FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO

Astra - Dinamo 2-0 » „Câinii roșii”, cu colții tociți la Giurgiu! Clasamentul actualizat

Astra - Dinamo +43   FOTO
Astra - Dinamo

Articol de , - Publicat sambata, 20 februarie 2021 22:57 / Actualizat duminica, 21 februarie 2021 22:28

Astra a învins-o pe Dinamo, 2-0 și încă speră la un loc in-extremis în play-off. Giurgiuvenii au rezolvat meciul în 5 minute, pe finalul primei părți, când Valentin Gheroghe și Albert Stahl l-au executat pe Eșanu.

Programul rundei #24 din Liga 1

Vecine de clasament, despărțite de doar un singur punct, Astra și Dinamo trăiesc vremuri similare. Departe de gloria de odinioară, măcinate de probleme financiare, cu patroni controversați. Giurgiuvenii au aflat la mijlocul săptămânii trecute că Ioan Niculae se întoarce după gratii, la Dinamo fanii cară greul ce ar fi trebuit dus de Pablo Cortacero, dat dispărut de multă vreme din peisajul „câinilor”. 

Nici loturile nu mai sunt presărate cu nume ca Dănciulescu, Niculescu, Alibec sau Budescu. Per total, peste ambele plutește un nor de nesiguranță, cu mici precipitații de retrogradare.

Meciul a început promițător, cu o execuție spectaculoasă a lui Fabbrini, foarfecă laterală, peste poartă. Apoi a replicat Astra, șut Stahl la colțul lung, puțin a lipsit pentru primul gol. Cursa giurgiuveanului l-a șifonat puțin pe Steliano Filip, depășit ușor în viteză. 

+39 FOTO

Încet, Astra a controlat-o pe Dinamo, a arătat mai multă poftă de joc, cu Vali Gheorghe și Montini, dornic de răzbunare, arme principale. N-au fost puține momentele de liniște în defensiva lui Gane, numai că jucătorii Astrei n-au reglat ținta și au ocolit de cele mai multe ori poarta „câinilor”.

A „mârâit” Dinamo, a înscris Astra

A replicat până la urmă și Dinamo, după o acțiune personală a lui Nepomuceno. Dribling scurt, elegant, trage mingea pe lângă un adversar. Totuși, șutul cu dreptul a trecut mult pe lângă poartă. Nota 10 pentru dribling, corigent la finalizare. Premiant la finalizare a fost Vali Gheorghe. 10 pentru execuția impecabilă din lovitură liberă. Gol direct în vinclu, printre Răuță și Puljic, care au spart zidul cerut de Eșanu. 

N-a fost singurul gol primit de Dinamo până-n pauză. „Câinii” s-au apărat fără busolă la un corner. Viclean, Stahl a așteptat cuminte, pe respingere. A primit mingea și a trimis o torpilă în vinclu de la 15 metri (40). De 5 minute a avut nevoie Dinamo să se prăbușească și să-și complice teribil repriza secundă și meciul per total.

Răzbunarea lui Eugen Neagoe

Giurgiuvenii au părut mulțumiți cu zestrea adunată pe finalul primei părți și au lăsat-o pe Dinamo să încerce mai mult. Sterili, fără vlagă și imaginație, „câinii” n-au adus nimic nou. Nici măcar un șut pe poartă într-o oră de joc. Iar oferta de pe bancă nu-i una care să-l bucure pe Gane. Au intrat Achim și Mihaiu, pericolul mai mare a fost tot la poarta lui Dinamo. Canadija și-a încercat și el ținta de la mare distanță, fără succes. 

Timpul a trecut și s-a consemnat al 3-lea meci fără eșec pentru Neagoe împotriva lui Dinamo după ce acesta a trecut prin „haită”: două succese și o remiză. Poate o eroare a „câinilor” din tribune faptul că n-au avut răbadare cu un antrenor care a demonstrat că știe să „regleze” cluburi aflate cu un picior în prăpastie, cazul Hermannstadt și chiar Astra acum.

