FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV // VIDEO Dezvăluiri despre Constantin Teașcă, unul dintre cei mai controversați antrenori din fotbalul românesc: „Nici nu aveam chef să fac antrenament când îi vedeam moaca aia! Își bătea joc de fotbaliști”

Constantin Teașcă
Constantin Teașcă

Articol de , - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 12:52 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 20:24

Aurel Beldeanu (72 de ani), fostă mare glorie a Universității Craiova, a oferit un interviu pentru GSP.ro în care a rememorat conflictul cu fostul său antrenor din Bănie, Constantin Teașcă, tehnician care a intrat în contre violente cu toate starurile fotbalului românesc.

Pe 25 septembrie 1922 se năștea Constantin Teașcă, poreclit „Micul Napoleon", unul dintre cele mai controversate personaje care au existat în fotbalul de la noi. După o scurtă și anonimă carieră de jucător, acesta a început să antreneze la nici 33 de ani. Iar printre echipele pe care le-a condus se enumeră și Universitatea Craiova, acolo unde l-a antrenat pe Beldeanu.

Interviu de colecție cu Aurel Beldeanu: „Jucători sunt destui, dar nu mai avem fotbaliști! Nu e normal să dai mingea de la stânga la dreapta și înapoi spre poartă!”
ROMÂNIA - ISRAEL
Interviu de colecție cu Aurel Beldeanu: „Jucători sunt destui, dar nu mai avem fotbaliști! Nu e normal să dai mingea de la stânga la dreapta și înapoi spre poartă!”

VIDEO Aurel Beldeanu: „De morți vorbești numai de bine. Eu nu pot să fac asta cu Teașcă”

- L-ați prins antrenor pe Constantin Teașcă. Cum era?
- Titi Teașcă...Știți cum se spune că de morți vorbești numai de bine. Eu nu pot să fac asta. Un antrenor ”divide et impera” (n.r. - dezbină și cucerește). Ăsta a fost Teașcă. Ca antrenor trebuie să știi când să zâmbești, să întreții o atmosferă plăcută. Asta e menirea antrenorului. El venea încruntat, trebuie să fii vesel. 

- Este adevărat că îi punea pe jucători să care saci de nisip la antrenament? 
- Da, așa este. Ne-a pus să cărăm sacii de nisip în spate la Brașov în pregătire. Eu nu am făcut asta. Ne punea să facem 2 km cu ei în spate. Nu știu cât te ajuta nisipul ăla în spate. Balaci se mai văita. Își bătea joc de fotbalist cu măsurile astea pe care le lua. 

- S-a răzvrătit vreodată un jucător la aceste modalități ale lui Teașcă de antrenamente? 
- Eu! Am făcut scandal cu el, nu am suportat. Tot timpul am avut conflicte cu el și pentru asta nu mă suporta. Toată viața mea am avut personalitate și nu mi-a fost frică de nimeni și de nimic. Sunt un om corect, de ce să-mi fie frică? Când am dreptate, mă bat cu oricine, când nu am, stau cu capul plecat. 

- Ce fel de conflicte ați avut cu el? 
- M-a dat afară din antrenament pentru că aș face la mișto. Nici nu aveam chef să fac antrenament când îi vedeam moaca aia! Mai era și vecin cu mine în București când stăteam la Kogălniceanu, iar el stătea la cealaltă scară! Un om despre care trebuie să folosesc cuvinte nasoale.

Nu numai eu am avut conflict cu Teașcă, și Balaci a avut. El nu suporta vedetele, valorile nu le respecta. Un om dificil, la meciuri câștigate spunea că e opera lui, iar la cele pierdute dădea vina pe jucători că l-au vândut. Du-te dracu' de aici, tot timpul noi vindem meciuri! Nu-mi face plăcere să vorbim despre Teașcă.
- Aurel Beldeanu, fost mijlocaș de legendă al Universității Craiova

Beldeanu? Fumează ca un turc, bea ca un urs la circ lapte și practică jocuri de noroc pe bani, ca un ratat în viață! E zilnic clientul restaurantelor și incită jucătorii să se revolte 
- Constantin Teașcă, în cartea "Păpușarii"

CV Constantin Teașcă

  • S-a născut pe 25 septembrie 1922, la Giurgiu
  • A evoluat, ca mijlocaș, la Acvila Giurgiu (1940-1946) și la Concordia Ploiești ('46-'50)
  • Ca antrenor, a pregătit formațiile: România (juniori), Dinamo București (juniori), Dinamo Bacău (două mandate), Dinamo Obor/Victoria București (două mandate), Dinamo București, România (două mandate), CSMS Iași, U Cluj, FC Argeș, Fenerbahçe Istanbul, Dunărea Galați, Steaua București, Șoimii Sibiu, U Craiova (două mandate), Steagul Roșu Brașov, FC Bihor Oradea, Montana Sinaia, Drobeta Turnu Severin
  • A decedat pe 30 iulie 1996, la București

Citește și alte știri: 

100 de ani de la nașterea unui personaj controversat, Constantin Teașcă: geniu neînțeles sau un mare farsor?! Balaci: „Ne punea să alergăm cu saci de 80kg în spate”
ANCHETĂ
100 de ani de la nașterea unui personaj controversat, Constantin Teașcă: geniu neînțeles sau un mare farsor?! Balaci: „Ne punea să alergăm cu saci de 80kg în spate”
A jucat cu FCSB în Liga Campionilor și e convins că roș-albaștrii se vor califica din nou: „E cea mai pregătită echipă să ajungă în grupe! Se poate bate cu oricine”
FCSB
A jucat cu FCSB în Liga Campionilor și e convins că roș-albaștrii se vor califica din nou: „E cea mai pregătită echipă să ajungă în grupe! Se poate bate cu oricine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
rocky3
rocky3  •  30 Decembrie 2023, 19:49
Postat de gigimarga2 pe 28 Decembrie 2023, 05:23

Teasca , modelul antrenorului ,,zbir " agreat de sado masochistii comunisti care incă prinde la cei cu mentalități arhaice . Si care n a jucat fotbal nici in spatele blocului caci nu prindea echipa

Teașcă - un primitiv ca antrenor, promovat politic, o pată pe obrazul sportului românesc!

alibec_becali
alibec_becali  •  28 Decembrie 2023, 21:37
Postat de vlad_fcbh pe 27 Decembrie 2023, 21:06

Dar Beldeanu asta ce a realizat, ca jucator sau ca antrenor, ori in fotbal...?

sunt sigur ca nu sti !... ba da tu n-ai google?

Hcm27
Hcm27  •  28 Decembrie 2023, 13:40

Cred ca adevărul e undeva pe la mijloc.Prin anii 70-80, jucătorii mai beau câte un șpriț mai lung, mai trăgeau și chiulul la antrenamente, mai "tranteau" și câte un meci, "ocrotiti" fiind de mai marii PCRului.Se știe de "pățaniile" lui Dobrin, Dinu, Iordănescu sau Dumitru, însă erau fotbaliști nu jucători de Curtea scolii.Iar modelul antrenorilor gen Teașcă sau Halagian, ori V Hizo erau la mare căutare în acele vremuri, din mai multe puncte de vedere.Pe de o parte ca-ti puteai face treaba cu ei, fie ca știau cum sa joace un meci "pe bune", sau nu, fără sa "bata la ochi", iar pe de alta parte, ca nu aveam alții mai buni.In acele vremuri "occidentul se vedea numai la TV cateodata" și nu aveau alt acces la fotbalul acelor vremuri.Singura excepție de antrenor al acelor vremuri, roman, vorbesc, a fost Ștefan Covaci, care nici el, atunci când a antrenat în tara nu prea a avut rezultate din motive diferite.De jucători nici nu se pune problema în acele vremuri

Vezi toate comentariile (8)
Comentează