FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ASTRA

FCSB este coșmarul lui Eugen Neagoe! Antrenorul Astrei, bilanț negru cu „roș-albaștrii”

Eugen Neagoe, antrenor Astra
Eugen Neagoe, antrenor Astra

Articol de , , - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 07:30 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 07:35

Eugen Neagoe (53 de ani) , antrenorul Astrei, are un palmares umilitor all-time în disputele cu FCSB, adversara de mâine: a pierdut 9 dintre cele 12 dueluri și s-a impus o singură dată.

FCSB - Astra se anunță a fi unul dintre cele mai atractive meciuri ale startului de retur în Liga 1. Partida de mâine seară, programată pe Arena Națională, vine într-un moment în care Astra a fost redresată de antrenorul pe care l-a numit în finalul anului trecut, însă pentru Eugen Neagoe întâlnirea cu FCSB trebuie să-i provoace adevărate coșmaruri.

De când Neagoe a debutat în cariera de tehnician, în urmă cu un deceniu și jumătate, FCSB a fost o echipă care l-a bătut aproape de fiecare dată atunci când i-a ieșit în cale. Indiferent ce formație pregătea Neagoe sau ce tehnician se afla la momentul respectiv la gruparea roș-albastră.

Eugen Neagoe a bătut FCSB doar cu Sepsi

De 12 ori a avut-o Neagoe ca adversară pe FCSB. Și de nu mai puțin de 9 ori a trebuit să se recunoască învins. Au mai fost două remize și un singur succes! Acesta a fost obținut cu Sepsi, în decembrie 2018, când trupa din Sf. Gheorghe s-a impus cu 4-2, acasă, într-un meci disputat în condiții extreme, pe un teren înghețat.

De atunci, au mai fost alte două confruntări, pe care Neagoe le-a pierdut categoric: 0-2 cu Sepsi și 0-4 cu Hermannstadt! Pe lista celor care l-au învins se află și nume grele ca antrenori, precum Olăroiu și Reghecampf, dar și cei care au avut apariții scurte și fără să însemne mare lucru pentru FCSB, exemple fiind Teja și Vintilă.

Pe Neagoe l-au mai bătut însă și Lăcătuș, Stoichiță și Dică, niciunul dintre ei neputându-se lăuda că a cucerit ceva cu clubul patronat de Gigi Becali.

Eugen Neagoe a revigorat-o pe Astra!

Neagoe are meritul de a fi repus pe picioare echipa de pe malul Dunării. Când a fost instalat, Astra era ultima în clasament, cu un singur succes în 9 etape și cu doar 4 puncte acumulate. A urmat un parcurs foarte bun. Giurgiuvenii n-au pierdut niciun meci, au strâns două treimi din punctele puse în joc în cele 6 etape și a obținut și calificarea în optimile de finală ale Cupei României. 

Înainte de această primă etapă a returului, Astra urcase până pe locul 10, la doar 4 puncte de play-off!

FCSB este coșmarul lui Eugen Neagoe! Antrenorul Astrei, bilanț negru cu „roș-albaștrii”

Eugen Neagoe e al doilea după Rednic!

Între tehnicienii care în momentul de față se află în Liga 1, Neagoe stă foarte bine din punctul de vedere al meciurilor susținute în calitate de antrenor pe prima scenă. E pe locul 2, după unul dintre veteranii all-time, Mircea Rednic, care dacă va rezista pe banca Viitorului măcar până la finalul sezonului regulat, atunci va depăși 400 de meciuri! 

Neagoe are 188, primul joc ca „principal” în Liga 1 având loc în sezonul 2004-2005, când fusese numit la U Craiova, dar a stat doar două runde. În spatele lui Neagoe se regăsesc Leo Grozavu (154 meciuri), Emil Săndoi (136) și Edi Iordănescu (134).

10dintre cele 12 meciuri pe care Neagoe le-a disputat împotriva FCSB-ului, ca antrenor, s-au terminat fără gol marcat de echipa pregătită de el

7 echipea antrenat Neagoe în Liga 1: U Craiova, Pandurii, Poli Iași, Sepsi Sf. Gheorghe, Dinamo, Hermannstadt și Astra

6 trofeea câștigat Neagoe în cariera de fotbalist: 3 cu Universitatea Craiova, inclusiv titlul, și tot 3 și cu Ferencvaros, inclusv titlul în Ungaria

Eugen Neagoe a figurat „principal” și la FCSB

Eugen Neagoe are 7 echipe de Liga 1 antrenate oficial, dar, de fapt, în acte a figurat ca „principal” și la FCSB. În scurtul mandat pe care Victor Pițurcă l-a avut la clubul lui Gigi Becali în 2010, Neagoe a fost numit antrenor principal de Piți, cel care îndeplinea la acea vreme funcția de manager general. 

După primele două etape, în care FCSB bifase două victorii, Pițurcă a demisionat din cauza imixtiunii lui Becali, dar echipa avea meci la Brașov chiar a doua zi. Restul staff-ului său a făcut deplasarea, iar Neagoe a condus formația de pe margine, confruntarea terminându-se la egalitate, scor 1-1.

FCSB - Astra, duelul celor mai în formă echipe

Într-un clasament realizat în Liga 1 exclusiv pe baza rezultatelor din ultimele 5 etape ale turului de campionat, adică ierarhia care arată forma în care se regăsesc formațiile, Astra și FCSB se află pe primele locuri. Giurgiuvenii sunt chiar primii, cu 11 puncte și un golaveraj excelent, 11-1, în vreme ce roș-albaștri au 10 puncte. Cele 5 puncte pierdute au fost cu CFR, 0-2 în Gruia, și cu Sepsi, 1-1 acasă.

Citește mai multe știri din Liga 1:

MM Stoica, după ce FCSB a ratat transferul lui Denis Haruț: „Un specialist cu care s-a consultat Gigi Becali i-a spus asta”

Al doilea golgeter al Ligii 1 a fugit din cantonament cu doar 24 de ore înainte de meci: „Și-a luat ghetele! O să cer suspendarea lui”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
poison2021
poison2021  •  14 Ianuarie 2021, 10:57

FC FCSB va fi în carantină. 3-0 pentru Astra la masa verde.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează