FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Augustin Ţegean: "CFR joacă slab"

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 martie 2008 00:00

Augustin Ţegean, omul care a învins Steaua în 1975, printr-un gol antologic, nu este încîntat de prestaţiile "vişiniilor"

Augustin Ţegean (60 de ani), considerat cel mai talentat fotbalist al "feroviarilor" din perioada anilor '80, a comentat prestaţia trupei lui Andone după partida cu Steaua.

Ţegean este de părere că jocul actual al clujenilor scîrţîie. "Mie nu îmi place cum joacă CFR-ul. Ar trebui să facă mai multe combinaţii, iar mingea să circule mai mult. Trebuie mai multe pase la construcţie, tragem prea puţin la poartă", a diagnosticat " Pele din Gruia". Deşi îi plasează în pole-position la cîştigarea titlului, Ţegean nu înţelege de ce Dorsin e titular. "Nu meritam mai mult de un egal cu Steaua. Meciul a fost bun, păcat că a fost viciat de arbitraj. M-a dezamăgit Dorsin, care n-a confirmat. Nordicii se bazează pe forţă, dau două centrări şi rezolvă faza, pe cînd la noi e altceva. Panin a fost scos degeaba din echipă pentru că nu în apărare era problema în tur", a explicat Ţegean.

El a comentat şi gafa portarului Hirschfeld. "În afară de acea gafă, Hirschfeld a făcut un meci bun în Ghencea. La faza autogolului, a crezut că se află pe linia porţii şi a vrut s-o împingă peste transversală, pentru că numai atunci recurgi la asemenea procedeu", a încheiat Ţegean.

"În turul campionatului nu apărarea era problema la echipă. Băieţii trebuie să se mobilizeze mai tare pentru a cîştiga campionatul"

"Pe vremea mea fotbalul era mai frumos. Era un joc creativ, spectaculos cu faze multe la poartă"
Augustin Ţegean

Comparat cu Pele
Publicistul Radu Cosaşu l-a comparat pe Augustin Ţegean cu marele Pele. El a pigmentat istoria "feroviarilor" cu un gol de senzaţie, marcat tocmai împotriva Stelei (1-0), în sezonul 1974-1975, declarat la final, reuşita campionatului. "Mă, omul a jucat de două ori mingea pe cap, că dacă n-o juca pe cap n-avea nici un haz (...) şi deodată, cu stîngul, a împuşcat-o în colţul lung, fe-no-me-nal…, Da’ ce e Ţegean, Pele?, ar putea spune unii…n-o să ne descurajăm şi la asemenea cinice argumente vom raspunde că da, Ţegean n-a fost mai prejos, în clipa aceea, ca Pele"

Culio cel mai bun
Augustin Ţegean a remarcat prestaţia argentinianului Culio, despre care spune că este cel mai complet fotbalist al CFR-ului. "Au înscris patru goluri împotriva Craiovei în urma unor gafe ale oltenilor. Tony urcă mult pe banda dreaptă dar uită să coboare. Lasă gaură în apărare, acolo s-a primit şi golul. El e fundaş şi trebuie să aibă grijă mai întîi de zona lui. Mi-a plăcut doar Culio care a demonstrat că este un jucător complet. Îi pune în valoare pe atacanţi şi are pase decisive", a comentat Ţegean.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  07 Martie 2008, 19:21

Foarte bun articol -- Culio este intradevar cel mai bun jucator si poate fugi 90 min, nu 30 cat a fost jucat in meciul cu Steaua. Toni e un jucator valoros si ceilalti fundasi trebuie sa acopere can el urca cu mingea. Dorsin m-a dezamagit in totate meciurile --pare doar un fundas "la rupere" fara "foot skills". Toni-Culio-Trica este triunghiul castigator aici.

 •  07 Martie 2008, 10:01

in sfarsit un comentariu realist de la un om care se vede ca se pricepe la fotbal andone fa-ti notite de la Tegean si baga-l pe Panin e mai bun decat Dorsin un singur inchizator ajunge(Dani) pe Leao sau Muresan sa-l introduci doar la 2-0 :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează