FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Aurel Țicleanu, amintiri cu idolul Nicolae Dobrin: „A venit Balaci și mi-a zis «Lasă-l în pace, bă. Mi-e milă de el!»”

Nicolae Dobrin, la CS Târgoviște, departe de zilele de glorie de la FC Argeș FOTO Arhivă personală Liviu Manecan // Facebook
Nicolae Dobrin, la CS Târgoviște, departe de zilele de glorie de la FC Argeș FOTO Arhivă personală Liviu Manecan // Facebook

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 12:05 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 18:01

Aurel Țicleanu, vicepreședinte în Comisia Tehnică de la FRF, a fost invitat la GSP LIVE unde a rememorat duelurile sale cu Nicolae Dobrin.

Fostul mare jucător al Universității Craiova a povestit că a fost fanul lui Nicolae Dobrin și a dezvăluit un moment incredibil petrecut pe finalul carierei legendarului jucător.

Mihai Stoichiță, despre grupa României: „Se putea mai rău, dar să nu fim superficiali”
EURO 2024
Mihai Stoichiță, despre grupa României: „Se putea mai rău, dar să nu fim superficiali”

VIDEO Aurel Țicleanu, amintire despre meciurile împotriva lui Nicolae Dobrin: „Balaci mi-a zis «Lasă-l, bă, în pace, că mi-e milă de el!»

„Eram un copil, iar părinții m-au dus meci când Dobrin a venit la Hunedoara cu FC Argeș. Era o echipă bună, iar Dobrin era ceva aparte. Eu, fiind copil, nu-l vedeam decât pe Dobrin. La toate meciurile mă uitam doar la el.

Am jucat cu Craiova împotriva lui FC Argeș. Mi se spune: «Copile îl iei pe Dobrin». Și l-am luat, îl știam pe Dobrin. Doar că una e să-l vezi la televizor... A început meciul, iar eu nimic... 

Era o minge aproape de linia de corner, curgea spre tușă. Nea Gicu se face că centrează. Eu știam că nu trebuie să te arunci. Nu a centrat, a mai lăsat mingea puțin. Era și mai aproape de tușă și am zis să mă duc, m-am aruncat. Bineînțeles că a mai lăsat-o puțin și a centrat. Primul care m-a trezit a fost Ilie Balaci: «Băi copile, poți sau nu să-l ții?». Și m-am trezit. De atunci, doar eu îl țineam.

Apoi, când Dobrin era la Târgoviște și avea 35-36 de ani, a venit Ilie și mi-a zis ««Lasă-l în pace, bă. Mi-e milă de el!»”, a povestit Aurel Țicleanu la GSP LIVE.

Retras în 1986, după ce a fost antrenor-jucător la CS Botoșani, Nicolae Dobrin a ajuns pe finalul carierei la CS Târgoviște, la 33 de ani, și era departe cea mai bună formă a carierei.

A jucat timp de un an și jumătate la Târgoviște, a promovat în prima divizie, apoi s-a întors la FC Argeș.

CV Nicolae Dobrin

  • S-a născut pe 26 august 1947, la Pitești
  • A făcut junioratul la Dinamo Pitești (1958-1961)
  • A fost legitimat la: Dinamo/FC Argeș Pitești (1962-1980, 1982-1983), CS Târgoviște (1980-1982), CS Botoșani (antrenor/jucător, 1985-1986)
  • A debutat în Divizia A pe 1 iulie 1962, în partida Știința Cluj - Dinamo Pitești 5-1
  • Meciuri / goluri în "A": 409 / 111 # A disputat ultima partidă în "A" pe 14 iunie 1983, FC Argeș - FC Bihor 2-0
  • A câștigat de două ori titlul de campion cu FC Argeș (1972, 1979), iar de trei ori a fost declarat "Fotbalistul român al anului" (1966, 1967, 1971)
  • Selecții / goluri la naționala de seniori: 47 / 6
  • Meciuri / goluri în cupele europene: 27 / 8
  • A decedat pe 26 octombrie 2007, la Pitești

Citește și: 

Băi Gică, ce mi-ai făcut, mă?!” » Cele două mari regrete ale carierei lui Ilie Dumitrescu: „Nooo, acolo n-a fost lipsă de noroc”

Florin Răducioiu și-a pierdut răbdarea cu FRF și Edi Iordănescu: „Minciuni, sunt sătul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
Petr
Petr  •  10 Octombrie 2022, 18:41

Țicleanu minte! Nu a jucat contra lui Dobrin când Gascanul era la Târgoviște!

Petr
Petr  •  10 Octombrie 2022, 18:32

Chiar își închipuie că-l ținea pe Dobrin? Poate de tricou! Nu cred că Balaci putea spune așa ceva... cei doi mari blonzi s-au respectat mereu nici pe teren nu se atacau. Cât despre omul lui Burleanu, să-și amintească despre alții, Dobrin l-a amețit că nici azi nu pricepe ce i s-a întâmplat...

YATO
YATO  •  10 Octombrie 2022, 18:05

Dobrin a fost ceva de vis.Un jucator mare cu un talent cum numai el avea. Nu poate fi hulit ,el este încă iubit.Printul din trivale a fost prea bun pentru acele vremuri.Cine il huleste greseste,Gicu Dobrin a fost un om bun. Talentul nu poate sa il ia nimeni ,Dobrin a fost magic ,o spun marii gazetari. Gsp ai gresit .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează