FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

Pandemia i-a trimis în șomaj! Pandemia le aduce prime! Astra, cel mai influențat club de criza COVID-19

Fotbaliștii Astrei au avut de suferit între martie și mai, din cauza stării de urgență, însă înghețarea Ligii 1 i-a plasat pe locul 3, poziție care presupune accesarea unor prime mari pe care fiecare dintre ei le au în contracte
Fotbaliștii Astrei au avut de suferit între martie și mai, din cauza stării de urgență, însă înghețarea Ligii 1 i-a plasat pe locul 3, poziție care presupune accesarea unor prime mari pe care fiecare dintre ei le au în contracte

Articol de , , - Publicat vineri, 07 august 2020 15:26 / Actualizat vineri, 07 august 2020 15:32

Fotbaliștii Astrei au avut de suferit între martie și mai, din cauza stării de urgență, însă înghețarea Ligii 1 i-a plasat pe locul 3, poziție care presupune accesarea unor prime mari pe care fiecare dintre ei le au în contracte.

Probabil că Astra Giurgiu e clubul cel mai mult influențat de modul în care pandemia cu coronavirus a lovit în campionatul din Liga 1. Pentru fotbaliștii trupei antrenate de Bogdan Andone, pandemia a fost mai întâi demon, după care s-a transformat în cel mai înverșunat aliat în lupta împotriva conducerii.

De ce pandemia de COVID-19 a făcut să piardă bani

În martie, după ce campionatul a fost suspendat și Klaus Iohannis a decretat stare de urgență, Ioan Niculae a trecut imediat la măsuri dure la adresa jucătorilor. A apelat la metoda propusă de Guvern firmelor care doresc sau au nevoie de diminuarea cheltuielilor, iar la Astra s-a recurs la șomajul tehnic. 

În plus, fotbaliștii au fost șantajați să semneze diminuarea salariilor, începând cu 1 ianuarie 2020, dacă vor să-și încaseze restanțele salariale. Oricum, de pe urma intrării în șomaj tehnic, Alibec, Budescu și ceilalți au fost afectați din plin. De la contracte de 15.000 de euro au ajuns să câștige, timp de două luni și jumătate, doar câte 725 de euro pe lună.

Pandemia însă i-a și ajutat pe jucători. Din cauza testelor pozitive, apărute înaintea meciului cu Craiova și, ulterior, poziției DSP Giurgiu, meciurile din ultimele două etape ale play-off-ului, cu Craiova, acasă, și cu FCSB, în deplasare, nu s-au mai putut disputa, iar FRF a decis ieri înghețarea campionatului și omologarea ierarhiei din prezent. În care Astra e pe locul 3! Iar locul 3 prevede încasarea unor prime extrem de consistente, conform contractelor pe care le au jucătorii. Cum sumele sunt trecute în contracte, nu în alte înțelegeri, Ioan Niculae va trebui să respecte bonusurile ca și cum ar reprezenta salariile fotbaliștilor, iar o eventuală neplată a lor ar atrage sancțiuni pentru club pe parcursul sezonului următor.

Astra a plătit cu puncte și cu scoaterea din Europa

Pe parcursul sezonului declarat încheiat ieri de FRF, Astra a avut de suferit din plin de pe urma managementului clubului. Mai întâi, la finalul anului trecut, Astra a fost depunctată cu 3 puncte din cauza încălcării fair-play-ului financiar, mai precis din cauza neachitării unor datorii către ANAF. 

Penalizarea a fost operată pe parcursul sezonului regulat. Apoi, în această primăvară, Astra n-a primit licența pentru cupele europene din cauza unor datorii, tot către bugetul de stat, pe care FRF nu le-a mai luat în considerare pentru licențierea sezonului de Liga 1 2020-2021, dar la care forul de la Nyon nu a renunțat.

Îmi doresc să plec de la Astra pentru că nu pot să stau la o echipă care n-are obiective. Am jucat din plăcere și pentru bani, pentru ce altceva dacă n-aveam drept de participare în Europa?

Denis Alibec, atacant Astra

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gigi Becali amenință FRF: „Merg la TAS. Cum să faci asta?! Pierd bani”

Marea epurare, în varianta Dinamo: „câinii” au renunțat la 7 jucători!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1172393609807673
Cristina Anghel  •  07 August 2020, 17:45

Culmea ironiei e ca tocmai cluburile cele mai afectate de Covid au fost cele mai ajutate de decizile luate de FRF si LPF: Astra, CFR si Dinamo. Sa tot incalci regulile si protocoalele in Romania ca e de bine!

sibelius
sibelius  •  07 August 2020, 17:08

Daca mai si vad banii respectivi, e perfect!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează