FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Au rămas 3 pe lista lui CSU Craiova » Noul antrenor al oltenilor se alege dintre foști „principali” ai FCSB

Articol de , - Publicat marti, 16 aprilie 2019 10:31

Doi olteni, Mirel Rădoi și Victor Pițurcă, și un italian, Walter Zenga, toți trecuți pe la FCSB, își dispută postul de antrenor al celor de la CSU Craiova din sezonul viitor, pe lângă alte multe propuneri ce s-au strâns deja la olteni.

„Are total sprijinul conducerii”, a comunicat Craiova în urmă cu 6 zile. „Este o glumă, nu se pune problema schimbării antrenorului”, s-a continuat. „Isteriile de moment nu se regăsesc în modul nostru de lucru” a fost ultima pavăză în dreptul lui Devis Mangia.

Ieri după-amiază, după ce Craiova și-a irosit toate cartușele în lupta pentru titlu și riscă să piardă și biletul pentru finala Cupei României, italianul de 44 de ani a fost demis, iar fanii au fost anunțați printr-un comunicat de numirea lui Corneliu Papură în locul său, omițându-se modul în care s-a efectuat divorțul de Mangia. Patronul Mihai Rotaru a girat pentru mutările menite să schimbe soarta clubului pe final de campionat.

Momentan, Corneliu Papură este interimar. S-a vrut a se prelua „modelul Solskjaer” de la Manchester United. În paralel, a început un adevărat casting pentru funcția de antrenor principal al Băniei din sezonul viitor. Se face lobby pentru diverși antrenori, liberi sau sub contract. Marius Șumudică, Flavius Stoican, Edi Iordănescu, Eugen Neagoe, Nicolae Dică, Claudiu Niculescu și Adrian Mutu sunt numele de tehnicieni recomandați patronului.

Premianți

În săptămânile ce vor urma, juveții trebuie să decidă cine le va fi „principal” în viitorul sezon în care își vor propune iar eventul. Mirel Rădoi, 38 de ani, selecționerul României U21, este marea dorință a oltenilor. Acesta iese însă din calcule momentan, e greu de convins, a rămas să dea un răspuns după Euro din Italia. Selecționerul a spus că este dornic să continue munca de la FRF, dar Rotaru va face totul pentru a-l determina să se răzgândească.

mirel radoi

Se face lobby puternic pentru ca CSU Craiova să rămână sub influența italiană. Walter Zenga, 58 de ani, liber de contract după experiența la Venezia în Serie B, și un cunoscător al fotbalului românesc, a fost recomandat.

walter zenga

A antrenat FC Național, Steaua, Dinamo, dar nu e asimilat ca fiind „bucureștean” de către olteni. A fost lăudat mereu pentru ideile sale inovatoare în Liga 1, are și experiența Il Calcio la zi.

A reapărut în atenție și numele lui Victor Pițurcă, 62 de ani, un apropiat al Craiovei. Fostul selecționer ar fi marea lovitură pe care ar putea să o dea oltenii. Deși a spus de mai multe ori că nu are de gând să revină în Liga 1, Craiova i-ar putea îndeplini toate condițiile: stabilitate financiară, preluarea echipei din vară și un buget de transferuri impresionant. Mai mult, Rotaru ar putea plusa și cu argumente sentimentale: întoarcerea la Craiova și un stadion plin la fiecare meci.

victor piturca

A căzut al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1

antrenori 

„«Mulţumesc» este prima vorbă ce am învăţat în România şi eu cred că e cel mai important. Mulţumesc «the owner», conducere, angajaţii clubului, staff tehnic, staff medical, toţi jucătorii, «Grande» Gică, Cristescu, Costel, Florentina, Mihaela şi Irinel şi clar mulţumesc toţi suporterii Ştiinţei" Devis Mangia, ex- antrenor CSU Craiova

8 antrenori au pregătit Craiova începând cu 2013: Erik Lincar, Ovidiu Stângă, Gabi Balint, Ionel Gane, Sorin Cârțu / Emil Săndoi, Gigi Mulțescu și Devis Mangia

4antrenori au rămas neschimbați în Liga 1, fiind de la prima etapă a campionatului: Hagi (Viitorul), Neagoe (Sepsi), Stoican (Iași) și Alexa (Călărași)

5 înfrângeri a strâns Craiova în ultimele 9 meciuri oficiale în competițiile interne. În rest, mai are o remiză și trei victorii

7puncte din 15 a obținut Bănia în play-off, din victoriile cu Astra și cu Sepsi și remiza cu CFR. În rest, a pierdut cu FCSB și cu Viitorul

Citește și:

Portretul lui Corneliu Papură, omul care preia moștenirea lăsată de Mangia : muncitor, respectat și hâtru + de ce tremură pentru Europa

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
1546164832193991
Claudiu Cirtina  •  17 Aprilie 2019, 18:08

Ce sa caute piturca ultima data ne a retrogradat ce sa caute piturca traim din amintiri cu acest piturca pun pariu cu orce microbist ca nu trecem de locul 7 cu acest mare antrenor daca vine trezireeaaaa nu are ce cauta acest om plin de el care se crede mare antrenor

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  16 Aprilie 2019, 20:24
Postat de sorinvision pe 16 Aprilie 2019, 13:00

Bergodi, Bergodi, de 3 ori Bergodi. Don Rotaru, capisci?

inca un vot pt Bergodi

balauru48
balauru48  •  16 Aprilie 2019, 18:59

Apropo, craitoiule, ce idei inovatoare a adus Zenga în liga 1? Ca ce ai adus tu la gsp știu, mediocritatea și servilismul.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează