FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

VIDEO O legendă a Craiovei vine cu o propunere bombă: „E un nonsens. Mă aștept să aibă înțelepciune într-o bună zi”

Aurel Țicleanu, dreapta, după câștigarea Cupei României
Aurel Țicleanu, dreapta, după câștigarea Cupei României

Articol de , - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 19:44 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 20:45

Aurel Țicleanu (64 de ani), fostul mare mijlocaș al „Craiovei Maxima”, vine cu propunerea ca CS Universitaea Craiova și FCU Craiova să se unească și să formeze o singură echipă.

Legenda fotbalului craiovean și-a lansat propria carte „Puțin mai altfel despre...FOTBAL”, iar în cadrul evenimentului a vorbit și despre o posibilă fuziune a celor două echipe oltene din SuperLiga.

Surpriză mare în Cupa României » Universitatea Craiova, remiză cu penultima clasată din Liga 2. Oltenii s-au salvat de la o rușine și mai mare cu un gol norocos marcat în minutul 90!
CS TUNARI - CSU CRAIOVA 1-1
Surpriză mare în Cupa României » Universitatea Craiova, remiză cu penultima clasată din Liga 2. Oltenii s-au salvat de la o rușine și mai mare cu un gol norocos marcat în minutul 90!

VIDEO. Aurel Țicleanu: „E un nonsens că există două echipe în Craiova”

„E un nonsens faptul că la Craiova avem două echipe. Mă aștept ca într-o bună zi să ajungă la înțelepciunea necesară și să avem o singură echipă, bună. Eu am fost cam primul care a avut ideea asta. E privită cu reticență momentan. Sunt planuri pe termen mediu și lung. Eu trimit mesaje, nu am pretenții că vocea mea este foarte mult luată în seamă. 

Totul ține de înțelepciune și de reconciliere. E un nonsens să fie două. Nu este în regulă, sub nicio formă”, a declarat Aurel Țicleanu.

Palmaresul Craiovei, împărțit între CS Universitatea și FCU

  • CS Universitatea Craiova, clubul lui Mihai Rotaru, a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în 1991.
  • În 2018, după mai multe pronunțări ale instanțelor, Curtea de Apel Timișoara a decis că "nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate" (citat din motivare)”
  • CSU Craiova a formulat recurs, iar acesta a fost admis de Înalta Curte în 2021. Completul de 3 judecători a decis, scor 2-1 în favoarea CSU, rejudecarea cazului "pentru vicii de procedură"
  • Cazul a ajuns din nou pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel,, care au deliberat de această dată în favoarea Craiovei deținute de Mihai Rotaru. Echipa lui Mititelu mai poate face recurs în termen de 30 de zile, iar ÎCCJ va trebui să dea o decizie definitivă.
  • Practic, în urma deciziei de astăzi, 10 iulie, CSU Craiova primește palmaresul din perioada 1948 (anul înființării Științei) – 1991 (momentul în care a avut loc privatizarea clubului). În această perioadă s-au câștigat toate cele 4 titluri.
  • FCU Craiova revendică acum palmaresul din 1991 până în prezent, bazându-se pe faptul că FIFA a considerat-o continuatoarea echipei dezafiliate când a judecat litigiile cu jucătorii străini care au fost legitimați la defuncta FC Universitatea Craiova.

Citește și:

FC Bihor - FCSB 0-2 » Fără să strălucească, roș-albaștrii se impun la Oradea, în fața unui stadion arhiplin
FCSB
FC Bihor - FCSB 0-2 » Fără să strălucească, roș-albaștrii se impun la Oradea, în fața unui stadion arhiplin
Omul de televiziune e șocat de banii plătiți de Gigi Becali: „Niciun șef de bancă nu câștigă cât Chiricheș. Nici măcar Mugur Isărescu!”
LIGA 1
Omul de televiziune e șocat de banii plătiți de Gigi Becali: „Niciun șef de bancă nu câștigă cât Chiricheș. Nici măcar Mugur Isărescu!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (39)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  02 Octombrie 2023, 21:01
Postat de tivireli pe 28 Septembrie 2023, 19:05

Niciodata FCU nu a cerut asa ceva. Inseamna ca nu intelegi ce se urmareste de catre puterea politica. Ramai cum esti.

Ce a cerut FCU? Spune-mi tu...

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  30 Septembrie 2023, 00:59
Postat de vazicdegeaBA pe 28 Septembrie 2023, 14:32

cat mai merge shaorma, adrian ? stii ca s-a facut recurs ? stii care a fost decizia in prima instanta ? sefa completului de judecata de la TM a spus ca mogosoaia nu se afla in Oltenia si ca voi toti de la cs mogosoaia-rotaru sunteti niste suflete inchiriate. google it. de ce l-ai copiat pe nea Adi si ti-ai pus 1948 la nume imediat dupa el ? rotaru la fel ? cate firme ti-ai mai deschis ?

Deja intri la spam cu comentariile astea copy-paste, pasare cu pene colorate :)))) Ai ramas fara niciun argument si o dai in prostii pe aici, iti e greu sa intelegi niste decizii DEFINITIVE si IREVOCABILE?

george.br
george.br  •  29 Septembrie 2023, 21:03
Postat de tivireli pe 29 Septembrie 2023, 11:48

Dacă pentru tine justiția stabileste care este adevarata Universitatea, atunci tu ce esti? Tu ești „ștrumful” cel mai adevărat. Nu poți gândi singur?

Tot justitia i-a spus si pe cine sa ia de nevasta, saracu'!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează