse. Iar diseară, Gaz Metan nu-i va avea în teren pe Cardoso, și Deaconu, pe lângă Larie și Alceus, care sunt suspendați.

Problemele dintre antrenor și căpitanul echipei sunt mai vechi, ele apărând de la meciul cu Sepsi. Atunci, înainte de joc, la vestiar au fost aduse niște aparate de monitorizare GPS. Jucătorii l-au întrebat pe analistul Cristian Badea dacă trebuie să le poarte, iar acesta le-ar fi spus că nu e obligatoriu. Unii le-au pus, alții nu. Printre cei care nu au făcut-o s-a numărat și Deaconu. Iar după meci, acesta a fost chemat de Jorge Costa, care i-a reproșat că nu e un exemplu pentru colegi, în calitate de căpitan. 

Acesta a fost și motivul pentru care la următoarea partidă, cu Astra, Deaconu a fost folosit doar în repriza a doua, la 3-0 pentru adversari. Ulterior, Jorge Costa a aflat că infortmația dată jucătorilor de către Cristian Badea fusese eronată și aceștia nu știau că e obligatoriu să poarte acele aparate cu GPS și și-a cerut scuze. Dar incidentul a rămas.

Avantaj Costa: are clauză numai dacă e dat afară, nu și dacă ar pleca el

Adus la Mediaș de impesarul său, portughezul Rui Costa, tehnicianul Jorge Costa pare decis să renunțe la câțiva jucători. Sursele GSP susțin că ar urmări să aducă alții, în special din țara natală. Cu atât mai mult cu cât antrenorul poate dicta de pe poziții favorabile. El are în contract o clauză de 200.000 de euro, dar care s-ar activa doar dacă ar fi dat afară de club. Nu există însă nicio clauză în oglindă, pentru situația în care ar pleca singur, înainte de finalul înțelegerii cu medieșenii. Mai mult, Jorge Costa ar insista în ultimul timp să-i fie adus un "decar", deși îl are pe Ronaldo Deaconu, pe care tot el îl pusese inițial căpitan.

În plus, unii jucători au început să se plângă conducerii de antrenamentele din ultimele săptămâni. Sunt scurte, 50-60 de minute, intense, dar acuză că nu au timp să lucreze toate capitolele, în special faza defesivă și de finalizare. Astfel, situația de la echipă e tot mai tensionată, în condițiile în care Gaz Metan a ajuns pe 14, la doar două puncte de primul loc retrogradabil direct, ocupat de Poli Iași.

Costa și-a adus fiul analist video

Un alt aspect legat de poziția de forță pe care o are Jorge Costa la Gaz Metan este legat și de staff. Printre coleboratorii săi portughezi se numără și David Da Costa (23 de ani) fiul cel mare al antrenorului. La Gaz Metan mai există însă un analist video, un român, Cristian Badea, care se afla la club înaintea venirii lui Jorge Costa.

VIDEO. Derby-ul etapei #15, CFR Cluj - U Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Gabriela Firea reacționează, după apariția problemelor de la Arena Națională: „E responsabilitatea lor să ia măsurile necesare”

Cosmin Contra nu iartă Dinamo! Cum vrea să se răzbune „Guriță” pe clubul care și-a bătut joc de el

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  19 Decembrie 2020, 19:49

Cardoso pleaca in iarna asta daca Gigi plateste 100- 150.000 euro, ca altfel la vara merge gratis.

valiomanid
valiomanid  •  19 Decembrie 2020, 17:37

Alt articol pe surse :)) de aceea aflam ca toti jucatorii medieseni sunt doriti de fcfcsb...:)))

casa_regala_duar_dinamo
casa_regala_duar_dinamo  •  19 Decembrie 2020, 16:11

ce va mai acolo, prin redactie, sa faceti transferuri la si de la fcsb

Vezi toate comentariile (5)
Comentează