FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

"Arde" vestiarul Stelei! » A fost scandal înainte de derby! Mesaj ameninţător către şefi

Articol de , - Publicat marti, 04 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 martie 2014 09:10

Jucătorii Stelei s-au plîns înaintea meciului cu Dinamo că mai au de luat prime din sezonul trecut. Li s-a virat doar o treime din bani, deşi clubul parcurge un sezon senzaţional din punct de vedere financiar.

Steliştii au pregătit derby-ul cu Dinamo prin negocieri cu conducerea. "Mai avem de primit zece prime din sezonul trecut!" a sunat mesajul ameninţător din vestiar către şefii clubului. Fotbaliştii au profitat de apropierea meciului cu rivala ca să amintească de restanţe.

Strategia lor a avut succes, dar nu pe deplin. Li s-au achitat o parte din bani, o treime din cît avea de recuperat fiecare jucător, şi nu e clar dacă li se va mai plăti diferenţa ori nu!

Pentru sezonul în curs, roş-albaştrii nici nu mai au prime de meci stabilite. Politica de austeritate e ciudată, în contextul unui sezon fantastic din punct de vedere economic. Steaua a încasat în jur de 40 de milioane de euro din drepturi TV, participarea în Champions League, jucători vînduţi, bilete şi abonamente plus sponsori.

E cea mai bună stagiune din istorie pentru campioana actuală. Nu şi pentru fotbalişti, care au salarii medii pentru nivelul de performanţă al echipei, venituri comparabile cu ale jucătorilor de la Astra şi de la Petrolul, contracandidatele la cîştigarea campionatului.

Latovlevici şi colegii lui "s-au scos" însă cu bonusul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, cîte 100.000 de euro de fiecare jucător, o primă care le-a dublat "salariile", practic.

De unde a luat Steaua 40 de milioane în acest sezon
Sursa: Suma (euro)
Drepturi TV: 3.500.000
Participare Ligă: 20.000.000
Bilete UCL: 3.000.000
Bilete Liga 1: 500.000
Transferuri jucători: 13.000.000
Sponsori: 500.000

10.000 de euro pe lună cîştigă Gardoş, un titular de bază şi unul dintre internaţionalii din lot. Mutu, Albin şi Teixeira, de la Petrolul, sînt de trei ori mai bine plătiţi

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

CFR, strategie anti-Steaua
Conducerea CFR-ului a luat o măsură inedită în privinţa biletelor pentru derby-ul cu Steaua, de sîmbătă. Tichetele vor fi puse în vînzare de miercuri, însă se vor vinde doar pe bază de act de identitate şi o persoană va avea dreptul să cumpere maximum un bilet! Prin această metodă, şefii CFR-ului vor să se asigure că în tribune nu vor exista mulţi suporteri ai Stelei. Cele mai ieftine tichete vor costa 10 lei.

Prepeliţă în locul lui Sînmărtean
Pentru derby-ul cu CFR, antrenorul Stelei va avea o absenţă de marcă. Lucian Sînmărtean a încasat în derby-ul cu Dinamo cel de-al 7-lea cartonaş galben şi va fi suspendat sîmbătă. În locul său va fi folosit Andrei Prepeliţă, care va face cuplu în faţa defensivei cu căpitanul Pintilii. Va fi cel dintîi meci oficial pe 2014 în care Sînmărtean nu va apărea în formaţia Stelei.

Fără 8 jucători
Reghecampf le-a oferit ieri liber jucătorilor, iar astăzi va conduce un antrenament de dimineaţă, însă nu va putea conta pe nu mai puţin de 8 fotbalişti, toţi plecaţi la diverse echipe naţionale. Tătăruşanu, Gardoş, Pintilii, Chipciu şi Tănase sînt la reprezentativa României, Georgievski la Macedonia, Szukala la Polonia, iar Varela la naţionala Capului Verde.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (116)
leroiv72
leroiv72  •  05 Martie 2014, 10:00

adevarul, ca intotdeauna, este pe undeva la mijloc...nu stiu de unde sunt sumele alea in dreptul castigurilor stelei din acest an(mi se par cam umflate, dar ma rog), dar e cert faptul ca se simte o zgarcenie crunta la steaua, de cand e gigi la jail(nu ca inainte ar fi umblat cainii cu covrigi in coada); pe de alta parte, si jucatorii sunt cam ....hai sa le zicem doar cu gandul la bani. dar...asta e, lucrurile merg dupa specificul dambovitean.

ainraymon
ainraymon  •  04 Martie 2014, 17:41

Dca or sa joace tot asa si de acum o sa castige si mai multi bani. Astia chiar nu au nimic in cap!!!!

radianu
radianu  •  04 Martie 2014, 15:32

oierul tot un nesimtit ramane!

Vezi toate comentariile (116)
Comentează