FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

El e noul câine alfa de la Dinamo » 4 episoade în care a arătat că e șeful în vestiar

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2021 08:57 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 10:39

Gabriel Torje, 31 de ani, și-a luat în serios rolul de lider al lui Dinamo, încercând prin atitudinea sa, la meciuri, la antrenamente, în vestiar, să-i readucă la viață pe roș-albii care se zbat pe penultimul loc în clasament.

Gabriel Torje a decis să se întoarcă în "Groapă" și să pună umărul la evitarea retrogradării, în al treilea sezon consecutiv pe care Dinamo îl petrece în subsolul clasamentului.

Fotbalistul de 31 de ani a intrat direct în pâine, cu toate că mai are de pus la punct câteva detalii legate de pregătirea fizică. Și-a asumat rolul de lider al formației. La antrenamente, la meciuri, în vestiar.

1. Implicat la antrenamente

„Este foarte implicat, tratează ședința de pregătire de parcă ar fi meci. Totodată, le explică jucătorilor tineri anumite scheme, cum să stea, se comportă ca un lider. Și nu e cu nasul pe sus, este ca un frate mai mare", au povestit jucătorii echipei din Ștefan cel Mare.

2 milioane de euroa plătit Dinamo pentru a-l aduce pe Torje în ianuarie 2008, bani achitați de către Vasile Turcu, fostul acționar al "câinilor"

2. Răutate

Are doza de răutate necesară chiar și într-un moment când Dinamo a ajuns ciuca bătăilor, răspunde contondent adversarilor. 

„Am auzit ce a spus un jucător de al lor înainte de meci. Patache nu trebuie să uite că Dinamo este o emblemă a sportului românesc, în timp ce Botoșaniul are doar pe unii din arte marțiale și luptători pe la Olimpiadă. FC Botoșani nu a câștigat niciun titlu, trebuie să se mai gândească înainte să vorbească de Dinamo", a declarat Torje după meci.

5 milioane de euroa obținut Dinamo din vânzarea lui Gabi la Udinese, în urmă cu un deceniu, iar de atunci cota lui s-a tot diminuat, ajungând acum la 350.000 de euro pe transfermarkt

3. Exemplu pe teren

Este el însuși un exemplu pe teren. A „băgat" materiale, și-a asumat execuția loviturilor libere, îi conduce pe colegii săi, chiar dacă unii sunt nedisciplinați tactic, a executat penalty-ul de care Dinamo a beneficiat cu Botoșaniul, punctând fără probleme. A fost primul gol al lui Dinamo după 536 de minute fără a modifica tabela în Liga 1!

4. Apreciat de fani

 Într-o epocă în care clubul trăiește și din banii pe care îi strânge din vânzarea tichetelor virtuale, Torjinho este și un exponent al politicii de marketing, prin gesturile sale care oferă optimism suporterilor. 

„Ne cerem scuze, niciodată cât voi mai fi eu la Dinamo, echipa nu va mai repeta un astfel de meci", a reacționat fotbalistul după rușinea cu FCSB (0-6), pe un ton ferm.

26 de goluriși 30 de assist-uri a adunat Torje în alb-roșu în 172 de meciuri

După al 6-lea eșec consecutiv în campionat, tot Torje a ieșit primul, în față, la declarații: „A fost un meci destul de bun pentru noi, avem o echipă tânără și am ținut în șah Botoșaniul, o echipă care se gândește la titlu. Nu-mi amintesc multe faze de gol ale lor, dar au fost mai experimentați, au fructificat șansele lor. Am arătat mult mai bine decât cu FCSB, suntem în creștere, vor fi plusuri de la un meci la altul, nu ne vom bate la retrogradare". 

12 echipeși-a trecut bănățeanul în palmares: Poli Timișoara, Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor, Terek Groznîi, Karabukspor, Sivasspor, Larisa și Bandirmaspor

Iftime i-a dat peste nas

După reacția tăioasă a lui Torjinho, șeful Botoșaniului, Valeriu Iftime, a ținut să-i ofere o replică fotbalistului. 

„Era nervos, a vorbit frumos într-un fel, nu am ceva să îi reproșez. A făcut mult acolo, a încercat, a jucat. Nu suntem un club de fotbal care a adunat trofee, trebuie să fim cu mai mult bun-simț când vorbim despre Dinamo ca fotbal, ca istorie. La fotbalul actual, Dinamo e mai greu de lăudat", a declarat Valeriu Iftime. După meci, Ongenda și ceilalți colegi ai săi au mărturisit că se gândesc și la lupta pentru titlu. Cea mai bună poziție all-time a Botoșaniului a fost locul 4, la finele ediției 2019/2020. 

21 de meciuria jucat în Serie A, marcând de două ori și oferind 3 assist-uri

I-a cedat numărul 10

La revenirea în Ștefan cel Mare, pe final de mercato, Torje ar fi dorit să fie noul decar al formației. Doar că în aceeași zi cu transferul său s-a realizat și cel al lui Cosmin Matei, ce și-a dorit tricoul cu numărul 10, iar bănățeanul a fost mărinimos: a luat tricoul cu numărul 9. "Nu poţi să fii decar şi să bagi alunecări", s-a amuzat Torje. 

Iuliu Mureșan a confirmat situația: „Am semnat întâi cu Torje. Gabi mi-a zis: "Dacă nu vine Cosmin, care merită numărul 10, îl iau eu. Mi-l daţi?", "Cum să nu?". Și i l-am dat. Seara s-au schimbat lucrurile, ne-am înţeles cu Cosmin. Mă sună Torje: "Vreau să renunț, să-i dau numărul 10 lui Cosmin şi daţi-mi mie, dacă e liber, numărul 9". Ca să vedeţi ce înseamnă prietenia!". 

3 goluriși 2 assist-uri a bifat în LaLiga în 46 de apariții

57 de selecțiia strâns extrema în tricoul naționalei, marcând de 12 ori, ultima partidă fiind în urmă cu 4 ani

VIDEO Ovidiu ”Ovvy” Pătrașcu, despre cei mai buni jucători români în FIFA 22: „Florinel Coman, Dan Nistor, și mai sunt doi cu același rating”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dubii în privința căpitanului » Deian Sorescu se resimte înainte de meciul din Cupă + Antrenorul Colceag, înscris la masa credală

EXCLUSIV Prima reacție a lui Rednic despre revenirea în Ștefan cel Mare: „E un risc pentru imaginea mea. Dacă nu era vorba de Dinamo, nu stăteam la discuții!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  21 Septembrie 2021, 13:32
Postat de adrianna. pe 21 Septembrie 2021, 12:08

Liderul, dirijorul care joaca pe plinuri de benzina. Ati ajuns de rasul rasilor! Cand ma gandesc ca purtati tricourile lui Cheran, Custov si Satmareanu…Epigonilor!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo14
paolo14  •  21 Septembrie 2021, 12:14

Ati uitat episodul cu Steaua e numai una si pe cel cu plansu’… Caine adevarat! Augh, augh, augh!

adrianna.
adrianna.  •  21 Septembrie 2021, 12:08

Liderul, dirijorul care joaca pe plinuri de benzina. Ati ajuns de rasul rasilor! Cand ma gandesc ca purtati tricourile lui Cheran, Custov si Satmareanu…Epigonilor!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează