FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Reporterii GSP au inspectat gazonul de pe „Arc” înainte de Dinamo - Farul » Concluzia? Mai bine puneau tăblițe cu avertismentul „Nu călcați iarba!"

Foto: Gazonul de pe Arcul de Triumf înaintea meciului Dinamo - Farul FOTO: GSP +12   FOTO
Foto: Gazonul de pe Arcul de Triumf înaintea meciului Dinamo - Farul FOTO: GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 19:23 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 20:35

Meciul Dinamo - Farul se va disputa vineri seară, de la ora 21:00, pe stadionul "Arcul de Triumf", pe o suprafață de joc proaspăt însămânțată.

  • Dinamo - Farul e programat vineri, 22 septembrie, de la ora 21:00: Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport, DigiSport 

Gazeta Sporturilor a inspectat terenul, iar concluzia este că, în mod normal, pe un astfel de gazon n-ar fi trebuit să se joace, ci era normal ca administratorii să-l protejeze, prin montarea de tăblițe cu avertismentul "Nu călcați pe iarbă!". 

+8 FOTO

Gazonul este atât de fraged, cu smocuri subțiri și firave, încât crampoanele fotbaliștilor îl vor rupe, mai mult ca sigur, încă de la încălzire.

La ora 17:30, stoluri de porumbei ciugulesc din semințele proaspăt încolțite, printre urmele brăzdate ale utilajelor. Un pompier intră, din când în când, pe teren și îi alungă. Administratorii folosesc și o alarmă specială pentru a goni păsările.

VIDEO. Sirene pentru a speria porumbeii care ciugulesc semințele abia încolțite pe „Arcul de Triumf”

Firma care a făcut însămânțarea gazonului pe Arcul de Triumf a recomandat să nu fie folosit până pe 26 septembrie

Reprezentatul firmei care asigură mentenanța gazonul de pe „Arcul de Triumf" a explicat pentru GSP că a făcut două supraînsămânțări, ultima pe 16 septembrie.

Acesta a recomandat admistratorilor arenei să nu se joace fotbal acolo până marți, 26 septembrie, la meciul naționalei feminine a României.

FRF și-a dat acordul ca meciul Dinamo - Farul să se joace pe Arcul de Triumf

Pentru a putea juca pe ”Arc”, Dinamo a primit permisiunea FRF, care închiriase stadionul pentru partida tricolorelor contra Finlandei, din Nations League. S-au făcut multe presiuni. 

Directorul Complexului Sportiv „Arcul de Triumf”, Radu Popa: „Insistențele au fost foarte mari pentru ca Dinamo să joace aici”

Contactat de GSP, directorul Complexului Sportiv "Arcul de Triumf", Radu Popa, a dezvăluit cum a ajuns ca meciul Dinamo - Farul să se dispute pe arena de lângă Parcul Herăstrău.

„Insistențele au fost foarte mari pentru ca Dinamo să joace pe stadionul Arcul de Triumf. Sper doar, că de această dată să își asume alegerea făcută. 

S-a și specificat în acord că își asumă răspunderea organizării evenimentului, având în vedere faptul că terenul principal de joc se află în procesul de însămânțare și aplicare de produse fitosanitare, precum și îngrășăminte granulate", a precizat Radu Popa.

Acesta a mai spus: „Nu este nimic de ascuns. Gazonul arată așa pentru că a fost folosit la foc continuu, s-au desfășurat antrenamente și meciuri de fotbal, antrenamente de rugby, pentru că naționala s-a pregătit zilnic pentru Cupa Mondială, a avut loc concertul aniversar Gheorghe Zamfir, evenimentul Agenției Naționale, Be Active.

Gazonul a fost foarte folosit și nu are timp să-și revină, date fiind temperaturile ridicate și folosirea excesivă a acestuia".

VIDEO. Ovidiu Burcă: Totul despre experiențele din Ecuador, Japonia și China

Citește și alte articole despre Dinamo:

Buzăul era dispus să o primească pe Dinamo pentru a disputa meciul cu Farul » „Are mulți fani la Buzău”

Un fost campion cu Dinamo critică situația în care e clubul: „Așa ceva nu există la echipele mari”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
ar3s19
ar3s19  •  21 Septembrie 2023, 00:45

Si inca se vad imbinarile de la rulouri, acolo nu mai trebuia sa se vada nimic la atat timp dupa montare. Aia e intretinere deficitara acolo.

ar3s19
ar3s19  •  21 Septembrie 2023, 00:43

Mama, pai ala mai e gazon? Vad ca sa scarificar de curand, sa si suprainsamantat ca se vad fire noi, are si ceva ingrasamant cu eliberare controlata, dar fara un topdressing o sa mana ce porumbeii aia majoritatea semintei de gazon. Acolo dupa operatiunea asta 2 saptamani nu trebuia sa calce nimeni pe gazon, doar la tuns si atat.

Vasi86
Vasi86  •  20 Septembrie 2023, 23:08

Mai bine puneau sintetic..

Vezi toate comentariile (20)
Comentează