FOTBAL  »  Superliga  »  INCIDENTE FĂRĂ PRECEDENT LA PLOIEŞTI

Au renunţat la BGS din economie » Petrolul a schimbat firma de pază înainte meciului

După ce l-a lovit pe Galamaz, huliganul ploieștean (în negru) s-a îndreptat spre ceilalți steliști. FOTO Ionuț Cocanu
După ce l-a lovit pe Galamaz, huliganul ploieștean (în negru) s-a îndreptat spre ceilalți steliști. FOTO Ionuț Cocanu

Articol de GSP - Publicat luni, 31 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 31 octombrie 2011 10:47

Clubul Petrolul Ploieşti a schimbat firma de pază chiar înaintea meciului cu Steaua! Arbitrul Robert Dumitru avea de gînd să continue jocul, cu condiţia ca peluza fanilor ploieşteni să fie evacuată. Jandarmii au motivat că sînt prea puţini şi de aceea nu pot îndeplini sarcina


Minutul 43 al meciului de la Ploieşti a dat startul unor evenimente halucinante. Trei suporteri ai prahovenilor au încercat să pătrundă pe teren. Doi dintre ei au fost opriţi la timp de stewarzi, doar Enache Ştefan Dragoş a înaintat 30 de metri nestingherit pe gazon. S-a îndreptat spre Galamaz, fără ca vreun om de ordine să intervină.

Fundaşul stelist a simţit prea tîrziu pericolul, a reuşit să se întoarcă uşor, dar a fost lovit din săritură de fanul prahovean. "Avea un box pe mînă!", au spus imediat oficialii Stelei.

Apărarea lui Martinovici
Primul care a ripostat a fost Martinovici. Fundaşul sîrb a văzut incidentul, s-a îndreptat spre agresor şi a reuşit să-l lovească pe acesta cu tibia peste cap. În meleu au intervenit mai mulţi stelişti, iar Stanca i-a aplicat şi el un picior agresorului. Steliştii au cerut atunci întreruperea meciului, dar arbitrul Robert Dumitru a refuzat să oprească jocul. În schimb i-a eliminat pe Martinovici şi pe Stanca, moment în care roş-albaştrii au luat foc.

Tătăruşanu ars de o petardă
Spiritele s-au liniştit pentru numai cîteva secunde, însă în momentul în care Mihai Costea se pregătea să execute lovitura de la 11 metri, o petardă a bubuit la doar 3 metri de Tătăruşanu. Portarul stelist a căzut la pămînt, avînd arsuri pe spate şi pe gît. Steliştii au cerut pentru a doua oară întreruperea partidei. Robert Dumitru a hotărît suspendarea meciului pentru zece minute şi a transmis că meciul poate continua, cu condiţia ca Jandarmeria să-i scoată din peluză pe toţi suporterii Petrolului. După zece minute, nici un fan nu fusese evacuat! Nu a existat nici măcar o tentativă! "Sîntem prea puţini, n-avem cum să facem nimic", au motivat jandarmii. După ce s-a consultat la vestiare cu observatorul de joc, Paul Cazan, şi cu observatorul de arbitri, Dan Lăzărescu, "centralul" a dictat finalul partidei.

Bani mai puţini, securitate zero
De la inaugurare şi pînă înaintea meciului cu Steaua, paza pe stadion a fost asigurată de firma BGS. S-a renunţat la ea din cauza costurilor considerate prea mari. Pentru partida de aseară, clubul a apelat la firma Galant Security şi la poliţişti locali. Firma Galant Security îi aparţine lui Vasile Buzatu.

Se jucau pe telefoanele mobile
Mai mulţi martori prezenţi pe stadion au povestit modul cum se comportau agenţii de pază: "Se jucau pe telefoane, erau nişte oameni în treninguri şi adidaşi, fără să fie echipaţi. Ei nu puteau opri măcar un cîine, dar nişte suporteri!", a mărturisit un martor la incidente.


Situaţia steliştilor:
George Galamaz - a fost supus unui examen la Spitalul Militar din Bucureşti. S-a ales cu un traumatism cranian şi nu mai aude bine cu o ureche, abia azi urmează să fie externat

Ciprian Tătăruşanu - arsurile lui nu sînt atît de grave, a venit la Bucureşti cu restul colegilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
alex_777
alex_777  •  31 Octombrie 2011, 12:51

bgs-ul asta vrea sa faca legea dupa ce pune hoti sa sparga case acum vrea si pe stadioane!!!!

illiebalaci
illiebalaci  •  31 Octombrie 2011, 11:55

test

swain
swain  •  31 Octombrie 2011, 10:37
Postat de derek5 pe 31 Octombrie 2011, 02:40

se vede spiritul de luptator al sarbului ,astia nationalisti si pentru sacrificiu , nu noi !

daca s-ar curata tara de "nationalisti" d-astia ca tine ar fi mult mai bine in romania

Vezi toate comentariile (13)
Comentează