FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Avocata lui Fabbrini lansează noi acuzații dure la adresa APCH și a lui Zăvăleanu: „Acte și operațiuni fictive”

Avocata lui Diego Fabbrini a suspendat planul lui Dinamo: „Fotbaliștii trebuie să-și primească banii”
Avocata lui Diego Fabbrini a suspendat planul lui Dinamo: „Fotbaliștii trebuie să-și primească banii”

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 18:53 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 19:46

Avocata lui Diego Fabbrini, Carmen Radu, continuă războiul în instanță cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948, și cu acționarul minoritar APCH.

Fabbrini, plus alți trei foști fotbaliști de la Dinamo, Isma Lopez, Juan Camara și Rene Hinojo, au contestat noul plan de reorganizare. Ei cer să le fie plătite integral salariile restante, șterse la grămadă cu toate datoriile chirografare în valoare de 5 milioane de euro. Următorul termen de judecată este pe 29 ianuarie 2024.

Ovidiu Burcă, precizare pentru GSP.ro după ce Voicu anunțase că l-a cooptat în Red&White: „Capitolul Dinamo e închis!”
DINAMO
Ovidiu Burcă, precizare pentru GSP.ro după ce Voicu anunțase că l-a cooptat în Red&White: „Capitolul Dinamo e închis!”

Carmen Radu: „APCH este un fals creditor”

În documentele recent depuse la dosarul procesului, apărătorul jucătorilor menționați acuză APCH și firma de insolvență a lui Răzvan Zăvăleanu că formează grup organizat, care fraudează legea și drepturile fundamentale ale jucătorilor profesioniști.

Carmen Radu consideră că APCH este un fals creditor, deoarece s-a înscris la masa credală cu sumele încasate de la suporteri și sponosori, pe platforma DDB, bani care aparțin de fapt lui Dinamo.

Avocata menționează că RTZ a ignorat faptul că jucătorii au decizii executorii de la FIFA, prin care Dinamo este obligată să le plătească acestora salariile restante.

Carmen Radu indică «acte și operațiuni fictive» la Dinamo

Carmen Radu mai acuză APCH că Dinamo i-a plătit lui Fabbrini drepturile salariale, în baza unor contracte formal intitulate de „activitate sportivă”, de „mecenat”, de „cesiune drepturi TV”, în scopul exclusiv al fraudării bugetului de stat cu suma corespunzătoare contribuțiilor drepturilor salariale.

„Sumele de bani circulă în afara patrimoniului debitoarei, prin contabilitatea paralelă a APCH și prin intermediul firmelor din grupul de interese al debitoarei, cu prejudicierea voită a patrimoniului debitoarei, în scopul declarării, fictive, a acesteia, în stare de insolvență și ștergere a datoriilor.

Tabelul actualizat al creditorilor este întocmit de administratorul judiciar cu încălcarea normelor de ordine publică, sancționate de lege cu nulitatea absolută", acuză avocata Carmen Radu.

Bunăstarea unora nu se poate construi pe nefericirea altora. Iar buna funcționare a unei societăți depinde, în mare măsură, de responsabilitatea realizării actului de justiție 
- avocat Carmen Radu

În pledoaria sa, Carmen Radu se mai referă la «acte și operațiuni fictive»:

„Toate aceste înscrisuri demonstrează faptul că starea de insolvență a fost pregătită de același grup de interese, care controlează atât acționarul majoritar, cât și pe cel minoritar, sub paravanul diferitelor entități juridice, prin acte și operațiuni fictive, și are drept unic scop ștergerea datoriilor debitoarei, cu prejudicierea drepturilor contestatorului și celorlați jucători profesioniși ai debitoarei”.

Clasamentul grupei lui Dinamo din Cupa României

Avocata Carmen Radu îl acuză de servilism pe Răzvan Zăvăleanu

Avocata fotbaliștilor contestatari îl acuză de "servilism" pe administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, și cere pedepsirea acestuia de către autoritățile competente.

„Faptul de a așterne rânduri de cerneală roșie pe coală albă nu înseamnă atașament față de culorile clubului Dinamo, înseamnă servilism față de persoane fără coloană vertebrală, dispuși la orice, pentru a face profit, pe seama muncii tinerilor sportivi de performanță.

Adevăratul atașament față de Clubul Dinamo se demonstrează prin respectarea drepturilor salariale ale sportivilor și a sacrificiului financiar al suporterilor clubului.

Creditorul Fabbrini nu a folosit banii suporterilo, în scopul fraudării legii și nici nu beneficiază de onorarii aberante pe perioada prelungită de reorganizre, astfel încât să poată fi acuzat de a avea interesul de tergiversare a procesului.

Interesul său și al colegilor jucători este de a-și recupera cât mai repede drepturile salariale, încălcate de administratorul judiciar, în procedura de insolvență a debitoarei.

Unii invocă războiul din Ucraina și criza globală, în justificarea încălcării dreptului fundamental la muncă și protecție socială al sportivilor de performanță, alții găsesc justificări pentru încălcarea dreptului la viață.

Dacă societatea, prin autoritățile publice competente, nu iese din pasivitate și cei vinovați de încălcarea drepturilor fundamentale nu sunt pedepsiți, atunci, cu bună știință, ne vom trezi complici la degradarea socială, permițând unora să se situeze, cu aroganță, deasupra legii și cetățenilor", a transmis Carmen Radu judecătorului-sindic.

Reacția lui Răzvan Zăvăleanu, pentru GSP.ro

Niste aberații, ca de obicei. Eu ce am avut de comunicat, am comunicat. Dacă nu a înțeles, asta e. Ne judecăm și mai vorbim după 
- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar al SC Dinamo 1948 

Ce sume restante solicită cei 4 fotbaliști

  • Rene Roman Hinojo - 570.000 de euro
  • Ismael Lopez - 355.000 de euro
  • Juan Camara - 145.000 de euro
  • Diego Fabbrini - 86.000 de euro 
    Total: 1.156.000 de euro

Citește și alte articole:

L-a vrut în trecut, îl poate avea acum la Dinamo » Kopic poate deschide mercato cu „decarul” care a impresionat în SuperLiga

FCU Craiova - FCSB și Dinamo - Oțelul sunt meciurile zilei în Cupa României Betano » Toate calculele pentru calificare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Haha1989
Haha1989  •  08 Decembrie 2023, 07:12
Postat de Trotsky pe 07 Decembrie 2023, 21:24

Intrebati-l pe italian daca mai are bani s-o plateasca pe tzepara asta

Mai bine ai întreba pe cei de la Dinamo câte țepe vor mai trage în următorii ani, deja au un istoric bogat

Cst65.
Cst65.  •  08 Decembrie 2023, 02:04

Adica acest mercenar de meserie nu stie ce contrar a semnat? Nu avea agent si avocat cand a semnat!

Trotsky
Trotsky  •  07 Decembrie 2023, 21:24

Intrebati-l pe italian daca mai are bani s-o plateasca pe tzepara asta

Vezi toate comentariile (3)
Comentează