La Dinamo chinul continuă însă. Până a-și rezolva licența pentru sezonul viitor, de care are grijă DDB, Dinamo pare incapabilă să se regrupeze sportiv. Iar ce s-a întâmplat la Giurgiu e doar o mostră: niciun șut pe poartă în 93 de minute. În timp ce fanii „se scutură” de fiecare leu pentru a strânge banii, „câinii” din teren pierd puncte prețioase. 

Play-off-ul a devenit doar o glumă, în timp ce retrogradarea, „driblată” în ultimul moment sezonul trecut, dă din nou târcoale celui de-al doilea club al României ca număr de trofee.

Clasament Liga 1. Dinamo, departe de play-off

Astra - Dinamo 2-0

Astra - Dinamo: echipe de start

ASTRA: Popa - De Sousa, Găman, Graovac, David Bruno - Canadija, Boe-Kane, Wutrich - Stahl, Montini, Gheorghe
REZERVE: Lazar, Raspopovic, Jovanovic, Lamanje, Crepulja, Răduț, Merloi, Balaure, Krpic
ABSENȚI: Takayuki, Fatai, Al. Ioniță II (contracte suspendate)
Antrenor: Eugen Neagoe

DINAMO: Eșanu - Sorescu, Puljic, Ehmann, St. Filip - Nepomuceno, Răuță, Anton, Fabbrini - Morsay, Gueye
REZERVE: Kongshavn, R. Grigore, Bejan, Achim, Gol, A. Radu, Crețu, Măgureanu, Mihaiu
ABSENȚI: Nemec, Blejdea, Moldoveanu (accidentați)
ANTRENOR: Jerry Gane

Stadion: „Marin Anastasovici” (Giurgiu) 
Arbitru: Iulian Călin / A1: Mircea Grigoriu, A2: Ciprian Danșa

De ce viitorul lui Dinamo pare tot mai sumbru: „Spaniolii sunt în continuare în club, lucrurile vor tărăgăna”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Emil Săndoi, discurs realist, după FCSB - Chindia 1-0: „Nu la finalizare n-am fost inspirați, că nici n-am ajuns acolo”

FCSB scapă de seria neagră și e prima calificată în play-off!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (496)
viata_de_caine
viata_de_caine  •  22 Februarie 2021, 18:13
Postat de valsword pe 21 Februarie 2021, 23:08

Gresesti,ei posteaza din subsolul cazarmii UM01456.Talpanica la da voie afara la aer curat doar cand se face fasolea la popota.

la fel si voua , jiji da gardu la o parte doar cand castigati ceva cu arbitri, asa pasteti si voi fericiti ( ca tot vine sarbatoarea Pascala) :D

viata_de_caine
viata_de_caine  •  22 Februarie 2021, 15:35
Postat de nicu72 pe 21 Februarie 2021, 21:07

Poate e timpul sa i se dea o sansa reala lui Claudiu Niculescu. A avut ceva rezultate bune prin B. Lotul, cu exceptia atacantilor, e decent dupa opinia mea, deci nu cred ca e un pericol real de retrogradare. Sau Bratu. Apropo, acum cateva luni se zicea ceva de implicarea lui Bonetti. Era inca o trasnaie jurnalistica probabil.

Niculescu se impotmoleste la Chiajna cu alde Comuna Recea prin tapsanele mancate de vaci si namoale.

viata_de_caine
viata_de_caine  •  22 Februarie 2021, 14:47

Asa se intampla cand ai lot putin numeric, slab si daca nici antrenoru nu te ajuta ( o palarie prea mare pentru J.Gane) atunci sunt toate ingredientele esecului. Trebuie adus Multescu , acum pana cand se mai poate face ceva. Atentie: In playout se joaca doar 9 meciuri. Daca ai pierdut 4-5 jocuri esti deja in Liga 2.

Vezi toate comentariile (496)
Comentează