FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Au rupt cântarul! Doi arbitri din Superliga au primit termen până în martie să slăbească

Articol de , - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 07:08 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 10:53

La ultimul curs al arbitrilor, toți arbitrii centrali și asistenții au fost cântăriți, iar din prima categorie, Cătălin Popa și Andrei Antonie au depășit limita de greutate și li s-a dat termen până la 1 martie să ajungă la kilogramele optime, altfel nu vor mai conduce jocuri pe teren.

Comisia Centrală a Arbitrilor nu mai e dispusă să facă niciun rabat de la disciplină. Kyros Vassaras a luat o decizie radicală la începutul anului. I-a urcat pe cântar pe toți arbitrii din lotul primei divizii, la cursul de instruire care a avut loc la Buftea.

Iar proba cântarului a contat, în perspectiva delegării la meciuri, în calitate de „central", la fel ca testarea fizică. Iar doi dintre arbitri au depășit limita de greutate din fișa personală, fiecare având o grilă în care trebuia să se încadreze. Cei doi sunt: Cătălin Popa și Andrei Antonie.

Lor li s-a transmis că au termen până la 1 martie să slăbească, după care să trimită dovada că se află în limitele de greutate: fie se vor prezenta la sediul CCA, fie vor prezenta o dovadă care să ateste că au fost cântăriți de un cadru medical.

Pentru că au surplus de kilograme, ei n-au fost trimiși pe teren la niciun joc. În 2022, Cătălin Popa fusese unul dintre cei mai delegați centrali, cu nu mai puțin de 12 partide la care a oficiat. Antonie a prins mult mai puține, doar două jocuri.

Acum, după ce au picat proba cântarului, "centralul" piteștean a fost rezervă la Petrolul - Chindia, dar și arbitru VAR la Sepsi - FCU Craiova, în vreme ce Antonie a fost rezervă la UTA - CS Mioveni.

Au rupt cântarul! Doi arbitri din Superliga au primit termen până în martie să slăbească
Cătălin Popa

Cătălin Popa, 41 de ani, e arbitru de mai bine de 20 de ani, iar în Liga 1 e din 2011. Antonie, care are și el tot 41 de ani, e proprietarul unui laborator care produce prăjituri și la care multă vreme cei din FRF apelau pentru a asigura desertul în urma ședințelor Comitetului Executiv.

În plus, el are un master în management sportiv, făcut la Helsinki, în Finlanda.

Popa bifează și conflict de interese

O investigație a Gazetei Sporturilor, din toamna anului trecut, dezvăluia că „centralul" din Pitești se află într-o stare de incompatibilitate. Teoretic, ca arbitru nu trebuie să ai nici fel de legături cu niciunul dintre cluburile din eșalonul în care activezi, în cazul lui, Liga 1. Cătălin Popa figurează ca director la o firmă care câștigă bani din contracte cu FC Argeș, club înscris în liga unde profesează "centralul" din Pitești. Popa este în același timp șef la AJF Argeș.

Alți doi au picat testul fizic

Nu doar Popa și Antonie au fost interziși să mai arbitreze din postura de „centrali", ci și alți doi care n-au reușit să-și ia testele fizice. Iulian Călin și Sorin Costreie au picat probele și până în martie nu vor fi delegați pe gazon. Primul dintre ei nici nu-și mai face planuri pe termen lung în arbitraj, pentru că anul trecut a anunțat că a intrat în politică și că în vara lui 2024 va candida, pe listele PNL, pentru a câștiga postul de primar în Ștefănești.

  • 6.000 de lei e baremul unui "central" la un meci din Liga 1 
  • 3.000 de lei e baremul pentru un arbitru VAR 
  • 2.000 de lei încasează orice rezervă de arbitri 
  • 700 de lei e suma pe care o primește orice abitru pentru cheltuieli de transport și cazare

Citește și: 

FOTO Hațegan și Feșnic, mai buni decât arbitrii din Premier League » Motivul pentru care au anulat reușita lui Octavian Popescu

Scenariul avansat de șefii lui Sepsi, după oprirea meciului cu FCU Craiova: „Au premeditat totul!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
traian_v
traian_v  •  30 Ianuarie 2023, 18:37

Este un caz de discrimare evidenta !!! "Prajitura" nu poate avea silueta filiforma, doar trebuie sa guste din produsele pe care le livreaza oficialilor de la CCA si FRF!!! Nimeni nu poate avea incredere intr-un cofetar/patiser care e slab !!

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  30 Ianuarie 2023, 18:26
Postat de VanBasten pe 30 Ianuarie 2023, 16:22

in proportie de 75% asa arata barbatii din Romania.

de vreo 3 ani...cred ca ma aflu si eu in aceste cifre....nu prea e ok

mihaistoica
mihaistoica  •  30 Ianuarie 2023, 17:07

Săracii, ce trai chinuit şi oropsit au de zici că sunt "ardei umpluţi"!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează