FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CRAIOVA

ASTRA - CRAIOVA 1-0 // VIDEO Schimbare de lider în Liga 1: Alibec îl răpune pe Piţurcă și Astra trece peste CFR Cluj

Articol de - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 22:20

Astra Giurgiu a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu 1-0 și a detronat-o pe CFR Cluj din fruntea Ligii 1. Denis Alibec a înscris unicul gol al partidei în minutul 50, din pasa lui Budescu, provocându-i lui Victor Pițurcă o nouă înfrângere.

 

CRONICA MECIULUI ASTRA - CRAIOVA 1-0 // DOCHERII DE LA DUNĂRE

Bogdan Andone a creat la Giurgiu o copie românească după Liverpool al lui Klopp. Tot ce are de făcut Astra e să se apere bine, că Alibec și Budescu au sigur parte de ocazii multe și clare, din care Craiova a scăpat ieftin cu 0-1. 

"Cel mai frumos fotbal e al lui Liverpool. Rețeta sună simplu, cu presing și cu atacuri rapide și foarte rapide, numai că nimeni n-a mai dus-o la perfecțiune așa cum a reușit Klopp. Dacă faceți o statistică veți constata că Liverpool marchează rar din atacuri poziționale, aproape toate golurile vin din recuperări transformate în acțiuni ultrarapide, din puține pase și în cea mai mare viteză. 

Ăsta e stilul pe care aș vrea să-l aibă echipa mea. L-am și aplicat în liga a doua, la Satu Mare și la ASU Poli, cât era posibil la nivelul acela mic". 

Câți antrenori români reușesc asta? Nu neapărat să explice într-un interviu din Gazetă care le sunt planurile. Pot să nu explice nimănui, doar să vadă lumea stiluri diferite, dar clare, atunci când urmărește partidele din Liga 1, nu doar o luptă într-un haos din care tehnicienii așteaptă să fie scoși de faze fixe ori de execuții întâmplătoare. 

Bogdan Andone a teoretizat stilul Astrei în interviul din ziar, deși încă nu devenise "principalul" formației din Giurgiu și atunci habar n-avea că urma să-l contacteze Niculae ca să-i ofere postul. 

Jocul alb-negrilor respectă toate principiile pe care le-a expus Andone. Golul de 1-0: Budescu a recuperat mingea ca urmare a unei gafe pe care a comis-o Bălașa, a transmis mingea direct către Alibec și Denis a dus singur acțiunea mai departe, până în poartă

La 1-0 cu Viitorul, în etapa trecută, Cosmin Matei a greșit, Alibec a câștigat mingea și i-a dat-o rapid lui Valentin Gheorghe, care a accelerat și a ajuns, la fel ca Alibec, unu la unu cu portarul. 

Astra lasă mereu doi sau chiar trei oameni avansați, chiar și în momentele în care se apără. Își asumă să se apere în inferioritate, Tamaș și ceilalți suportă o presiune mai mare decât fundașii altor formații, dar când recuperează balonul ei îi au deja în față pe Alibec și pe Budescu, scurtăturile datorită cărora atacurile giurgiuvenilor nu durează niciodată mult, nu sunt pregătite cu zeci de pase. 

Alibec a mai rămas singur cu Popescu și în alte faze, doar că a ratat inclusiv cu poarta goală. Și dacă n-ar fi câștigat iar, Astra lui Andone tot ar fi oferit o nouă demonstrație a intențiilor ei clare. La Craiova lui Pițurcă nu se vede așa ceva.

8 victorii consecutiveare Astra în Liga 1, serie de invincibilitate care s-a mai petrecut doar în sezonul 2016-2017, cu Șumudică pe bancă

Astra - Craiova 1-0

Echipele de start: 

ASTRA: Lazar - Graovac, Tamaș, Dima, Radunovic - G. Enache, G. Simion, Crepulja, V. Gheorghe - Alibec, Budescu
REZERVE: M. Popa, Trusescu, Bruno, Dandea, Fl. Matei, Begue, Răduț
ANTRENOR: Bogdan Andone

CRAIOVA: L. Popescu - Vlădoiu, Bălașa, Acka, Vătăjelu - Mateiu, Cicâldău, Bancu - Zakaric, M. Roman II, Mihăilă
REZERVE: A. Marinescu, Mățel, T. Ferreira, Ivanov, Qaka, Bărbuț, Ivan
ANTRENOR: Victor Pițurcă

  • (Sursă foto: sportpictures.eu)

Joci constant la pariuri? Avem un test pentru tine – răspunsurile sunt foarte importante! 
 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (111)
198939213804366
Adrian Addryano  •  09 Decembrie 2019, 20:18

De cate ori îi prinde Denis Alibec pe clonați de atâtea ori le marchează gol.Deloc nu-i iartă.Mi-aduc aminte că la Steaua când juca le-a marcat două goluri într-un meci terminat 3-0 pentru Steaua.Deloc nu-i iartă pe ăștia înființați ilegal în 2013 din ordin politic.

198939213804366
Adrian Addryano  •  09 Decembrie 2019, 20:10

Goooool Alibeeeeeec!!!!!!!!

198939213804366
Adrian Addryano  •  09 Decembrie 2019, 20:09

Goooool Aliiiiiiibeeeec!!!Gol Alibec.Bravo Denis că ai ucis încă o dată clona pesediste fără istorie,onoare și palmares înființată ilegal în 2013.

Vezi toate comentariile (111)
Comentează