FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Atmosfera s-a schimbat de la primul antrenament! » Află cum pregătesc steliştii lupta pentru titlu în Austria!

Articol de , - Publicat luni, 21 iunie 2010 00:00

Piţurcă a ieşit ieri pentru prima oară pe teren cu steliştii şi metamorfoza echipei e evidentă: au dispărut glumele, toată lumea e concentrată şi sobră. Prima şedinţă din Austria n-a urmărit să-i stoarcă pe fotbalişti: a durat o oră şi jumătate şi a conţinut şi alergare, dar şi joc cu mingea.

Victor Piţurcă s-a oprit din transferat jucători şi negociat bugete. În sfîrşit, se implică direct în pregătirea echipei! A condus ieri dimineaţă primul antrenament în Austria, de la ora 11:15, pe frig şi pe ploaie.

S-a lăsat aşteptat 5 minute
Jucătorii au ieşit din hotel frecîndu-şi palmele cînd au dat de aerul rece, doar 7 grade Celsius, şi au urcat repede în autocar. Ultimul a apărut Piţi, cu aceeaşi mină de om preocupat, la 5 minute după ce toţi roş-albaştrii îşi ocupaseră locurile. El a urcat pe primul scaun din dreapta şoferului şi a făcut semn că maşina poate să plece, fără să mai adreseze vreun cuvînt cuiva. A avut totuşi un contact direct cu echipa înaintea antrenamentului: 5 minute petrecute în vestiarul bazei aflate la 10 kilometri de hotel.

A amuţit toată echipa
Fotbaliştii au părăsit cabina cu gulerele ridicate împotriva frigului şi au trecut direct la mişcări de stretching. A urmat alergare şi apoi un scurt joc, care a împărţit lotul în două. Piţurcă a urmărit de pe margine antrenamentul, cu gluca trasă pe cap şi îmbrăcat mai gros decît toţi ceilalţi. Indicaţii directe dădeau Neagoe, Boldici şi preparatorul fizic.

Antrenorul principal nici n-ar fi avut pretext să ridice vocea, fiindcă nimeni din echipă nu o mai face. Au dispărut glumele de pe teren sau de pe marginea lui, ţipetele, hîrjoana. Cine ar fi observat cei 20 şi ceva de inşi pe teren ar fi bănuit că e vorba despre vreo echipă de juniori, după cît de docili erau.

Comunicarea dintre ei se făcea doar cu zîmbete reţinute, semne, şoapte. Asta în condiţiile în care înainte, pauzele dintre exerciţii erau ocupate cu caterincă şi cu diverse farse, care uneori implicau chiar şi membri ai staff-ului. Acum nimeni nu mai îndrăzneşte să fie clovn. Cu Steaua dată pe "mute", de pe marginea terenului puteai auzi clar motorul fiecărei maşini din parcare.

Nici nu-i priveşte
Piţi a evitat să comenteze către jucători şi la reprizele de alergare în jurul terenului, chiar şi atunci cînd grupul trecea exact prin faţa lui. De fiecare dată, privea în jos sau în lateral, fără să interacţioneze direct cu fotbaliştii, fără le ceară ceva anume. Scurtele discuţii le-a avut doar cu secundul Boldici şi cu directorul executiv Costeşin, care l-au încadrat pe antrenor timp de o oră şi jumătate, cît a durat antrenamentul. Fostul selecţioner a privit încruntat şi preocupat aproape tot timpul. Faptul că echipa i-a împrumutat deja stilul şi mimica e semnul că atitudinea lui e aceeaşi permanent, nu doar pe teren. Iar suporterii aşteaptă acum ca glumele să dispară şi din jocul Stelei.

Stilul Capello
Comportamentul lui Piţurcă la primul său antrenament cu steliştii seamănă izbitor cu cel al lui Capello. Răzvan Lucescu, care i-a spionat pe mulţi dintre tehnicienii faimoşi ai Europei, printre care Mourinho, Guardiola, Capello, povestea: "Italianul e singurul dintre cei mari care nu caută să se apropie de jucători, nu încearcă să le intre la inimă. E mereu sobru, încruntat, preferă să păstreze distanţa şi să impună disciplină astfel, decît să-i determine să joace din dragoste pentru el. Capello e mai <old school>".

Azi face trei antrenamente!
Steaua a avut ieri un singur antrenament, dar ziua de azi va înregistra o premieră: va conţine trei antrenamente, deci încă un semn că Piţurcă nu glumeşte! Nici unul dintre antrenorii din istoria recentă a roş-albaştrilor n-a mai programat trei şedinţe de pregătire într-un interval de 24 de ore, indiferent dacă a fost vorba despre Hagi, Bergodi sau Stoichiţă.

Dorel contra Dodel
Cînd a stabilit echipele pentru jocul scurt care a încheiat antrenamentul, Piţurcă a încercat să combine nou-veniţi cu unii dintre fotbaliştii mai vechi. Astfel, Dorel Stoica, Răduţ şi Abrudan, într-una dintre formule, le-au fost adversari lui Martinovici şi Păcurar, care erau coechipieri cu Tănase şi cu Nicoliţă.

Stanca e numărul 1
Achiziţiile au preluat echipamentele de antrenament, cei mai mulţi dintre jucătorii noi alegîndu-şi numere favorite sau potrivite cu postul pe care evoluează. Răzvan Stanca a luat tricoul cu numărul 1. Portarul venit de la Pandurii e unul dintre favoriţii lui Piţurcă, el bifînd şi o selecţie la echipa naţională pe vremea cînd "tricolorii" erau conduşi de actualul antrenor al Stelei.

Ce tricouri vor purta celelalte achiziţii
Abrudan    4
D. Stoica    5
Gardoş    8
Păcurar    11
Răduţ    21
Martinovici    22

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
sentiovd
sentiovd  •  21 Iunie 2010, 11:42

Nu stiu voi, dar eu parca prea m-am saturat sa accesez gsp.ro si de fiecare data sa vad numai articole slabe, cu greseli de editare si toate numai despre Steaua.Oare nu se stie ca Liga I in Romania are 18 echipe? Pacat.

r0m3013
r0m3013  •  21 Iunie 2010, 10:23

"Dragi editorialisti invatati sa scrieti romaneste.Tot citesc articolele voastre pline de greseli...mancati cuvinte si nu odata ci de mai multe ori. De ce mai sunteti jurnalisti daca nu stiti sa scrieti corect ?..." nu vreau sa te critic pe tine sau sa iau apararea celor de la gsp,dar dupa cum vezi si tu faci greseli:"...si nu ODATA ci de mai multe ori..." nu sunt singurii care fac greseli...si tu faci greseli si eu fac greseli...este in firea oricui! fara suparare...

mishu84
mishu84  •  21 Iunie 2010, 10:13

ia sa spuneti,dus au facut de dimineata?cafeaua si-au baut-o cu lapte sau fara???are dreptate piti sa nu va bage in seama,auzi fanii stelei sa fie informati...eu sunt fan steaua de cand ma stiu si nu ma intereseaza cum se pregatesc,ci cand incep oficialele sa aiba rezultate.de ani de zile aflu ca se plimba cu bicicleta in cantonamente,dar o tactica,informatii si interviuri cu un jucator sau altul,asa doar intr-un colt de ziar...treziti-va fratilor si fiti presa sportiva, nu fituica!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close