FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Ce bătaie de joc! » GSP a aflat de ce nu poate fi folosită arena „Arcul de Triumf”, în timp ce FCSB, Dinamo și Rapid așteaptă la porți

GSP a întrebat oficial la MTS de ce nu se pot disputa meciuri pe arena Arcul de Triumf, iar răspunsul, oferit după 4 săptămâni, e unul halucinant
GSP a întrebat oficial la MTS de ce nu se pot disputa meciuri pe arena Arcul de Triumf, iar răspunsul, oferit după 4 săptămâni, e unul halucinant

Articol de , , - Publicat marti, 28 septembrie 2021 17:33 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 21:21

GSP a întrebat oficial la MTS de ce nu se pot disputa meciuri pe arena Arcul de Triumf, iar răspunsul, oferit după 4 săptămâni, e unul halucinant: „Imobilul nu este încă înregistrat în inventarul bunurilor din domeniul public, proiectul de act normativ se află pe circuitul de avizare interministerială".

Un stadion care a costat 37 de milioane de euro, la care panglica a fost tăiată acum 10 luni și care a găzduit deja un meci de rugby, în urmă cu 3 luni, stă cu porțile închise. Asta deși au existat sau există solicitări oficiale din partea a 4 formații pentru a juca acolo: FCSB, Rapid, Dinamo și naționala de tineret a României.

Ce se întâmplă cu arena Arcul de Triumf

Tocmai fiindcă e o situație aproape de neînțeles, Gazeta Sporturilor a încercat să capete lămuriri suplimentare de ce s-a ajuns în acest punct. Ziarul a trimis o adresă către Ministerul Tineretului și Sportului, cel care anunțase că a primit în administrare arena din partea constructorului, Compania Națională de Investiții. 

Mailul către MTS a fost trimis de ziar pe data de 1 septembrie. Timp de 3 săptămâni nu s-a primit niciun răspuns. GSP a retrimis adresa pe data de 20 septembrie, iar răspunsul MTS a venit pe data de 27 septembrie.

Ce bătaie de joc! » GSP a aflat de ce nu poate fi folosită arena „Arcul de Triumf”, în timp ce FCSB, Dinamo și Rapid așteaptă la porți

Explicațiile oferite sunt incredibile: "Referitor la adresa dumneavoastră, înregistrată la Ministerul Tineretului și Sportului, vă comunicăm faptul că imobilul la care se face referire în solicitarea înaintată nu este încă înregistrat în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Statului Român, proiectul de act normativ aflându-se pe circuitul de avizare interministerială".

Practic, tradus, răspunsul MTS spune că din cauza birocrației care există în cadrul Guvernului, stadionul Arcul de Triumf încă nu apare, oficial, în administrarea ministerului condus de Eduard Novak.

Din acest motiv, MTS s-a văzut nevoit să anunțe Federația Română de Fotbal că nu poate intra pe Arcul de Triumf, deși inițial își dăduse acceptul. FRF chiar informase oficial că amicalele naționalei U21 din septembrie, cu Anglia și Georgia, se vor disputa pe această arenă, însă ulterior s-a văzut nevoită să schimbe locul de disputare: partida cu Anglia s-a mutat pe Ghencea, dar nu a mai avut loc din cauza cazurilor de coronavirus apărute în naționala englezilor. Apoi, confruntarea cu Georgia s-a disputat pe stadionul din Voluntari. 

În ultimul an, au avut loc mai multe acțiuni de imagine decât evenimente sportive

Decembrie 2020

  • S-a tăiat panglica de inaugurare, ceremonie la care a participat inclusiv premierul României de la acea vreme, Ludovic Orban. 
  • „Mă bucur că sunt prezent la inaugurarea unui nou stadion pentru București. Acest stadion va fi templul rugbyului românesc și va fi un stadion dedicat sportului. Sperăm să fie gazda Campionatului European de rugby din 2022. Doresc echipei naționale de rugby multe succese aici și sperăm să vedem cât mai multe performanțe pe această arenă. Acest stadion a fost finalizat înainte de termen", a declarat Orban

