FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV. De ce nu a intrat FCSB în carantină » Explicație dubioasă a directorului DSP București, care a refuzat dialogul cu ziarul: „Au făcut dovada”

Oana Nicolescu, director DSP București, a motivat pentru Gazeta Sporturilor de ce FCSB nu a intrat în carantină la revenirea în România, după cantonamentul de iarnă efectuat de liderul din Liga 1 în Antalya.
Oana Nicolescu, director DSP București, a motivat pentru Gazeta Sporturilor de ce FCSB nu a intrat în carantină la revenirea în România, după cantonamentul de iarnă efectuat de liderul din Liga 1 în Antalya.

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 17:32 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 18:46

Oana Nicolescu, director DSP București, a motivat pentru Gazeta Sporturilor de ce FCSB nu a intrat în carantină la revenirea în România, după cantonamentul de iarnă efectuat de liderul din Liga 1 în Antalya.

  • CONTEXT: FCSB este singura formație din Liga 1 care a efectuat un cantonament în afara țării, în ciuda interdicțiilor instaurate pe fondul pandemiei de coronavirus. UTA a trecut și ea granița, dar doar pentru un meci amical cu Szeged.
  • GSP a solicitat puncte de vedere oficiale din partea autorităților din România cu responsabilitate în acest caz: Guvernul, Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din București și Ilfov. Absolut toate au avut același răspuns: „Nu am primit nicio solicitare și nu am oferit nicio aprobare pentru ca FCSB să evite o eventuală carantină”.
  • Delegația celor de la FCSB a revenit azi în România. A scăpat de carantină. DSP a decis exceptarea fiecărui jucător în parte, nu la nivel de echipă.

DSP, explicație „subțire” pentru cazul FCSB

Oana Nicolescu a refuzat dialogul cu jurnaliștii Gazetei și a preferat să trimită în schimb un mesaj. Directorul DSP București vorbește despre o anume „dovadă” arătată pe aeroport de șefii delegației roș-albastre, o hârtie, cel mai probabil, care ar atesta că echipa a jucat o competiție internațională. Totuși, FCSB nu a făcut nici până acum vreo informare oficială privind presupusul amical, numele adversarului sau scorul final. Astfel, DSP lasă de înțeles că autoritățile i-au crezut pe cuvânt pe roș-albaștri, fără să fi demarat o verificare suplimentară în nume propriu.

„Membrii delegației sportive a Fotbal Club FCSB au prezentat reprezentanților DSPMB care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în Belek -Antalya, Turcia, motiv pentru care aceștia au fost exceptați de la măsura carantinării în temeiul prevederilor art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 de modificare a art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 36/2020”, este motivarea pe care șefa DSP București a trimis-o ziarului.

Ce spune art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 Sunt exceptate de la măsura carantinării: „sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte state și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în România de la competiții sportive internaționale, oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale precum și jurnaliști acreditați la aceste competiții".

Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut marți dimineață că echipa sa va disputa un meci amical în cantonamentul din Turcia și că, în acest mod, roș-albaștrii nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

VIDEO. FCSB a revenit astăzi în țară

Citește mai multe știri despre FCSB:

Se transferă Dennis Man la Parma? Ultimele detalii direct de la conducerea italienilor

FCSB este coșmarul lui Eugen Neagoe! Antrenorul Astrei, bilanț negru cu „roș-albaștrii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (148)
adriann_
adriann_  •  15 Ianuarie 2021, 11:20

EXACT: CITITI CU ATENTIE LA CE FALS S-A PRETAT POSTACUL SILVIO!!!

s1lv1o.
s1lv1o.  •  15 Ianuarie 2021, 10:44
Postat de adriann_ pe 15 Ianuarie 2021, 10:23

PARCA ANEXA 3 E ALTCEVA DECAT ARTICOLUL 2, MAI POSTAC MARSAV :)))

NU SCAPI TICALOSULE, TOATA DISCUTIA E AICI! https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-amical-cu-kemerspor-in-antalya-mihai-stoica-detalii-despre-meci-621001.html . Pe https://gov .ro/ro/masuri nu exista nicio anexa 3!! TE_AM PRINS CU GALUSCA, POSTACELULE!!

adriann_
adriann_  •  15 Ianuarie 2021, 10:23
Postat de adriann_ pe 15 Ianuarie 2021, 00:06

PROSTEA, UITE DIN NOU PARAGRAFUL DIN ACTUL NORMATIV CARE REGLEMENTEZA SITUATIA CU UTA: Hotărârea nr. 47 din 05.10.2020 Anexa 3. Se exceptează de la măsura prevăzută la alin.1 , persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic unde au stat o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național." CUM MAI SUPORTI MA UMILINTA? CUM AI POSTAT DE NSPE ORI AZI DOAR CU CONTUL ASTA FAKE-NEWS-UL CA UTA nu avea dreptul legat sa joace in Ungaria si sa se intoarca fara izolare/carantina? AI MA SI TU SIRA SPINARII ACOLO, SAU ESTI O RAMA CU PICIOARE? CUM TE SUPORTI MA, CUM TE POTI AUTO-UMILI ASA PENTRU FIRFIREII DE LA PUSCARIASUL ALA? :)))

PARCA ANEXA 3 E ALTCEVA DECAT ARTICOLUL 2, MAI POSTAC MARSAV :)))

Vezi toate comentariile (148)
Comentează