FOTBAL  »  Superliga  »  LANSARE DE CARTE

Spovedania lui Adrian Mutu în autobiografia „Revenirea din Infern”: „Am făcut rău familiei, unii au suferit din cauza mea! Acolo sus doar vulturii se avântă”

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2022 12:39 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 12:45

Astăzi la ora 17:00, cu o zi înainte de meciul său oficial de retragere, Adrian Mutu (43 de ani), își lansează autobiografia, „Revenirea din Infern”. „Nu este o carte despre fotbal, ci una a confesiunilor, o carte în care Adrian Mutu a spus tot, tot ce presa nu a reușit să scrie și publicul și-ar fi dorit să afle”, spune Cătălin Oprișan, jurnalistul care l-a ajutat pe Mutu la redactarea cărții sale.

În cele 256 de pagini, Mutu vorbește pe larg despre perioada petrecută la FC Argeș, despre transferul și problemele imense pe care le-a avut la Chelsea, despre relația tumultoasă cu Jose Mourinho, dar și cum Cesare Prandelli i-a devenit un al doilea tată. 

Pe lângă asta, dezvăluiri picante din viața privată, despre relațiile cu Alexandra Dinu, Consuelo Gomez și actuala sa soție, Sandra Bachici.

„Eram Adrian Mutu, un fotbalist cu un salariu săptămânal de star de cinema, cu o mașină ultimul tip”

Acesta dezvăluie în carte multe episoade neștiute din perioada Chelsea, acolo unde a fost testat pozitiv cu cocaină, suspendat și dat afară de la echipa londoneză. 

„Da, am greșit! O dată tare, de alte câteva ori ceva mai domol și nu mă voi ascunde niciodată în a recunoaște asta. Am trăit momente cumplite, am fost singur, i-am urat «Noapte bună!» depresiei. Dar am avut forța de a reveni, de a porni de la minus infinit, de a lupta, pentru a demonstra că pe viață nu s-a tras oblonul la 24 de ani” recunoaște „Briliantul”.

Mutu nu uită transferul la Chelsea de la Parma, făcut în schimbul a aproape 16 milioane de lire sterline! 

Eram Adrian Mutu, un fotbalist cu un salariu săptămânal de star de cinema, cu o mașină ultimul tip și cu bonusuri de performanță. Trăiam la Londra, un oraș ce te înghițea cu totul dacă nu dejucai jocul la ofsaid, proaspăt divorțat, fără posibilitatea de a-mi vedea fiul de doi ani, fără prieteni adevărați, dar cu poză pe prima pagină a tabloidelor ce vindeau, zilnic, 800.000 de numere”.

Spovedania lui Adrian Mutu în autobiografia „Revenirea din Infern”: „Am făcut rău familiei, unii au suferit din cauza mea! Acolo sus doar vulturii se avântă”

„Am făcut rău familiei, unii au suferit din cauza mea!”

Apoi, retrăiește momentele de coșmar prin care a trecut. Aflat singur, într-o cameră a unei clinicii de reabilitare, acolo unde erau dependenți de alcool, droguri și jocuri de noroc. Mutu ajungea la „Sporting Chance” o clinică aflată în mijlocul unei păduri imense.

„Am făcut rău familiei, unii au suferit din cauza mea. Am înțeles asta, știu unde pașii n-au urmat drumul potecii, tocmai de aceea nu vreau ca și alții să treacă prin ce am trecut eu. Am fost catalogat eronat, arătat cu degetul, dat exemplu la rubrica «Așa, nu!». Uneori, meritat, altă dată, nu!” scrie Mutu în „Revenirea din Infern”.

„Niciodată n-am trădat două lucruri: fotbalul și țara”

Chiar dacă a făcut multe greșeli în cariera, marea lor majoritate recunoscute și regretate, Mutu face o confesiune cititorilor săi: 

„Niciodată n-am trădat două lucruri: fotbalul și țara. Pe primul pentru că am fost bătăios, orgolios, mi-am dorit mereu să câștig, conștient că, dacă-l păcălesc, se va întoarce, cândva, împotriva mea, asemenea unui bumerang. Pe a doua, pentru că imnul auzit de zeci de ori este cel mai frumos lucru din lume, credeți-mă!”.

Autobiografia, „Revenirea din Infern” costă 49 de lei și este deja disponibilă la comandă online, pe site-ul editurii, Bookzone, iar începând de săptăpână viitoare în toate libăriile din toată țara. Din informațiile primite de la editură, cartea are un prim tiraj de 15.000 de exemplare.

Aceasta este povestea mea. Nu numai despre fotbal, ci despre viață, despre cum succesul te prinde nepregătit, pentru că nimeni nu ți-a vorbit despre acest lucru în tinerețe, despre cum oamenii uită că ai făcut bine pentru a-ți aduce aminte doar că ai produs rău, despre puterea de a recunoaște că ai greșit, că poate, uneori, ai pierdut totul, dar ai luat-o de la capăt, despre depresie, despre rușine, dar și despre muntele de voință de care ai nevoie pentru a urca din nou, acolo sus, unde aerul e tare, tare de tot și unde doar vulturii se avântă.

Adrian Mutu

Adrian Mutu, mesaj pentru Sandra Bachici: „Soția mea știe asta! Îmi pun tot felul de întrebări, ce s-ar întâmpla dacă...?”

Citește și:

Game of Thrones în Liga 4 » Zmeii din Ogrezeni, campioni la pastramă! „Patroane, ești prea calm! Ai vândut meciul?” + Schimbare tactică: „Iese Motan, intră Pisoi”
REPORTAJ
Game of Thrones în Liga 4 » Zmeii din Ogrezeni, campioni la pastramă! „Patroane, ești prea calm! Ai vândut meciul?” + Schimbare tactică: „Iese Motan, intră Pisoi”
Tentații sexuale la Survivor? Mărturia lui Alexandru Nedelcu: „Dacă venea o blondă la noi?”
SURVIVOR
Tentații sexuale la Survivor? Mărturia lui Alexandru Nedelcu: „Dacă venea o blondă la noi?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
csaba
csaba  •  12 Iunie 2022, 16:05

Nu înțeleg de ce faceți reclamă la un ***, așa vreți să educați tineri???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balotelli
balotelli  •  12 Iunie 2022, 06:29
Postat de gigi44 pe 11 Iunie 2022, 16:52

a fost mutu in infern?? dumnezeule....ce titlu penibil!!!...adica iei cocaina la londra, esti milionar si tu zici ca ai fost in infern. dar aia din mariupol unde au fost?...si as fi curios in opinia lui aia mititica..cine a tradat romania ca fotbalist? ca el zice ca nu a tradat-o...ce tradare vorbeste aici??? poate a tradat-0 chivu sau marica sau popescu sau ionescu. cine???...pana la urma lacunele in educatia lui s-au reflectat si asupra carierei..punct

Da. Depinde din ce unghi privești "infernul" ăla. Sigur că ce se întâmplă acolo, în Mariupol, e un infern la propriu. Cei de acolo trăiesc într-adevăr un coșmar, fiind plasați fizic într-un infern. Dacă ne raportăm la ce se întâmplă acolo, la noi e Raiul pe pământ. Deși mulți suferă și aici, din diverse cauze. În carte, Mutu se referă doar la el. La propria suferință... justificată sau nu. E o carte autobiografică... E despre el și viața lui, despre momentele care l-au marcat. Cert e că și el a trecut prin propriul infern. Mai bine zis, mintea lui a trecut pe acolo. Din cauza drogurilor, care chiar acum când scriu aceste rânduri... provoacă tot câte un infern în fiecare colț al lumii pentru alții... mulți... ca tânărul fotbalist Adi Mutu. Și-a pus viața pe tapet ca să dea un exemplu altora. Cu speranța că poate ei, cei care o citesc, nu vor mai trece prin ce a trecut el: prin infern.

zorrozabal
zorrozabal  •  11 Iunie 2022, 18:21

Au fost 24 milioane de... euro!Mai târziu-pentru ca jucase un timp la ei-Chelsea a cerut despagubiri doar de 17 milioane de lire sterline!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează