FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Ce ştiu şefii Astrei? Au fost dați de gol de propriul fotbalist: „Ne spun că Niculae iese în trei luni”

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 08:26 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 09:36

Sebastien Wutrich (30 de ani), jucătorul celor de la Astra Giurgiu, a acordat un interviu în presa din Elveția, în care a comentat situația finanțatorului Ioan Niculae (66), condamnat la închisoare cu executare. 

Patronul Astrei a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar șefii clubului giurgiuvean par a fi încrezători că Niculae va scăpa din spatele gratiilor mult mai curând. Cel puțin asta reiese din ceea ce li s-a transmis jucătorilor, după cum relatează Sebastien Wutrich.

Sebastien Wutrich, Astra: „Șefii ne spun că Niculae va fi eliberat în trei sau patru luni”

„Șefii ne spun să nu ne îngrijorăm. Ne spun chiar că Niculae va fi eliberat în trei sau patru luni, că nu este prima dată. Poate ne spun asta pentru că pe plan sportiv lucrurile stau mai bine și Astra are șanse la play-off. Nu știu. Este adevărat că privind televiziunile și ziarele, chiar dacă nu înțeleg tot, lucrurile par serioase”, a declarat Wutrich pentru lematin.ch

Totodată, Wutrich le-a povestit elvețienilor și că jucătorii Astrei au de primit câteva salarii din urmă: „Eu am restanțe două luni, unii colegi patru. Ni s-a spus că fiica lui Niculae va face ceea ce este necesar, clubul mai are timp până pe 4 martie să rezolve lucrurile”.

13 meciuriare Wutrich în Liga 1 pentru Astra. A adunat 3 goluri și o pasă decisivă și a devenit titular în echipa lui Neagoe

Ioan Niculae, condamnat la 5 ani de închisoare

Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, joia trecută, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

Judecătorii au mai dispus interzicerea în cazul lui Ioan Niculae, pe o perioadă de 3 ani, a exercitării unor drepturi civile, după ce acesta iese din închisoare: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi acţionar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale.

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Ioan Niculae a mai stat după gratii

Ioan Niculae a mai stat 6 luni în pușcărie, ca urmare a condamnării dintr-un dosar cunoscut drept „Mită pentru PSD”, în care afaceristul solicita ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui. A fost eliberat în octombrie 2015.

VIDEO. Alexandru Ioniță, despre lipsurile de la Astra: „Nu avem nici fizioterapeut!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Senzația Cephas Malele, tentat să lase FC Argeș pentru a se lupta la titlu! Ce echipă îl ademenește

Actuala Dinamo, aproape cea mai slabă din istorie! Cifre dezastruoase: toți „câinii roșii” fac cât Florin Tănase

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  24 Februarie 2021, 10:02

Fiind trecut de 65 de ani e posibil sa iasa!Cand ai bani ai si avocati buni,care sunt convingatori cu judecatorii!Si Giovani nu a facut decat doi ani, din pedeapsa de 6 ani!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează