FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Liderul și gafeurul! » Cum s-au mișcat noii jucători de la FCSB

Articol de - Publicat luni, 09 august 2021 17:00 / Actualizat luni, 09 august 2021 17:07

FCSB a folosit doi debutanți în primul „11” pentru meciul cu Gaz Metan, 2-1: Paulo Vinicius și Ivan Mamut. Gazeta a analizat prestația celor doi jucători care au evoluat ultima dată la CFR Cluj, respectiv Universitatea Craiova.

Paulo Vinicius, noul lider din apărarea lui FCSB?

Liderul și gafeurul! » Cum s-au mișcat noii jucători de la FCSB

Lăsat liber de CFR după 4 titluri la rând cucerite în Gruia, Vinicius împlinește joi 37 ani. Integralist cu Gaz Metan, experimentatul stoper și-a impus din primul minut atitudinea de lider.

Le-a indicat în multe momente colegilor cum să stea în teren, în special sfaturi livrate pentru Alexandru Crețu, partenerul său din centrul apărării. 

De asemenea, a examinat aproape de fiecare dată, cu o mimică sugestivă, ezitările coechipierilor. Sigur în defensivă, brazilianul a fost periculos și în careul advers, la două cornere. 

Prima dată, în minutul 31, când a reluat cu capul din 6 metri puțin peste. Apoi, în partea a doua: șut cu stângul, deviat, de la 10 metri.

Ivan Mamut: ratare din 7 metri și gafă decisivă la gol

Liderul și gafeurul! » Cum s-au mișcat noii jucători de la FCSB

Ivan Mamut (24 de ani) a avut evoluții modeste la CSU Craiova, reușind doar un gol în 23 de meciuri. N-a început grozav nici la FCSB, fiind înlocuit după numai 45 de minute. 

Static, Mamut a acționat între apărătorii medieșenilor, ca un „vârf” veritabil. A cerut des balonul, însă Tănase&Co. au preferat acțiuni la firul ierbii, pasând la colegi mai înzestrați din punct de vedere tehnic. În schimb, Ivan a fost vizat la majoritatea fazelor fixe.

Croatul a irosit o șansă importantă în debutul confruntării (7). Reluare cu capul, de pe picioare, din marginea careului mic, la centrarea lui Ovidiu Popescu. Mingea atacantului s-a dus direct pe Vâlceanu, iar portarul oaspeților a reușit astfel să respingă. 

Până să fie înlocuit cu Ianis Stoica, Ivan Mamut a comis-o. La golul lui Gaz Metan, din corner, s-a poziționat greșit, Matricardi izbutind să reia de lângă el, decisiv (24).

FCSB - Gaz Metan 2-1 » Realizările debutanților Paulo Vinicius și Ivan Mamut

VINICIUSPARAMETRUMAMUT
97Minute jucate46
 7Intercepții 1
 0Driblinguri 0
 88%Dueluri câștigate (procentaj) 22%
 7Mingi recuperate 1
 1Mingi pierdute 2
45 (96%)Pase (reușite)14 (79%)
275Index InStat187

8 jucătoria adus FCSB în această vară: Vucur, Ondrasek, Cordea, Al. Crețu, Dumiter, Vinicius, Burlacu și Mamut. Becali a renunțat deja la primii doi

Burlacu, și el parte a schimbului cu Universitatea Craiova, a rămas rezervă aseară. Acesta nu a mai evoluat în Liga 1 din februarie 2020 și n-a mai marcat în campionat de doi ani.

+16 FOTO

Citește mai multe articole despre FCSB:

A ascultat sfatul patronului » Florin Tănase, gol după noua „tactică”, în FCSB - Gaz Metan

Noi detalii despre situația lui Florin Tănase: „Nu se leagă nimic!” » Giovanni Becali explică greșeala căpitanului de la FCSB

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează