FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID 2-2

VIDEO + FOTO Au tras corect linia din camera VAR?! » Scandal după CFR Cluj - Rapid, Dan Petrescu și Balaj au făcut iureș: „Viciere de rezultat, vor să ne curețe!”

Reușita a fost anulată pentru un ofsaid neclar, după o analiză de aproape 3 minute în camera VAR.
Reușita a fost anulată pentru un ofsaid neclar, după o analiză de aproape 3 minute în camera VAR.

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 21:40 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 23:31

CFR Cluj și Rapid au remizat, scor 2-2, în runda inaugurală a play-off-ului din SuperLigă. În prelungirile meciului, campioana a reușit să trimită mingea în plasă prin Anton Maglica. Reușita a fost anulată pentru un ofsaid neclar, după o analiză de aproape 3 minute în camera VAR.

CFR Cluj a fost la câțiva centimetri de a obține cele trei puncte. Un corner executat în al doilea minut al prelungirilor l-a lăsat pe Maglica într-o poziție ideală. Moldovan a respins în față șutul lui Boateng, iar vârful croat a îndeplinit o formalitate, gol cu capul din 2 metri.

VIDEO CU FAZA. Au trasat greșit linia ofsaidului la momentul decisiv din CFR Cluj - Rapid? 

„Centralul” Andrei Chivulete a așteptat o decizie din camera VAR. Oficialii Sorin Costreie și Alexandru Vodă au analizat timp de 3 minute eventuala poziție de ofsaid a lui Maglica. Au decis că atacantul „feroviarilor” este în afara jocului, dar grafica oficială de la VAR prezentată de televiziuni atrage multe controverse.

Au tras corect linia din camera VAR?! » Scandal după CFR Cluj - Rapid, Dan Petrescu și Balaj au făcut iureș: „Viciere de rezultat, vor să ne curețe!”
Cu verde este linia atacantului (Maglica), cu albastru linia apărătorilor

Conform liniei trase de asistentul VAR și prezentată apoi de de televiziuni, ar rezulta că între ultimul apărător și atacant ar fi o distanță imensă, de un metru. Asta deși imaginile arată mai degrabă o controversă la nivel de milimetri.. Pe stop-cadru, Maglica apare cu ghetele la circa un metru de linia careului de 6, dar grafica VAR sugerează că era aplecat cu încă o jumătate de metru în interiorul careului mic, ceea ce sfidează și legile fizicii și logica!

Cristi Balaj, intervenție acidă: „Nu poate fi ofsaid!”

Cristi Balaj, fost arbitru internațional, actualmente președinte la CFR Cluj, a contestat decizia. Spune că Maglica nu putea fi atât de mult în fața apărătorilor. 

„Din punctul meu de vedere nu s-a tras linia bine. Uitați-vă la pozițiile lor. Acel apărător de lângă atacant are piciorul atât din spate încât nici nu îi vedem gheata. Atacantul nostru nu a fost atât de aplecat! Este rușinos! Pot să afirm că atacantul nostru nu este în poziție de ofsaid. Ar fi căzut dacă era așa de aplecat”, a spus Balaj la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

Dan Petrescu a ieșit la atac

Se urmărește s-o curățe pe CFR! Dă-mi ce al meu! De unde a văzut el ofsaid? N-a fost niciun ofsaid! E viciere de rezultat. Cei de la VAR să plătească. Nu zic că meritam victoria, dar ăsta a fost gol. Restul e cancan! Nu mă așteptam ca la VAR să ni se anuleze un asemenea gol. Am zis să văd faza înainte să vin la interviuri, dar e ofsaid clar!
- Dan Petrescu, la microfonul Prima Sport.

VIDEO CU GOLUL. Boateng a marcat în CFR - Rapid după ce și-a dat la propriu cu stângul în dreptul

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Gică Hagi a avut doi remarcați după victoria cu Sepsi: „Pare lent, dar e foarte iute”

VIDEO Nici n-a apucat să debuteze în Liga 1, dar Marius Șumudică pariază pe el: „Ce fotbalist! Cel mai bun din România la ora actuală!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (138)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  01 Aprilie 2023, 20:52
Postat de atthur pe 28 Martie 2023, 07:27

S-a "retras din campionat"???? Unde ai citit inepția asta????

Da, așa a fost. Cum a ajuns FCSB, înființată în 2003, direct în liga I în 2003? Înlocuind AFC Steaua, așa au ajuns.

atthur
atthur  •  28 Martie 2023, 07:27
Postat de CiprianBirtea_84 pe 27 Martie 2023, 04:23

Steaua din liga I nu a retrogradat. S-a retras din campionat în 1998, fiind înlocuită de nou înființata AFC Steaua. Apoi AFC Steaua s-a retras din campionat în 2003, fiind înlocuită de nou înființata FC Steaua, actuala FCSB.

S-a "retras din campionat"???? Unde ai citit inepția asta????

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  27 Martie 2023, 04:32
Postat de 13Silver pe 20 Martie 2023, 18:50

Daca se coboara o perpendiculara spre sol din umarul clujeanului veti vedea ca aceste e mai aproape de poarta decat orice rapidist ! Este offside !

Nu e offside. Picioarele clujeanului sunt mult mai departe de li ia careului de 6 m decât picioarele rapidistului. Chestia cu umărul clujeanului e din perspectivă, e o iluzie optică pentru că filmarea e din unghi. Ca să fie umărul clujeanului mai aproape de poartă decât al rapidistului ar însemna ca clujeanul să stea oblic din moment ce are picioarele mai departe de poartă decât rapidistul.

Vezi toate comentariile (138)
Comentează