FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - SEPSI 1-0

Sepsi cere măsuri radicale după derapajele xenofobe de la meciul cu Farul: „Nu mai pot și nu mai accept! Ne retragem și gata!”

Attila Hadnagy (dreapta, 40 de ani), directorul general al covăsnenilor, cere sancțiuni aspre împotriva derapajelor xenofobe de pe stadioane
Attila Hadnagy (dreapta, 40 de ani), directorul general al covăsnenilor, cere sancțiuni aspre împotriva derapajelor xenofobe de pe stadioane

Articol de - Publicat luni, 09 august 2021 21:43 / Actualizat luni, 09 august 2021 21:45

Farul Constanța a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 1-0, în etapa cu numărul 4 din Liga 1. Attila Hadnagy (40 de ani), directorul general al covăsnenilor, cere sancțiuni aspre împotriva derapajelor xenofobe de pe stadioane. 

Hagi, despre conflictul de la final: „Am depășit limita” + „El ne-a câștigat meciul!”
Farul - Sepsi 1-0
Hagi, despre conflictul de la final: „Am depășit limita” + „El ne-a câștigat meciul!”

În minutul 18 al meciului Farul - Sepsi, galeria dobrogenilor a apelat la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din țară!”. Derapajele s-au repetat și în partea secundă, iar oficialii covăsneni au ajuns la capătul răbdării. 

Attila Hadnagy, după derapajele xenofobe din Farul - Sepsi: „A ajuns să ne fie frică să jucăm”

„Înainte de toate, felicit Farul pentru victorie. Am jucat bine, dar ei au câștigat. Se întâmplă, ăsta-i fotbalul. Însă cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice. 

Îi felicităm pentru fani, dar să-și susțină echipa, nu să ne dea pe noi afară din țară. Pe Niczuly l-au făcut în toate felurile, au aruncat cu de toate în el, cu suc si altele. Gata! Nu mai acceptăm! Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem și gata. 

Cu ce-am greșit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe. Nimeni nu o să spună asta, pentru că la noi lumea nu are grija altora. Reprezentăm România! La tragerea la sorți din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe (ROU). Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România. 

Arbitrii să fie mai atenți și la ce e în tribune. Să oprească meciurile. Orice pas de pe banca noastră e văzut, dar nenorocirile din tribune nu le aude chiar nimeni? Cerem sancțiuni aspre! Așa nu se mai poate. Mereu am tăcut, însă nu mai putem așa”, a spus Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi. 

Citește mai multe știri despre Farul - Sepsi: 

Galeria Farului, scandări xenofobe în meciul cu Sepsi » Reacție în direct + ce riscă clubul lui Hagi

Un fotbalist al Farului s-a întors de la Jocurile Olimpice cu o accidentare bizară! Hagi, contrariat: „Nici nu se poate antrena”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (127)
777677939019551
Nicolae Matasa  •  10 August 2021, 16:08

oare de ce sa permis ca niste echipe sa aiba nume unguresti cand se stie ce au patit romanii spectatori in ungaria vorba aia ce ati semanat asta culegeti !

ionica007
ionica007  •  10 August 2021, 15:51
Postat de ekneb pe 10 August 2021, 13:08

Eu auzit multe inhuraturi la adresa ungurilor si a secuilor, dar nu am auzit nici una cum ca tinutul secuiesc nu e in ONU... Problema este defapt una doar si numai despre ura impotruva ungurilor si secuilor. Eu personal voi face un experiment, sper sa scap nevatamat din experienta ce o sa o fac. O sa arborez steagul japoniei cand va fi ziua japoniei, al kazahilor cand va fi ziua kazahstanului, si steagul ungariei cand va fi ziua ungariei. Ce zici... cand o sa mi spagra careva ferestrele... mi le sparge ca am arborat steagul japoniei????

Iarasi incerci sa eviti fondul problemei...:)... Parca ai fi politician...:)... Niciodata geamurile tale nu vor fi sparte, fiindca Japonia si Kazahstanul nu au avut niciodata pretentiile Ungariei, iar de ziua Ungariei nimeni nu risca sa te transforme in martir...:)... Sper ca intelegi ca am glumit! La Cluj se tine in FIECARE an dupa '89 saptamana culturii maghiare, si toti ne intelegem la perfectie. Trebuie sa tii minte ca acum trei ani, inainte de pandemie, la aceste manifestari, o fatuca recita o poezie ''rascolitoare'' despre ''drama'' produsa de tratatul de la Trianon. A bubuit internetul, nu alta... Ce am facut noi, clujenii?! Am dat din umeri si impreuna cu Sanyi, Mikica si Arpi am trecut pe Kogalniceanu si am mancat ciolan cu fasole si am spulberat cateva butelii de vin... Xenofobia este doar raspunsul la revizionism...

10213885161637907
Alex Ghiţă  •  10 August 2021, 15:21

Cand tot stadionul e decorat cu steaguri ale Ungariei si galeria ta nu stie altceva decat Ria Ria Hungaria, trebuie sa ai tupeu incredibil sa spui ca "nu intelegi de unde vine aceasta adversitate". Daca romanii care striga "afara afara..." merita amenda pentru scandari xenofobe, atunci fiecare individ ce flutura un steag unguresc in cadrul unor manifestari publice ar trebui arestat pentru atac la integritatea teritoriala a statului roman. Instigarea la separatism teritorial este de 1000 de ori mai periculoasa decat orice manifestare xenofoba. Prima se lasa cu razboaie civile, a doua se lasa cu injuraturi.

Vezi toate comentariile (127)
Comentează