FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

EXCLUSIV Gabriela Firea reacționează, după apariția problemelor de la Arena Națională: „E responsabilitatea lor să ia măsurile necesare”

Gabriela Firea a comentat problemele apărute la acoperișul de pe Arena Națională. Sursă foto: Raed Krishan
Gabriela Firea a comentat problemele apărute la acoperișul de pe Arena Națională. Sursă foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 12:55 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 13:09

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a răspuns solicitării Gazetei Sporturilor și susține că nu era nevoie de mentenanță din moment ce există garanție la acoperișul Arenei Naționale, care prezintă risc de prăbușire!

  • CONTEXT: Arena Națională se pregătește de Euro 2020, dar a fost închisă din cauza faptului că acoperișul prezintă risc de prăbușire. Nicușor Dan a refuzat să răspundă ieri telefoanelor GSP, dar, printr-un comunicat, anunță că a sesizat Corpul de Control și că fostul primar n-a realizat un contract de întreținere pentru acoperiș. Detalii pe larg, AICI!

Gazeta Sporturilor a sunat-o pe Gabriela Firea pentru a-i cere un punct de vedere. N-a răspuns, însă ziarul i-a trimis și un sms. Firea a replicat cu un mesaj în care și-a exprimat punctul de vedere:

Gabriela Firea, despre problemele de la Arena Națională: „Nu era nevoie de contract de mentenanță”

„Arena Naționala este o construcție relativ nouă, contractul și obiectivul având o perioadă de garanție, în care orice problemă apărută trebuia rezolvată de către constructor. Ca urmare, fiind în perioada de garanție, nu era nevoie de contract de mentenanță. 

Pe tot parcursul mandatului meu ne-am confruntat cu probleme tehnice, cum de altfel ați scris inclusiv dumneavoastră, care au fost rezolvate în baza acestei garanții. În cursul acestui an, Direcția Investiții a PMB a inițiat o procedură de achiziție publică pentru un contract de mentenanță, care să intre în vigoare la expirarea garanției. La procedură s-a prezentat o singură ofertă, care însă a fost declarată neconformă. 

După câte știu, în prezent, specialiștii care au montat cubul video lucrează deja pentru a soluționa problema. Acum este responsabilitatea noii conduceri a PMB să ia măsurile necesare pentru asigurarea funcționării normale a Arenei Naționale”, a scris Gabriela Firea, în mesajul trimis Gazetei Sporturilor.  

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea partidei FCSB - Sepsi

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Acoperișul de pe Arena Natională stă să ne cadă în cap înainte de Euro! Detalii șocante + cum au reacționat Firea și Nicușor Dan

EXCLUSIV Planul secret pus la cale de Ionuț Negoiță: „El n-a vrut stadion, ci doar să dea cel mai mare tun imobiliar!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
tictris
tictris  •  19 Decembrie 2020, 22:37

Observ din comentarii ca "se bate campii" la greu pe tema asta, in totala necunostinta de cauza. Bre, astia; garantia si mentenanta sunt doua chestiuni absolut diferite; si nu se incaleca una peste alta! Garantia este prevazuta in contractul de executie, pe un termen limitat (1-2-3-5 ani dupa data receptiei lucrarii), si, de regula, prevede sarcina constructorului de a remedia pe contul lui orice disfunctionalitate, eroare de fabricatie, de proiect, de executie sau de montaj, ce NU sunt conforme fie proiectului, fie caietului de sarcini la care s-a obligat prin contract. Mentenanta insa NU mai e in sarcina sau obligatia constructorului, nici macar pe durata perioadei de garantie, ci strict in gradina beneficiarului. Cu alte cuvinte, daca beneficiarul doreste sa-si intretina optim investitia (achizitia), e treaba lui sa incheie un contract de mentenata cu orice firma de profil doreste. Repet, numai neconformitatile de proiectare si de executie fac obiectul garantiei; felul in care intretii si exploatezi tu lucrarea este treaba ta si te priveste daca faci sau nu contract de mentenanta pentru aceasta.

lagardere_72
lagardere_72  •  19 Decembrie 2020, 19:41
Postat de adi_stelistul pe 19 Decembrie 2020, 17:26

Da, sunt de acord, insa nu cred ca la implicatia despre care vorbesti s-au gandit autorii.

Eu știu ce trebuie făcut. Să pui pe cineva să scrie (spună) ceva la care nu se pricepe e altă poveste.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  19 Decembrie 2020, 17:26
Postat de lagardere_72 pe 19 Decembrie 2020, 15:15

Mentenanța se poate face doar dacă ai contract de mentenanță. Altfel nu se pot face plățile deoarece primăria (proprietarul stadionului) este o instituție publică

Da, sunt de acord, insa nu cred ca la implicatia despre care vorbesti s-au gandit autorii.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează