FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Primăria schimbă regulile! Ce se întâmplă cu Arena Națională după procesul cu Gigi Becali

Articol de , , - Publicat joi, 03 martie 2022 08:01 / Actualizat joi, 03 martie 2022 09:17

Din sezonul viitor se schimbă modalitatea prin care echipele pot închiria Arena Națională, cel mai mare stadion al țării: se va semna pentru un număr minim de meciuri, iar plata va fi obligatoriu în avans, tocmai pentru a se evita situația din prezent, în care Primăria a apelat la justiție pentru a-l determina pe patronul FCSB să achite datoriile.

Cine va dori să joace pe Arena Națională și în viitorul campionat va trebui să respecte noile reglementări pe care Primăria Capitalei le va implementa în contractul-cadru de închiriere. Una dintre principalele schimbări care vor avea loc va fi modul de plată.

Primăria schimbă regulile de închiriere pentru echipele care vor să joace pe Arena Națională

 Cluburile vor fi nevoite să achite înainte de a intra să joace, această condiție fiind dorită cu orice preț tocmai pentru a se evita situațiile extrem de dese care au existat în ultimii ani. Și anume, echipele să adune datorii, chiar de ordinul sutelor de mii de euro, către Primărie, dar să continue să evolueze pe Arenă. 

Gigi Becali, datornic major » FCSB a pierdut procesul cu Primăria Capitalei
FCSB
Gigi Becali, datornic major » FCSB a pierdut procesul cu Primăria Capitalei

Litigiul cu FCSB a schimbat viziunea Primăriei

Ultimul exemplu în acest sens e chiar ceea ce s-a petrecut în relația cu FCSB, principalul client al Primăriei din punctul de vedere al închirierii stadionului. A existat un diferend care a ajuns să fie tranșat în instanță: o datorie de circa 200.000 de euro, pe care Nicușor Dan a revendicat-o de la Becali, dar pe care patronul roș-albaștrilor a refuzat să o plătească fiindcă a susținut că ea trebuia anulată de faptul că, în 2017, FCSB ar fi susținut financiar costurile schimbării gazonului. 

„Nu există niciun document care să ateste acest lucru, iar administrația se face pe acte, nu pe vorbe! FCSB a pierdut litigiul, va plăti toată suma", a contracarat Nicușor Dan.

Antamezi mai multe meciuri, plătești indiferent dacă joci

În plus, va mai fi introdusă o prevedere importantă. Cluburile vor fi obligate să se angajeze că vor disputa un anumit număr de meciuri, pe un interval de timp. De exemplu, pentru 6 luni, vor antama 12 meciuri. Se va oferi un discount pentru un pachet de meciuri, însă dacă din diferite motive respectiva echipă nu va mai ajunge să joace acel număr de meciuri convenit pe Arenă, toată suma respectivă va fi pierdută. 

Și această prevedere e dorită tot pentru a se elimina anumite situații ingrate în care Primăria s-a aflat chiar recent. Rapid anunțase că are nevoie de stadion, îl blocase pentru data respectivă, dar a renunțat în ultima clipă să mai joace acolo din cauza faptului că a fost nevoită să dispute confruntarea cu porți închise și a preferat să meargă la Mioveni, unde plătea o chirie mai mică. Primăria Capitalei n-a beneficiat însă de nicio despăgubire în urma abandonului giuleștenilor.

Ce șanse are FCSB să joace pe celelalte arene din București

Stadion Steaua

  • deși a făcut solicitare oficială, n-a reușit nici până acum, la un an și jumătate de la inaugurarea arenei, să intre acolo
  • e foarte puțin probabil ca, măcar atât timp cât vor exista în instanță litigiile dintre FCSB și CSA Steaua, clubul lui Becali să poată evolua în Ghencea

Stadion Arcul de Triumf

  • e stadionul pe care cei de la FCSB îl văd ca fiind soluția perfectă. Până la vară, acesta va fi disponibil și pentru a fi închiriat cluburilor de fotbal, iar FCSB va avea posibilitatea să-l închirieze
  • totuși, FCSB va avea acces limitat aici, fiindcă prioritate vor avea echipele de rugby

