FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Angajatul lui Burleanu ar accepta condițiile lui Mititelu: „N-aș refuza din start discuțiile. Sunt antrenor de meserie”

Patronul celor de la FCU Craiova, Adrian Mititelu, a apărut în tribunele stadionului din Craiova, la partida cu Farul Constanța, cu un tricou pe care este imprimată ceea ce ar putea fi noua siglă a clubului pe care îl conduce.
Foto: Digi Sport
Patronul celor de la FCU Craiova, Adrian Mititelu, a apărut în tribunele stadionului din Craiova, la partida cu Farul Constanța, cu un tricou pe care este imprimată ceea ce ar putea fi noua siglă a clubului pe care îl conduce. Foto: Digi Sport

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 16:22 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 18:22

Interimatul cuplului Vasilică-Drăgan expiră luni, 18 august, iar Aurel Țicleanu (64 de ani), fostă glorie a Craiovei Maxima, ar accepta să vină cu licența Pro, și deciziile să fie luate de conducerea colectivă. 

Detalii de la Dinamo - FCU Craiova 0-1: Vasilică i-a citit pe „câini”, dar a lăsat totul la vedere + Prezențe-surpriză pe Arena Națională
DINAMO - FCU CRAIOVA 0-1
Detalii de la Dinamo - FCU Craiova 0-1: Vasilică i-a citit pe „câini”, dar a lăsat totul la vedere + Prezențe-surpriză pe Arena Națională

FCU Craiova a arătat mult schimbată în bine după despărțirea de Nicolae Dică. Interimarii Dan Vasilică, preparator fizic, și Florin Drăgan, secund, au luat șase puncte în ultimele două meciuri, 1-0 cu Dinamo și 4-0 cu Farul, dar patronul Adrian Mititelu este obligat de regulament să instaleze un antrenor principal cu licență UEFA Pro.

Vasilică și Drăgan au doar licența A, iar conform prevederilor FRF aceștia pot fi interimari doar pentru 30 de zile. Perioadă care expiră luni, 18 august. Contracul cu Nicolae Dică, principal cu licență Pro, a fost rezilizat pe 19 august, după înfrângerea cu Petrolul (3-4), de la Ploiești, din etapa a 6-a.

Din informațiile GSP, Adrian Mititelu nu va numi un tehnician autorizat nici în această săptămână. Astfel, meciul cu Oțelul Galați, programat vineri, în Bănie, va fi pregătit tot de interimarii Vasilică-Drăgan.

După ce discuțiile cu Emil Săndoi (58 de ani) au intrat în impas, în Bănie a început să prindă contur varianta Aurel Țicleanu (64 de ani), fostă glorie a Craiovei Maxima, care are licența Pro.

Aurel Țicleanu a mai colaborat cu Adrian Mititelu

Țicleanu, în prezent vicepreședinte al Comisiei Tehnice din cadrul FRF, n-ar spune nu unei reveniri pe banca FCU Craiova: „Eu am mai avut colaborare cu Adrian Mititelu, în 2010, când a rămas dator față de mine". În urmă cu 13 ani, Mititelu l-a demis pe fostul internațional după doar 5 partide.

Cu toate astea, Țicleanu este dispus să lucreze din nou cu Mititelu, mai ales că are o relație specială cu directorul executiv, Marcel Pușcaș. 

„Nu am fost căutat, dar n-aș refuza din start discuțiile. Eu sunt antrenor de meserie. Am profil de tehnician, am licența Pro. Nu pot să spun nu. Discutăm. Omul îmi spune ce vrea, ce trebuie să fac, la ce se așteaptă. 

Dacă pot să fac, îi spun că fac, batem palma și colaborăm. Dacă îmi cere prea mult, o să-i spun: «Asta nu pot să fac, cât aș vrea eu». Am rămas în relații bune cu Adrian Mititelu", a explicat Țicleanu, care a mai avut un scurt mandat de antrenor la FCU Craiova în 1994.

Angajatul lui Burleanu ar accepta condițiile lui Mititelu: „N-aș refuza din start discuțiile. Sunt antrenor de meserie”
Aurel Țicleanu (64 de ani), fostul mare jucător al Științei din anii '70-'80, a fost inclus de FCU Craiova în „Hall of Fame-ul” clubului alb-albastru FOTO: FCU Craiova

Aurel Țicleanu este susținut de Marcel Pușcaș

Acesta este susținut de bunul său prieten, Marcel Pușcaș, director executiv la FCU Craiova. 

Eu cu Marcel ne cunoaștem de vreo 50 de ani. Marcel este un profesionist, unul dintre cei mai buni conducători. 

Cei de la FCU s-au mai gândit la mine și acum vreo trei ani, să zic. O dată au venit la mine acasă, iar o dată ne-am întâlnit la Craiova. Ar fi vrut o colaborare și am vorbit cu șefii FRF, dar nu s-a legat. 

Toată viața mea, ca antrenor, am fost căutat când nu era nimic pe masă. La masa pusă nu m-a chemat nimeni", a mai spus fosta glorie a Craiovei Maxima.

Aurel Țicleanu acceptă să lucreze cu Dan Vasilică

Țicleanu este dispus să accepte principala condiție impusă de Adrian Mititelu, ca antrenorul principal să lucreze cu cei din staff-ul actual, Dan Vasilică și Florin Drăgan. 

„Este un staff tânăr, iar pe Drăgan l-am avut elev la Școala de Antrenori, la cursurile pentru licența A. Este unul dintre antrenorii buni care au trecut pe acolo. Fotbalul se joacă în echipă și se și conduce în echipă. 

Nu poți să te duci acolo și să spui: «Băi, din momentul ăsta toată lumea comanda la mine». Nu-i așa. Trebuie să existe unitate între conducerea administrativă, conducerea tehnică, grupul de jucători, staff-ul medical".

În situația în care aș fi dorit cu adevărat la FCU Craiova voi discuta cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Deocamdată, nu pot să pun căruța înaintea cailor
- Aurel Țicleanu

Nu vârsta definește cu adevărat capacitatea unui antrenor. Majoritatea fotbaliștilor din Liga 1 care au câteva evoluții bune se fac imediat antrenori. E o lipsă mare în clipa de față. Nu avem un profil anume. La Craiova e cu totul altfel, știți prea bine Trebuie să avem un antrenor pe bancă, dar nu trebuie să ne mai grăbim. Trecutul ne-a demonstrat că am greșit
- Adrian Mititelu Jr., administrator FCU Craiova

Citește și alte articole:

Ce notă a luat Baeten după golul de generic din Dinamo - FCU Craiova » Un dinamovist, cel mai slab de pe teren

Fotbalistul din Dinamo - FCU Craiova care l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu: „E «out of this world»”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
Nea.Marin
Nea.Marin  •  18 Septembrie 2023, 08:13
Postat de george.br pe 17 Septembrie 2023, 23:16

Asa cum a facut-o Cofetaru', adica??

Cofetarul, San2, Ocho Paaharnicul, Marcello Popescu si multi altii…..

george.br
george.br  •  17 Septembrie 2023, 23:17
Postat de cpt.ahab pe 17 Septembrie 2023, 18:49

L-am simpatizat mult pe jucătorul Țicleanu. După 1989 am avut ocazia să văd cum stă cu caracterul. Din păcate.

N-ai vrea sa dezvolti un pic? Ai aruncat-o sec si ai fugit...

george.br
george.br  •  17 Septembrie 2023, 23:16
Postat de legio.sud pe 17 Septembrie 2023, 19:53

Dacă se vinde ieftin !

Asa cum a facut-o Cofetaru', adica??

Vezi toate comentariile (11)
Comentează