FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

UPDATE Atanas Trică, debutat de Ouzounidis! Nepotul lui Ilie Balaci a jucat azi pentru Craiova: „Va fi noul Cămătaru”

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, a debutat la Craiova // FOTO: Captură Digi Sport 1
Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, a debutat la Craiova // FOTO: Captură Digi Sport 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 mai 2021 17:35 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 20:47

CS Universitatea Craiova a remizat în ultimul meci din acest sezon de Liga 1, 0-0 cu Academica Clinceni, iar Atanas Trică a debutat la olteni.

UPDATE 20:15 » Nepotul lui Ilie Balaci a debutat la Craiova

Atanas Trică a intrat pe teren în minutul 88, în locul lui Andrei Ivan. Atacantul a debutat astfel într-un meci de seniori, sub privirile mamei și ale bunicii. După intrarea lui Atanas, publicul prezent pe „Ion Oblemenco” i-a strigat numele lui Ilie Balaci, bunicul lui „Ati”.

„Sunt foarte fericit, îmi doream de mic să îmi fac debutul la această echipă. De mic țin cu Craiova. Bunicul a jucat aici”, a spus Atanas la emisiunea „Digi Sport Special”.

Atanas Trică, debut la Craiova

La 16 ani și 11 luni, fiul lui Eugen Trică și al Lorenei Balaci, nepotul regretatului Ilie Balaci, a fost convocat de Marinos Ouzounidis în lotul oltenilor, având șansa să debuteze în fotbalul profesionist.

Nepotul lui Ilie Balaci, gata să debuteze pentru Craiova

Cu numărul 88 și numele „Ati” pe tricou, acesta evoluează ca atacant și impresionează prin fizicul său, având 1,91m înălțime.

Atanas Trică a semnat cu CS Universitatea Craiova în ianuarie 2021, venind de la Daco-Getica, iar de atunci a jucat pentru juniorii clubului, având la activ și câteva sesiuni de antrenament cu prima echipă.

„Atanas Trică e noul Cămătaru”

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Lorena Balaci a evidențiat care sunt calitățile fiului ei.

„Universitatea Craiova e echipa lui de suflet. Craiova e orașul lui de suflet. Sunt foarte bucuroasă. A venit propunerea din partea lui Mihai Rotaru, l-a dorit foarte mult. El nu va fi noul Balaci, e nepotul lui Ilie Balaci, dar are alte calități, inclusiv față de tatăl lui, Eugen. Are 1,91 înălțime, tata avea 1,72, iar Eugen are 1,80. De-aici pleacă totul. Este un vârf împins, număr 9. Nea Marin Barbu, care-l cunoaște de mic, ne-a spus: «Bă, vedeți-vă de treabă, nu e Balaci, va fi noul Cămătaru!». Și într-adevăr, se aseamănă.

Ar fi cel mai corect să-l recunoaștem drept Atanas, sau Ati, cum îi spune toată lumea, nu Trică sau Balaci. Trebuie să-și imprime propria lui personalitate. Pentru că inclusiv eu sunt o povară pentru el. Are nevoie să fie aplaudat pentru munca lui și nimic altceva”, a spus Lorena Balaci.

El a fost un bunic exemplu, întotdeauna a avut grijă de mine și nu a vrut să-mi lipsească nimic. A vrut să-mi fie bine întotdeauna. În ceea ce privește fotbalul, nu mi-a dat un sfat anume. Îi mai arătam videoclipuri cu mine când băteam lovituri libere și îi ceream părerea. Îmi zicea mereu că nu o să bat niciodată ca el, iar lucrul acesta mă ambiționează mereu când execut lovituri libere
- Atanas Trică, despre Ilie Balaci  

VIDEO Dănuț Lupu: „Eu spun că la fotbal au fost «împăratul» Dobrin, «regele» Balaci și restul! Balaci a fost mai mare decât Hagi!”

Citește mai multe știri despre CSU Craiova: 

EXCLUSIV Avalanșă de oferte pentru „diamantul” din play-out! Rotaru, Mititelu, Gigi Becali și rapidistul Angelescu se bat să-i obțină semnătura

Ion Crăciunescu, tranșant după ce FC U Craiova a promovat în Liga 1: „Am un reproș pentru CS U. Ai mai văzut așa ceva?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cj1960i
cj1960i  •  27 Mai 2021, 08:13
Postat de 81mada pe 27 Mai 2021, 00:13

Astia si BD la mare si la munte!” Cine te recomanda? Familia!”

Numele unuia dintre bunici. Nu grecul, nu taticul, poate mamica, nu experinta, poate talentul nativ. Dar, poate il detroneza pe printisor, el are si bunic valoros nu doar tata.

81mada
81mada  •  27 Mai 2021, 00:13

Astia si BD la mare si la munte!” Cine te recomanda? Familia!”

fanu
fanu  •  26 Mai 2021, 20:33

Deocamdata e "noul Camataru" doar datorita staturii. Are, totusi, 16 ani, merita sa i se ureze "mult succes!".

Vezi toate comentariile (12)
Comentează