FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CFR CLUJ 2-2

ASTRA - CFR CLUJ 2-2. VIDEO + FOTO Surpriză de proporții la Giurgiu » Alibec și Astra revin din nou de la 0-2 și lasă CFR-ul pe locul 2! Cum arată clasamentul

FOTO: Raed Krishan +33   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 05 iulie 2020 20:00 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 05:39

Astra și CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 2-2. Clujenii pierd șefia în Liga 1, în dauna celor de la CS Universitatea Craiova.

A fost un meci fabulos, cu CFR marcând de două ori în primele 12 minute, după care a cedat metru cu metru, iar Astra cu un Alibec și Budescu în zi mare, a revenit și i-a dat o imensă mână de ajutor Craiovei în lupta pentru titlul de campioană.

O singură înfrângere, chiar dacă a fost suferită împotriva principalei rivale în lupta pentu titlu, nu e suficient cât să trimită în derivă corabia CFR-ului. Astăzi, aceasta a acostat lângă Dunăre și până să apuce să ancoreze bine, aproape că a închis meciul. În mai puțin de un sfert de oră. A avut noroc la golul lui Rondon, nu și la reușita de 2-0, care a fost specialitatea casei. Fază fixă, unde Djokovici e imbatabil în jocul aerian, iar Burcă a urmărit și a marcat, încercând să-și spele din multele păcate din derby-ul cu Craiova, când a fost poate cel mai slab fotbalist al campioanei. 

+29 FOTO

Repriză mega-spectaculoasă 

2-0 a avut și FCSB, doar că CFR nu e atât de naivă și nici nu are un amator care să fie responsabil cu schimbările. În mod normal, restul celor 75 de minute ar trebui să fie un antrenament fără public pentru CFR. Numai că Astra e, de departe, cea mai imprevizibilă și mai greu de citit echipă din Liga 1. Lasă de tot garda jos și de aici începe un carusel fantastic al ocaziilor. La ambele porți. Mai întâi, Takayuki (20), apoi Rondon (24). 

Meciul se redeschide în minutul 31. Radunovici l-a umilit pe Costache cu atâtea fente cu cât în mod normal trebuie să-i fi creat o nevralgie, a centrat, iar Bordeianu a deviat în poartă. CFR e iarăși sub presiune. Arlauskis începe să iasă la rampă. Îl blochează pe Fatai, în postură de unu la unu (40), iar finalul reprizei se joacă în careul gazdelor. Djokovici are o ocazie, iar Deac are o colosală, imensă, uluitoare situație de gol. Singur cu Lazar, în postură centrală, trage prost. 

5-3pentru CFR a fost raportul ocaziilor de gol în primele 45 de minute

După pauză, meciul e la fel de deschis și de frumos. Budescu atentează la sănătatea lui Araluskis. Trage o bombă care aproape că îi scoate brațele din claviculă portarului lituanian. Care chiar are nevoie de îngrijiri medicale. Dar a parat șutul și e din nou un meci în care Arla e decisiv. O dată cu trecerea timpului, echipele obosesc și ritmul scade. Astra împinge liniile, CFR se rezumă să se apere și să apere un rezultat care o readuce pe primul loc. Ce final fabulos E foarte riscant să o lași pe Astra să te domine și să te paseze în jurul careului. Are jucători de mare calitate individuală, iar Budescu, Alibec, Răduț, Gheorhe și Balaure pot oricând să inventeze ceva. 

Și chiar așa se întâmplă. Balaure centrează, Vinicius și Burcă se comportă total atipic față de profilul unui stoper care se respectă, pleacă de lângă adversar, ducându-se înspre poartă, iar Alibec are o gleznă prea bună și prea fină pentru a rada un asemenea cadou. E gol și probabil că la terasele din Craiova deja se sărbătorește. CFR cade iarăși pe locul 2, acolo unde era și la startul jocului. Finalul e dramatic. Chipciu, dar mai ales Vinicius ratează ocazii mari, la ultima Lazar având un reflex mare. Se termină 2-2, de la 2-0 pentru CFR! E cel mai bun semn că trupa lui Dan Petrescu are probleme. E la un punct în spatele Craiovei, urmează un meci ușor acasă, cu Gaz, dar din acest moment nu mai e favorită la titlu.

14goluri s-au marcat în cele 4 meciuri disputate de CFR și Astra în acest sezon, două câștigate de clujeni, unul de giurgiuveni plus remiza de aseară

5goluri a încasat CFR în ultimele două etape, o medie de 2,5 pe meci, după ce în primele 30 de etape încasate doar 17 goluri, o medie de 0,5 pe meci

Clasament play-off Liga 1

FINAL » Astra - CFR Cluj 2-2

Astra - CFR Cluj, echipele de start:

Astra: D. Lazar - Pahonțu, Graovac, Dandea, Radunovic - G. Simion, Crepulja, Seto - Alibec, Fatai, Budescu 
Rezerve: Bolboașă - David Bruno, D. Graur, C. Dima, G. Șerban, V. Gheorghe, Balaure, Stahl, Răduț 
Antrenor: Bogdan Andone 

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Burcă, Vinicius, Camora - Itu, Bordeianu, Djokovic - C. Deac, Rondon, Costache 
Rezerve: Sandomierski - Cr. Manea, D. Ciobotariu, Hoban, Chipciu, Păun, Petrila, Golofca, L. Traore 
Antrenor: Dan Petrescu

  • Dan Petrescu a făcut două schimbări în echipa de start față de meciul cu CS Universitatea Craiova: Susic i-a luat locul lui Cristi Manea, iar în atac apare Rondon în locul lui Omrani.

Citește și alte știri din play-off-ul Ligii 1:

FCSB - Botoșani 1-1 // Gigi Becali, devastator la adresa propriei echipe: „Echipă de pluton, ne dă și Dinamo trei dacă jucăm în halul ăsta!”

Marius Croitoru: „Să dea Dumnezeu ca FCSB să se concentreze bine pentru Cupă!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (339)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  06 Iulie 2020, 06:16
Postat de cuviosul_pafnutie pe 05 Iulie 2020, 22:10

Cica surpriza de proportii!Adica toata lumea-fcsb-ista-se astepta ca Astra sa faca doar figuratie pe teren!Dimpotriva toti au alergat,chiar si Budescu si Radut, cei care intr-adevar au facut figuratie-dar in meciul cu...fcsb!Partea dreapta a apararii lui Petrescu slaba-ca si in meciul cu Craiova-iar barzaunul ala de Bordeianu iar si-a facut numarul!Si bineinteles tusierii coioperativei iar au facut jocurile, refuzandu-le clujenilor doua penalty!

Sunt doi care au vorbit de orice,numai de meci si de fotbal,nu!Ce cauta astia pe acest site?

napocarrepublic
napocarrepublic  •  06 Iulie 2020, 00:18

Goagalu bata l vina

napocarrepublic
napocarrepublic  •  06 Iulie 2020, 00:14
Postat de johnwick_chapter3 pe 06 Iulie 2020, 00:13

asta, cum se spune la voi pe română ....:))))))

Foggy))

Vezi toate comentariile (339)
Comentează