Stadion Giulești

  • teoretic, poate fi închiriat de oricine va solicita acest lucru Clubului Sportiv Rapid, cel care are arena în administrare
  • practic, pe arenă va avea prioritate Rapid și doar în funcție de datele libere rămase în rest, FCSB ar putea juca acolo. Însă chiar și așa, e foarte puțin probabil ca una dintre rivalele principale ale trupei giuleștene să-și dorească să evolueze acolo și să și primească permisiunea

Arena Națională a fost casa FCSB-ului în ultimii 7 ani

SezonMeciuri pe ArenăProcent din total meciuri acasă
2021-20221387%
2020-20211360%
2019-20201362%
2018-20191676%
2017-201824100%
2016-201724100%
2015-20161771%
2014-2015*6100%

* după data de 22 martie 2015, când a disputat ultimul meci în Ghencea

Unde a jucat FCSB când n-a fost pe Arenă

StadionNr. meciuri
Pitești13
Giurgiu11
Voluntari3
Buzău2
Mogoșoaia1
Cluj1

VIDEO LPF vrea să implementeze modelul spaniol și să impună praguri pentru salarii:

Citește și: 

Mâna lui Gigi? » Se pregătesc schimbări de ordin tactic la FCSB

Petrea își „urechează” jucătorii: „Observ o automulțumire. Nu pot face treabă individual, e un sport de echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
ucluj2011
ucluj2011  •  04 Martie 2022, 10:27
Postat de trink pe 04 Martie 2022, 01:24

deci rapid apartine de ministerul transporturilor? nu e club privat? sa nu mai plangem de csa! de craiovita! si celelalte 99% cluburi "private"!

Clubul de fotbal Rapid ESTE club privat. CS Rapid aparține de Ministerul Transporturilor. Stadionul nu este al statului , este al MT , așa cum a fost în ultimii 100 de ani. Statul nu a făcut decât să bage bani pentru al reconstrui pentru că a fost un fond SPECIAL CREAT pentru asta. Rapidul plătește chirie pentru a juca pe Giulești , dar Giuleștiul este CASA clubului Rapid și NICIODATĂ Steaua sau Dinamo nu vor juca acolo ca gazde. Clar și la obiect!!! Ce spuneți voi sunt vorbe aruncate aiurea... tălmăcite... răstălmăcite... sucite... răsucite... În primul rând , Steaua sau Dinamo nu vor vrea să joace acolo ca gazde , iar în al doilea rând , chiar dacă prin absurd s-ar pune problema vreodată să vrea să închirieze stadionul , NU AR PRIMI APROBAREA NICI ÎNTR-O MIE DE ANI , așa cum și este normal dealtfel.

trink
trink  •  04 Martie 2022, 01:24
Postat de trink pe 04 Martie 2022, 01:24

deci rapid apartine de ministerul transporturilor? nu e club privat? sa nu mai plangem de csa! de craiovita! si celelalte 99% cluburi "private"!

traiasca bolsevismul!

trink
trink  •  04 Martie 2022, 01:24
Postat de ucluj2011 pe 03 Martie 2022, 14:26

Nu este nici un stadion al Statului , că nu este vorba de vreun spital sau de Primărie sau de Tribunal unde toți pot intra când vor... Este vorba de C.S.Rapid care are în "manageriere" un stadion al Ministerului Transporturilor de care aparține C.S.Rapid și dacă Steaua sau Dinamo ar avea tupeul și nesăbuința să vrea să închirieze stadionul Rapidului (ceea ce 100% nu cred) , atunci să fii SIGUR că Rapidul ar spune NU , exact cum spune CSA Steaua NU FCSBului. Este dreptul lor. Așa a fost încă de pe vremea Regelui: M.T...... C.S.Rapid... stadionul Rapidului... și nici tu nici NIMENI nu va schimba acest lucru , pentru că este NEschimbabil.

deci rapid apartine de ministerul transporturilor? nu e club privat? sa nu mai plangem de csa! de craiovita! si celelalte 99% cluburi "private"!

Vezi toate comentariile (51)
Comentează