Februarie 2021

  • S-a anunțat cu mare fast cedarea stadionului în administrarea MTS. 
  • "Am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării, iar de azi încolo Stadionul Arcul de Triumf este în posesia noastră. Pentru noi, ca organizaţie, azi este o sărbătoare. Am vizitat Stadionul Arcul de Triumf şi pot să spun că te simţi acolo ca în vestul Europei. Consider că ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea, pentru că este un colos, un stadion foarte frumos", declara atunci Eduard Novak, care abia ce fusese instalat ca ministru. La aproape 8 luni de acel moment, MTS răspunde oficial că "proiectul de act normativ se află pe circuitul de avizare interministerială".

Iunie 2021

  • S-a antrenat echipa națională a Ucrainei, pe perioada grupelor CE. 
  • Pentru o zi a fost terenul de antrenament și pentru naționala de fotbal a Franței. 
Ce bătaie de joc! » GSP a aflat de ce nu poate fi folosită arena „Arcul de Triumf”, în timp ce FCSB, Dinamo și Rapid așteaptă la porți
Naționala Franței, antrenament pe Arcul de Triumf

3 iulie 2021

  • Se dispută primul meci. E vorba despre partida de rugby România - Argentina, partidă la care au asistat 3.500 de specatori și care a bifat, practic, inaugurarea oficială a arenei.   multisportiv.

25 iulie 2021

  • A fost organizat evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Arcul de Triumf, care a fost dedicat copiilor, tinerilor, sportivilor şi iubitorilor de sport în aer liber. Acesta marca inaugurarea pentru publicul larg a Stadionului Arcul de Triumf şi a fost organizat ca un festival
Ce bătaie de joc! » GSP a aflat de ce nu poate fi folosită arena „Arcul de Triumf”, în timp ce FCSB, Dinamo și Rapid așteaptă la porți
România - Argentina, meci de rugby pe arena Arcul de Triumf

Mai scump cu 10 milioane €

Când s-a acceptat proiectul de construire a acestui stadion, prețul stabilit a fost de 27,2 milioane de euro. Ulterior, suma a crescut cu peste 35%, iar prețul final a ajuns la 37 de milioane de euro. Capacitatea arenei e de 8.155 de locuri, iar suprafața desfășurată a întregului proiect este în jur de 22.000 mp. 

Stadionul Arcul de Triumf a început să se degradeze înainte de a fi dat în folosință. A început să cadă ceva din el, gen șipci. E jenant ce se întâmplă în țara asta!
- Mihai Stoica, manager FCSB

72 de evenimenteprogramase Federația Română de Rugby să desfășoare pe întreg anul 2021 pe stadionul Arcul de Triumf: de la meciuri-test și până la antrenamente

Citește și alte știri despre stadioanele din București: 

Gigi Becali, reacție nervoasă după ce FCSB a primit înterzis în Ghencea : „Gata!”

Rapid, sancționată după incidentele de la meciul cu Gaz Metan » Ce amendă usturătoare au primit giuleștenii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (87)
senin
senin  •  30 Septembrie 2021, 07:22

OK (am inteles)

csa_si_fcsb_inseamna_steaua
csa_si_fcsb_inseamna_steaua  •  29 Septembrie 2021, 16:44
Postat de dodo001 pe 29 Septembrie 2021, 09:13

Stai cuminte, exista stelisti destui la Cluj care nu vor sa audă de Becali și echipa lui. De ce când joaca CFR cu Fcsb , echipa lui Gigi nu are deloc galerie, nici susținători prin tribune?

Ai fost la meci luna trecuta? Ai auzit rasetele din tribuna, cand Olaru i-a dat mingea printre picioare lui Deac? Cel putin 50% dintre suporterii prezenti la acel meci au sustinut FCSB, vei avea ocazia in playoff sa ii vezi/auzi mai bine, atunci cand FCSB va deschide scorul la Cluj.

piet
piet  •  29 Septembrie 2021, 12:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează