FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamovistul care vrea să se lase de fotbal din cauza lui Sorin Colceag: „Stă și suferă prin casă. Își bate joc de el!”

Roberto Diniță, în FCU Craiova - Dinamo 1-0 // foto: GSP
Roberto Diniță, în FCU Craiova - Dinamo 1-0 // foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 16:14 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 16:29

Roberto Diniță, 19 ani, fiul fostului fotbalist Laurențiu Diniță, s-a plâns tatălui său că nu mai dorește să joace la Dinamo 2, din cauza antrenorului Sorin Colceag. Mijlocașul cere rezilierea contractului sau să fie împrumutat.

Roberto Diniță este unul dintre juniorii pe care Dario Bonetti i-a promovat la echipa mare în primele etape ale Ligii 1, când Dinamo avea interdicție la transferuri. Tehnicianul italian l-a și folosit titular 64 de minute în meciul cu FCU Craiova, 0-1, disputat în Bănie, pe 26 iulie, în etapa a 2-a. 

După ce au fost deblocate transferurile, Diniță jr. a fost trimis la Dinamo 2, în pauza competițională de la începutul lunii septembrie cauzată de meciurile naționalelor. 

De trei săptămâni, jucătorul refuză să se prezinte însă la antrenamentele formației din Liga 3. „Nu vrea să meargă la Dinamo 2 din cauza lui Sorin Colceag. Simte că nu este dorit de antrenor”, a explicat Laurențiu Dință (46 de ani), tatăl mijlocașului de 19 ani, pentru GSP.

Episodul care l-a supărat pe Roberto Diniță 

Fostul fotbalist de la Sportul Studențesc și de la Steaua a detaliat: „Copilul consideră că antrenorul și-a bătut joc de el. Asta mi-a zis după ce a fost ținut pe margine la un joc-școală, 11 la 11 între ei, la un antrenament. S-a supărat pentru că pe postul lui de mijlocaș la închidere a fost băgat un mijlocaș lateral, iar el a stat pe tușă și s-a uitat. 

Nu am nimic cu Colceag, să nu fiu înțeles greșit, și eu sunt antrenor! Am transmis conducerii clubului că dacă Roberto nu are valoare să fie în primii 22 nici la antrenamente, să-i dea drumul să plece sau să-l împrumute undeva”. 

Diniță senior susține că oficialii dinamoviști nu sunt de acord cu rezilierea contractului și că aceștia i-au transmis să-i găsească el echipă unde să joace sub formă de împrumut. „Nu e treaba mea asta, e treaba clubului să-i caute echipă! Nu joacă pentru mine. Consider că își bat joc de el. Asta e părerea mea. Nici nu-l lasă să plece, nici nu… Nu e vorba doar de băiatul meu, e vorba de toți copiii care sunt la Dinamo și se pierd în fiecare an din cauza unor astfel de lucruri”.

Dinamovistul care vrea să se lase de fotbal din cauza lui Sorin Colceag: „Stă și suferă prin casă. Își bate joc de el!”
Roberto Diniță, lângă Paul Anton // foto: GSP

Roberto stă și suferă prin casă. Vrea să se lase de fotbal, după atâția ani de sacrificii. Nu poți să-ți bați joc așa de un copil. Poate sunt eu subiectiv, dar trebuie să găsească o soluție să-l împrumute la Liga 4, la Liga 3, numai să joace! Dacă vine altcineva la Dinamo 2 va fi altceva.

- Laurențiu Diniță, tatăl lui Roberto Diniță

Oficialii lui Dinamo se plâng de un „comportament copilăresc” 

Laurențiu Diniță spune că a înțeles decizia lui Dario Bonetti de a nu-l mai convoca pe fiul său la echipa mare: „Și eu aș fi făcut la fel în locul lui Bonetti, dacă un jucător refuza să se ducă la echipa secundă. Dar trebuie să vezi ce este în spatele problemei”. Tatăl lui Roberto este deranjat că fanii scriu pe Facebook că fiul său e vedetă și refuză să joace la Dinamo 2. 

„Nu e vedetă, a trecut prin multe pe acolo. Și până să fie promovat la echipa mare de Gigi Mulțescu a fost dat la o parte. Nu m-am băgat deloc, nu vreau să mă bag, dar nu se poate”. Oameni din club spun că Sorin Colceag nu are nimic cu Roberto Diniță. 

Este un comportament copilăresc. Diniță este dorit în continuare la Dinamo, deși el spunea de acum doi ani că vrea să plece. Nu are nimeni nimic cu el”, a precizat un oficial dinamovist.

Roberto e tânăr, o fi luat o decizie proastă, dar cei de la Dinamo ar trebui să-l cheme la club și să-i explice situația. Le-am spus: «Băgați-l în seamă dacă vreți să faceți ceva din el. Dacă nu, dați-i rezilierea și lăsați-l în pace!». Eu le-am spus de ce e supărat copilul.

- Laurențiu Diniță, tatăl lui Roberto Diniță

Citește mai multe știri despre Dinamo:

El e noul câine alfa de la Dinamo » 4 episoade în care a arătat că e șeful în vestiar

5 scouteri din La Liga l-au analizat pe noul fotbalist de la Dinamo » Raportul care i-a sabotat transferul: „Nu l-aș lua”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
mehighms
mehighms  •  23 Septembrie 2021, 09:03
Postat de creeperno115 pe 22 Septembrie 2021, 22:38

Altul nascut speranta! M-am uitat la Dinamo cu craiova si n-am vazut nimic bun la el. Practic si-a atins potentialul maxim si poate fi vedeta doar in liga 3

si eu ma uit la comentariile tale si pe zi ce trece imi dau seama ca esti p.r.o.s.t de bubui.

reddogsv.
reddogsv.  •  23 Septembrie 2021, 00:13
Postat de vanbasten_85 pe 22 Septembrie 2021, 17:34

Era vorba despre jucatorii proveniti din centrul de copii si juniori Dinamo: Esanu, Giafer, Moldoveanu, Ricardo Grigore, Amzar, Bani, Cretu. Nu au valoare nici de Liga a 3 a. Nu il mai intreaba jurnalistii echidistanti pe Raduta ce parere are despre talentele astea promovate la Dinamo din centrul lui de copii si juniori? Gata?I-au gasit echipa la Rapid?

inafara de Amzar,mihaiu si Bani partial, niciunu din academie nu e bun

reddogsv.
reddogsv.  •  23 Septembrie 2021, 00:07

A demonstrat fii-su ceva ca sa fie bagat titular, la echipa mare n-are oricum loc de Sorescu si Torje care sunt pe postu lui, la echipa 2 nu inteleg cum este Colceag antrenor , daca el este momentan la echipa mare . Antreneaza in paralel ?? Sau inseamna ca deja se stie ca vine Rednic si nu mai vine la echipa mare Colceag.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează