FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid, sancționată după incidentele de la meciul cu Gaz Metan » Ce amendă usturătoare au primit giuleștenii

Galerie Rapid
Galerie Rapid

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 17:46 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 18:12

Rapid a fost sancționată de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, după incidentele de la partida cu Gaz Metan Mediaș, disputată pe Arena Națională, scor 1-2.

După ce, în timpul meciului cu medieșenii, fanii giuleșteni au aruncat cu petarde în teren, Comisia de Disciplină a FRF a decis să îi amendeze pe vișinii cu 33.750 de lei. 

De asemenea, Marius Dogaru, maseurul echipei, a fost și el amendat cu 1.000 de lei și suspendat două jocuri, după ce a fost eliminat la finalul partidei de pe Arena Națională.

„FC RAPID 1923 vs CS Gaz Metan Madias - Incidente: Eliminare Dogaru Marius - maseur FC Rapid - În baza art.83.7 din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923, cu penalitate sportivă de 10.000 lei. 

În baza art.82.1 si 3.a și c raportat la art.83.2.d. din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 33.750 lei; În baza art.45.1 din RD, clubul FC Rapid 1923, va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 33.750 lei. 

În baza art.65 din RD cu aplicarea art.12, 13 si 14 bis, se sancționează maseurul, Dogaru Marius, cu suspendare pentru 2 (două) jocuri și penalitate sportivă de 1000 lei”, se arată în comunicatul federației.

Rapid, calificare dramatică în Cupă

Rapid a trecut de CS Mioveni, scor 0-0 (5-4 la penalty-uri), și s-a calificat în optimile de finală din Cupa României.

Galeria Rapidului a fost singura care a întrerupt momentele de letargie de la Mioveni. Primele 45 de minute au oferit o singură ocazie. Drăghia a respins fără mari probleme mingea deviată de Scarlatache cu capul. 

În rest, multă încrâncenare, intrări la limită și două accidentări serioase. Alami a fost lovit cu capul în pomete de Cierpka. A rezistat 10 minute, apoi, amețit, a cerut schimbarea. Și Panait, de la gazde, a părăsit terenul într-un picior.

Partea secundă a fost la fel de anostă. Parcă grăbiți, constienți că fanii care au fost deplasarea de la București trebuie să ajungă a doua zi la muncă, giuleștenii au forțat în ultimele 10 minute. Cea mai mare șansă le-a aparținut însă argeșenilor. 

Rapid - Mioveni, decis la loviturile de departajare

Drăghia a avut o intervenție fantastică, un reflex excelent, la o minge deviată de mai mulți jucători, în minutul 90. Au urmat 30 de minute chinuitoare în prelunigiri, luminate doar de exteriorul lui Rareș Ilie către Adrian Bălan. 

Uitat singur în spatele liniei adverse, vârful giulștenilor a tras inexplicabil, cu latul, în plasa laterală. Execuțiile de la loviturile de departajare au fost perfecte, cu o singură excepție. Bogdan Rusu a șutat în peluză și i-a trimis pe giuleșteni în optimile de finală.

Citește alte știri din Liga 1:

Dinamovistul care vrea să se lase de fotbal din cauza lui Sorin Colceag: „Stă și suferă prin casă. Își bate joc de el!”

Incredibil - LPF o ajută pe FCU Craiova să încalce regulamentul! Urmează decizii la „masa verde”?

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
octavianus
octavianus  •  23 Septembrie 2021, 10:28

Nu am invatat nimic din trecut ?? o sa ajungem iar sa jucam cu portile inchise ??? mai grav este ca acum mai mult ca niciodata fiecare ban conteaza si sursele de venit nu sunt prea multe. Sa platesti astfel de amenzi pentru niste iresponsabili te va duce sigur IAR la faliment. Liderii galeriei poarta toata raspunderea si firmele de paza. Daca galeria nu identifica si nu scoate in fata SA PLATEASCA EI pe cei vinovati si daca firmele de paza NU SUNT SOMATE SI ELE SA PLATEASCA pentru ca nu-si fac treaba bine si se intra cu tot felul de chestii pe stadion, atunci degeaba noi platim bilete, abonamente etc si incercam sa ajutam din putinul nostru echipa asta mult iubita, banii se duc pe amenzi. Si inca ceva mult sau cel putin la fel de grav, am abonament si vine suspendarea joc cu portile inchise......ca nu suntem departe.....eu pe ce am dat banii ? sau pentru cine ? pentru un GOLAN care a aruncat o petarda ? STATI ACASA si AFARA DIN GIULESTI !!

firaldo
firaldo  •  22 Septembrie 2021, 20:25
Postat de albalbastru72 pe 22 Septembrie 2021, 19:18

Bun,acum asteptam sanctiunile dupa meciul cu Craiova,unde pe linga petardele aruncate pe teren dintre care una linga Pigliacelli au fost si alte fapte mult mai grave:blocarea tunelului de acces catre vestiare si instigarea galeriei la injurii de catre insusi capitanul Sapunaru.Ce ziceti FRF?

După meciul doar au fost premiați de FRF...chiar și Săpunaru după trivialitati și instigare a fost premiat.

kensan.gmm
kensan.gmm  •  22 Septembrie 2021, 20:10

Va mira? la urmatoarea abatere o sa vedeti meciurile Rapidului la TV. In loc sa va bucurati de revenirea in Liga 1 dati dovada de lipsa totala de neuroni si civilizatie. Fotbalul e cu bune si rele si aveti asteptari mult prea mari de la echipa. Succesuri !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează