FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - SEPSI

Galeria Farului, scandări xenofobe în meciul cu Sepsi » Reacție în direct + ce riscă clubul lui Hagi

În minutul 18 al meciului Farul - Sepsi, galeria dobrogenilor a apelat la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din țară!”.
În minutul 18 al meciului Farul - Sepsi, galeria dobrogenilor a apelat la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din țară!”.

Articol de GSP - Publicat luni, 09 august 2021 18:59 / Actualizat luni, 09 august 2021 21:00

În minutul 18 al meciului Farul - Sepsi, galeria dobrogenilor a apelat la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din țară!”.

„Nu sunt lucruri pe care să le dorim să le auzim pe arenele noastre. De fapt, nu-și mai au locul în lumea modernă în care trăim. Acum, să se gândească fanii Farului la un singur aspect: cum se simte Arpad Tordai, goalkeeperul care a ținut intactă poarta echipei în ultimele 3 meciuri. El e de etnie maghiară!”, a spus George Dobre, comentator Digi Sport.

Galeria Farului a utilizat expresia reprobabilă și în minutul 31.

Ce se întâmplă cu finanțarea de la Budapesta pentru fotbalul românesc? Ludovic Orban: „Nu poate fi acordată pe criterii etnice!”
ROMÂNIA
Ce se întâmplă cu finanțarea de la Budapesta pentru fotbalul românesc? Ludovic Orban: „Nu poate fi acordată pe criterii etnice!”

Ce riscă Farul:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei 
Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

JUDEȚELE CU CEL MAI MARE PROCENT AL POPULAȚIEI DE ETNIE MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA

  • Harghita 85,2%
  • Covasna 73,7%
  • Mureș 38,1%
  • Satu Mare 34,6%
  • Bihor 25,3%

LOCALITĂȚI CU POPULAȚIE MAGHIARĂ

  • Tg. Mureș 70.100
  • Cluj 60.300
  • Oradea 57.000
  • Sf. Gheorghe 46.100
  • Satu Mare 45.300
  • Odorheiu Secuiesc 35.400
  • Miercurea Ciuc 34.400

Scandări și mesaje rasiste și la Rapid - Farul

Cei 200 de fani constănțeni prezenți pe Arena Națională la meciul cu Rapid, de pe 30 iulie, au creat mai multe incidente. S-au dat în spectacol încă din primele minute. I-au înjurat pe cei din peluza opusă și au folosit cuvinte rasiste.

„Îi rugăm pe cei din galeria Farului să nu mai folosească un limbaj rasist”, a fost mesajul transmis de crainicul stadionului. Mesajul a fost primit cu fluierături, iar în minutul 35, fanii constănțeni au scos din arsenal un nou banner cu tentă rasistă: „Astăzi pe Arena Națională. Șoc! Eclipsă totală”.

Și de această dată, crainicul a intervenit. Observatorul de joc al partidei dintre Rapid și Farul a fost Cătălin Cursaru, aflat la tribuna oficială a stadionului care și-a notat incidentele din „peluza marină”.

Probleme și la meciul dintre Steaua și Csikszereda

Comisia de Combatere a Violenței în Sport din cadrul MTS s-a autosesizat și analizează incidentele petrecute la meciul dintre Steaua București FK Csikszereda, din prima etapă a Ligii 2, câștigată de CSA cu 1-0. MTS insistă ca FRF, prin Comisia de Disciplină, să se sesizeze asupra derapajelor xenofobe ale ultrașilor bucureșteni - detalii, AICI.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Liderul și gafeurul! » Cum s-au mișcat noii jucători de la FCSB

Gigi Becali este și antrenor de portari acum » Ce i-a cerut lui Andrei Vlad, la finalul meciului cu Gaz Metan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (44)
muzzi
muzzi  •  10 August 2021, 22:44
Postat de catalin_cj pe 10 August 2021, 08:38

Vai de capul tau. Magyarország este denumirea Ungariei in limba maghiara. Nu ai nici cele mai elementare cunoștințe în domeniu dar te dai inteligent. Mai bine taceai si doar pareai prost.

incearca sa delimiteze clar ungurii care sunt in ungaria de ungurii din diaspora, cred! adica magyar sunt aia de aici si unguri sunt cei de acolo, crede el!si mai crede ca aia de acolo ii urasc pe cei de aici! si ca cei de aici nu au de ce sa isi faca griji deoarece nu unguri, ci magyari, si ca nu s-a strigat impotriva lor, ci a ungurilor! total eronat! eu inteleg ce vrea el sa zica, dar asta crede el,ca teoria lui e corecta!adica unguri sunt astia cu politica si functii importante si magyari sunt restul amaratilor, ca si romanii!si ca vezi doamne ei scandeaza impotriva udmr si guvernul ungar,nu al oamenilor de rand!

ekneb
ekneb  •  10 August 2021, 16:41

Tot pt valentin dragobete ... am si eu o nelamurire. Nemtii e germani? Sau "germanii e nemti"? Sau germanii " nu e nemti" sau nemtii " nu e germani"??? Sau mai bine , daca nu care cumva i s a prajit creierul???

ekneb
ekneb  •  10 August 2021, 16:36
Postat de valentindragobete pe 09 August 2021, 20:55

Georgica Dobre ar trebui sa fie mai atent despre cine s-a strigat: aia nu s-au referit la maghiari ci la ... unguri, asa ca portarul Farului, ca maghiar, n-a avut nicio legătura cu cântările !

Ti s a prajit creierul? Maghiarii nu sunt unguri? Sau doar maghiarii sunt unguri? Sau doar ungurii sunt maghiari? Sau ungurii nu sunt maghiari? Ce ai consumat zilelele astea? Dar lunile astea? Dar in ultimii 500 de ani? Iti zic eu ce ai consumat... XENOFOBIE

Vezi toate comentariile (44)
Comentează