FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

Asta poate fi explicația pentru faptul că Viitorul, înființată în 2009, a ajuns să aibă mai mult succes decât Dinamo, un club fondat în 1948!

Articol de GSP - Publicat joi, 09 noiembrie 2017 00:01

Hagi are 9 angajați doar pentru bucătăria clubului, mai mulți decât membrii staff-ului tehnic pe care-l conduce Miriuță la Dinamo. Roș-albii n-au mai fost campioni de 10 ani, dobrogenii au un titlu în doar 8 ani de existență.

Viitorul a postat pe site-ul clubului o fotografie din bucătărie. Cadrul nu e spectaculos, nu e nimic neobișnuit la bucătărie. Sar în ochi doar personajele, surprinzător de multe! Clubul lui Hagi are opt bucătari care gătesc pentru echipa de seniori și pentru loturile de juniori. Din imagine lipsește nutriționistul, deci sunt nouă oameni, de fapt, în acest "departament al bucătăriei"!

9-5 pentru "chefi"

Nicio formație din România nu mai alocă atât de multă atenție alimentației jucătorilor. La FCSB mai există un bucătar, Marius Fălan, pe care clubul îl include în delegație și la unele deplasări în străinătate, inclusiv în stagiile de pregătire din presezon. Dar nu nouă oameni!

Majoritatea echipelor nu au nouă angajați nici în staff-ul tehnic! Dinamo are cinci antrenori, cu tot cu Vasile Miriuță. Există un secund, Francisc Dican, un metodist responsabil cu studierea adversarilor, Silviu Ion, antrenorul de portari Cristian Moldovan și preparatorul fizic italian Paolo Potocnik. Mai mulți se ocupă cu gătitul la Ovidiu decât lucrează la forma dinamoviștilor.

În ediția de azi ai materialul integral. Poți răsfoi Gazeta și online, aici!

ALTE ARTICOLE DIN EDIȚIA DE AZI

Atacăm cu Claudiu » Contra vrea să-l testeze și pe Keșeru, după ce Andone a dezamăgit cu Kazahstan și cu Danemarca

Torje trimite săgeți către Daum: "E mai bine ca selecționerul să fie român";)

Suntem pe ultimul loc în Europa în acest clasament!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
titiduru22
titiduru22  •  10 Noiembrie 2017, 04:14
Postat de haideusicfr pe 09 Noiembrie 2017, 11:14

A construit pe bani din banca. De aceea e stressat sa vanda intr-una. Oricum tot respectul pentru efortul lui. P.S De obicei investitiile se fac prin banci .Prin credite.Problema e sa ai credibilitatea sa-i obtii si poate si mai greu ,sa-i dai inapoi.Plus dobanzi ,plus ,plus.

Normal intr-o tara civilizata asa se face dar in RSR tot cu geamantanul de cash se umbla .

bogat
bogat  •  09 Noiembrie 2017, 17:26

corectura la mesajul de mai sus: echipa aia formata de anonimi ar putea lupta pentru titlu in Romania, respectiv ar fi competitiva.

bogat
bogat  •  09 Noiembrie 2017, 17:25
Postat de luc11 pe 09 Noiembrie 2017, 16:54

Secretul este ca Hagi a impus acelasi stil de joc de la copii pana la seniori, mai combinativ, mai elaborat...la Dinamo nu exista o preocupare de acest gen sau daca exista rezultatele nu se vad...mai e cred ca si un plus de seriozitate...nu am auzit de betii la jucatorii lui Hagi, iar daca au fost probleme merele stricate au fost scoase rapid din cos, cum ar fi cazul lui Iancu

buna observatie. si in plus, se vede ca Hagi este si patron si tehnician, are interes si cunostintele necesare pentru a-si maximiza profitul si a-si creste afacerea. dar ca sa revenim cu picioarele pe pamant, trebuie sa spunem ca nici fotbalistii lansati de Hagi nu sunt cu mult mai buni decat media fotbalului romanesc actual. Deosebirea consta in faptul ca la Viitorul sunt adunati jucatori modesti si dispusi sa asculte de antrenorul patron si sa puna osul, ceea ce dupa cum vedem nu prea e cazul la Dinamo care desi a ajuns sa fie un club sarac are inca sentimentul nejustificat al grandorii. Dar Viitorul nu e singurul exemplu pozitiv din fotbalul romanesc. Sa luam de exemplu Botosaniul, care fara a avea expunerea mediatica a Viitorului practica un fotbal solid de ceva ani buni, este in prezent peste viitorul in clasament si a ajuns chiar sa propuna jucatori interesanti pe piata. Secretul sta intr-un management decent, baza de pregatire cat de cat la zi, scouteri buni, seriozitate si multa munca. As paria ca se poate face o echipa de fotbalisti romani neluati in seama pe piata transferurilor, dar cu ceva talent, cu multa dorinta sa se antreneze corect si sub coordonarea unui antrenor serios si competent.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează