FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Avantaj Dinamo! FRF a solicitat UEFA să amâne termenul pentru plata datoriilor

În plină suferință cauzată de problemele financiare, Dinamo mai primește și vești pozitive
În plină suferință cauzată de problemele financiare, Dinamo mai primește și vești pozitive

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 11:50

DINAMO. În plină suferință cauzată de problemele financiare, dinamoviștii mai primesc și vești pozitive: FRF a solicitat UEFA amânarea termenului pentru plata datoriilor. „Câinii” ar fi trebuit să plătească 180.000 de euro pentru obținerea licenței până la 30 aprilie. 

Astfel, noul termen pe care cei din Federație vor să-l impună ar fi 29 mai, un răgaz bine-venit pentru cei de la Dinamo, care fac eforturi uriașe pentru a face rost de bani. Răspunsul final stă în mâinile celor de la UEFA.

Anunțul FRF:

„Suspendarea analizării criteriului privind datoriile financiare restante către bugetul statului (art. 47 bis) (exclusiv pentru cluburile solicitante de licență pentru Liga 1); 

Ca urmare a punctului 2, suspendarea criteriului similar prevăzut de art. 61 bis pentru monitorizarea financiară (nu se vor evalua datoriile către stat nici în procesul de licențiere în desfășurare și nici în procesul de fair-play financiar desfășurat în cursul actualului an calendaristic – 2020); Modificarea termenului privind prezentarea de către cluburi a informațiilor referitoare la pragul de rentabilitate financiară (art. 58 alin. 1 și art. 59 alin. 3 din RNLC și FPF) de la 31 mai la 31 august. 

De asemenea, odată cu acordul UEFA, FRF va opera modificarea similară și în ceea ce privește suspendarea criteriului privind evaluarea datoriilor către stat / autorități fiscale din Regulamentul de certificare pentru Liga 2. 

Propunerile de modificare ale Regulamentului de Licențiere au fost trimise către UEFA și, în cazul unui răspuns pozitiv, vor fi reglementate printr-o decizie de Comitet de Urgență” - Informare FRF

Cât trebuie să plătească Dinamo

Suma restantă pe care cei de la Dinamo ar trebui să o plătească ar fi de 180.000 de euro, după cum a spus Ionuț Negoiță, sau de 160.000 de euro, numărul pe care l-a pronunțat directorul general Bălănescu într-o ședință cu FRF, cu LPF și cu celelalte cluburi, o videoconferință care a avut loc în urmă cu o săptămână. 

„Ar fi un răgaz pentru Dinamo”

Avocatul Marian Mihail, partenerul lui Claudiu Florică, cel care ar vrea să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță spunea încă de acum o săptămână că termenul ar trebui să fie prelungit cu o lună din cauza stării de urgență din România.

„Procesul de licențiere ar trebui să fie amânat. „Opinia mea, ca avocat și persoană care lucrează în fotbal, e că soluția legală și rațională este prorogarea acestor termene. Să fie o amânare de măcar o lună, până la 16 mai, să se termine starea de urgență. 

Deci, acest 30 aprilie să devină un 15-16 mai. Ar fi un răgaz pentru Dinamo. Ar fi trei-patru săptămâni în plus, perioadă în care fie s-ar finaliza o vânzare, fie s-ar găsi ori alte fonduri, ori alte soluții”.

VIDEO. Ionuț Negoiță și Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo" nu au ajuns la un acord privind cedarea pachetului de acțiuni

Citește și alte știri despre Dinamo:

DINAMO. EXCLUSIV O condiție și o dorință: suporterii din DDB au planul făcut pentru discuțiile cu Negoiță: îl vor în continuare în club

DINAMO. Nici ei nu știu ce vor: detalii incredibile de la negocierile dintre Negoiță și ADPD: voiau să plătească banii într-un deceniu!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (14)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  22 Aprilie 2020, 19:29
Postat de ares321 pe 22 Aprilie 2020, 13:38

Ce prost!

Ce prost! Nu e oblugat nimeni sa citizeze pt dinamo,csa,primaria rapid si alte mizerii care se distreaza pe bani publici! Mergeti in liga 7,daca nu aveti bani si jucati acolo,nu trebuie sa se faca reguli speciale pentru voi!La ce se mai zbat restul echipelor sa se mentina pe o linie de plutire,daca poti intra in insolventa si scapa de datorii,sau se fac reguli speciale sa achiti cand ai tu bani? Asta inseamna cu nu aveai bani sa fii acolo,aveai bani de jucatori de liga 2!

andyandrei2015
andyandrei2015  •  22 Aprilie 2020, 16:43

mafie mafie mafie,cand erau in strada ca steaua a pierdut calificarea cu boro,nu mai erau buni romani ?? si ei si rapizii,nu se uita si altele altele,blaturi pt a nu lua steaua titlul,multe si multe,de ce sa ajutam dinamo ,pt ce ,sa dispara acesti hateri obositi care arunca cu scaune in orice jucator ,fac multe lucruri de ras!

stoichkov9
stoichkov9  •  22 Aprilie 2020, 14:27

Poate sa mi explice cineva de ce se plateste suma asta pentru licienta? Cum se ajunge la suma asta, la ce sunt folositi banii, samd.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close