FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Zăvăleanu, după ce a fost respinsă cererea ex-dinamovistului Fabbrini: „Stai jos! 2! A propos, unde ați terminat facultatea?” + Dinamo nu scapă de oamenii lui Cortacero: cer peste un milion de euro!

Pablo Cortacero
Pablo Cortacero

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 13:18 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 16:53

Cererea fostului fotbalist al lui Dinamo Diego Fabbrini (33 de ani) de suspendare a planului de reorganizare modificat aprobat de Tribunalul București a fost respinsă azi de Curtea de Apel.

UPDATE 14:50 Administratorul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a reacționat pentru GSP.ro: 

„Doamna avocat, iar ați avut prilejul de a vă păstra gândurile pentru dumneavoastră, dar nu ați făcut-o. Nu era mai bine să stați la întuneric, lingându-vă rănile, decât să revărsați din nou în fața publicului găleata plină ochi de «știința» dumneavoastră? 

Ajungem să credem că sunteți adepta principiului «nu există reclamă negativă, doar reclamă», și îl aplicați cu orice risc! Nici n-ați apucat bine să deschideți gura și v-a și închis-o instanța de judecată! 

Păi, nu v-am explicat de data trecută cum stau lucrurile? De ce nu sunteți cuminte? Am înțeles că sunteți atașată de Dinamo, dar ați ales un mod ciudat de a vă face cunoscute sentimentele. Iar ce ați declarat azi în GSP e ceva… cu halva, cum spuneam în copilărie. 

Zău, nimeni nu înțelege ce spuneți! Noroc că nu există instituția reexaminării cunoștințelor avocatilor definitivi, că ați fi fost exclusă din Barou în regim de urgență. Să știți că și oamenii care nu au tangență cu lumea juridică pot realiza enormitatea susținerilor dumneavoastră. 

Și aveți și ghinionul că suporterii dinamoviști sunt îndeobște deștepți, deci e greu să îi păcăliți cu puținele vorbe deprinse în anii de studiu. A propos, unde ați terminat facultatea? Oricum, în concluzie - poate ați mai fost în această situație - «Stai jos! 2!»”.

UPDATE 14:45 Curtea de Apel a respins cererea lui Fabbrini: „Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge cererea de suspendare ca inadmisibilă. Dispune restituirea către petent a cauţiunii în cuantum de 1000 lei consemnată la CEC Bank S.A., cu recipisa nr.209570159/1/05.10.2023. Obligă petentul să plătească intimatei Asociaţia Peluza Cătălin Hildan Dinamo suma de 3047,09 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare, pentru părţile prezente, şi de la comunicare, pentru cele care au lipsit. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VI-a. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 25.10.2023”.

Vlad Iacob a vorbit despre situația de la Dinamo: „Lucrurile par să meargă din rău în mai rău. Dacă nu se schimbă ceva, vor fi probleme în evitarea retrogradării”
DINAMO
Vlad Iacob a vorbit despre situația de la Dinamo: „Lucrurile par să meargă din rău în mai rău. Dacă nu se schimbă ceva, vor fi probleme în evitarea retrogradării”

Știrea inițială

Fabbrini a contestat decizia judecătorului sindic de a șterge datoriile pe care Dinamo le avea față de fotbaliștii înscriși la masa credală, la categoria chirografari, deoarece au avut contracte de activitate sportivă, până la intrarea în insolvență.

Diego Fabbrini revendică restanțe de 86.000 de euro

Diego Fabbrini continuă să lupte, în speranța că-și va recupera cei 86.000 de euro, cu care a fost înscris la masa credală, reprezentând drepturi salariale restante din perioada martie - iunie 2021. Suma s-a "topit" după confirmarea noului plan de reorganizare.

Au mai făcut apel Isma Lopez, Juan Camara și Rene Hinojo

În procesul de la Curtea de Apel au intervenit alți trei foști jucători străini de la Dinamo: Ismael Lopez (355.000 de euro), Juan Camara (145.000 de euro) și Rene Roman Hinojo (570.000 de euro).

În total, cei trei jucători spanioli transferați în perioada lui Pablo Cortacero revendică datorii de 1.070.000 de euro. 

Ei au, la fel ca Fabbrini, decizii favorabile de la FIFA pentru a-și primi toți banii din contractele semnate cu Dinamo.

Avocata lui Fabbrini, Carmen Radu, a explicat pentru GSP.ro ce s-a întâmplat astăzi la Curtea de Apel:

„Am pus concluzii pe cererea de suspendare a Planului de reorganizare modificat. Cu toate că, din punctul nostru de vedere nici nu avem ce suspenda, pentru că nu reprezintă hotărârea Tribunalului București titlu executoriu. 

Am argumentat faptul că instanța, în mod greșit, s-a pronunțat prin aceeași hotărâre și pe cererea de sesizare a Curții Constituționale și cu privire la Planul de reorganizare modificat. 

Conform legii, instanța trebuia să se pronunțe separat prin încheiere motivată, care să poată fi atacată cu recurs. Apelul suspendă de drept hotărârea primei instanțe. S-a ajuns la o aberație juridică din cauză că judecătorul sindic nu a respectat legea.

Reprezentanta fotbaliștilor susține aceștia trebuie tratați de salariați, nu ca și chirografari: 

„Jucătorii au câștigat la FIFA, au hotărâri executorii, în care scrie: «Clubul sportiv Dinamo 1948 SA, pârât, este obligat să plătească salariile restante în baza contractului de muncă». Este scris expres așa. Dinamo nici nu a contestat faptul că este vorba despre un contract de muncă, nici nu a făcut apel la TAS. Asta înseamnă că este nerespectarea unei hotărâri judecătorești".

Judecarea apelurilor formulate de Diego Fabbrini, de Ismael Lopez, Juan Camara și de Rene Roman Hinojo ar urma să înceapă cel mai devreme în noiembrie.

"Contractul de activitate sportivă este, în realitate, contract de muncă sută la sută. Aici ne luptăm. Indiferent că va fi nevoie să mergem în fața instanței europene. Abia aștept. Problema este că iar se va pune problema de corupție în justiție, de imaginea României, și nu vreau asta. Chiar mi-aș dori să se rezolve lucrurile la noi în țară. Să nu mergem tot timpul să ne găsim dreptatea în altă parte 
- Carmen Radu, avocat

1,5 milioane de euroeste suma radiată mai multor fotbaliști străni, după aprobarea planului de reorganizare modificat este suma radiată mai multor fotbaliști străni, după aprobarea planului de reorganizare modificat

Dinamo a plătit datoriile către salariați și bugetari

Tribunal București a aprobat pe 4 septembrie 2023 planul de reorganizare modificat, prin care au fost radiate datorii de circa 5,3 milioane de euro din totalul celor 8 milioane.

Decizia a afectat numai categoria creditorilor chirografari, unde erau incluși și fotbaliștii care au activat la Dinamo cu contracte de activitate sportivă, până la intrarea în insolvență.

După decizia tribunalului, Dinamo a achitat în integralitate datoriile prevăzute în Planul de reorganizare modificat, către salariați și bugetari, 224.414 de euro.

În acest moment, Dinamo a rămas doar cu datoria de 4.262.443 lei (869.886 de euro) către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (DGRFP) - Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București.

Împrumutul APCH va fi achitat după ieșirea din insolvență

Împrumutul acordat de APCH în valoare de 5.830.659,56 lei (1,267 milioane de euro) urmează a se stinge după ieșirea din insolvență, potrivit unei înțelegeri cu noul acționar majoritar Red&White.

2021este anul în care Dinamo a intrat în insolvență, a doua oară în istorie, în luna iunie

Dinamo este la a doua insolvență: din prima a ieșit într-un timp-record, mai 2014-septembrie 2015, și a radiat datorii de aproape 17 milioane de euro! Alb-roșii au achitat atunci doar 800 de mii de euro.

Etapa 14 / Match Preview Dinamo - Poli Iași

Citește și alte articole:

Dinamo anunță strategia pentru mercato de iarnă: „Să aducem 3-4-5 jucători” » Vor fi bani pentru transferuri?

Dinamo strânge rândurile. Mesajul de încurajare al căpitanului pentru fani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
therealreddog33
therealreddog33  •  26 Octombrie 2023, 00:41
Postat de Joe2022 pe 25 Octombrie 2023, 20:25

Datoria se șterge automat. Nu se da bani nici unui Bucurica. Toți banii pe care Dinamo i a luat de la suporteri rămân la Dinamo. După ieșirea din insolvență datoria se șterge.

În articol scrie altceva. Dacă chiar vroiau să renunțe la datorie, o făceau până acum. Nu mai credeți toate poveștile spuse de Bucurică, eu știu ce ii poate pielea...

creeperno534
creeperno534  •  25 Octombrie 2023, 22:43

Bravo Zavaleanu!

Joe2022
Joe2022  •  25 Octombrie 2023, 20:31
Postat de tororosso pe 25 Octombrie 2023, 15:24

”Deculți prin Parc ”... titlul și antetul lui Dinamo. Oare câte cluburi aflate în situația lui Dinamo ar fi avut o așa mare indulgență ștergând zeci de milioane euro din pix ? Ce se vrea și cine are interes ca în ultimi ani Dinamo să aibă aceste pomeni din banii statului ? Trăiască frăția între cei cu petlița albastră !

Banii statului? Păi a băgat statul vreun ban la Dinamo? Statul întâi să păzeasca Dinamo sa nu mai fie *** de *** gen Negoiță, Cortacero. Statul a încasat de la Dinamo fara să facă nimic pt Dinamo. Statul a cotizat la CSU , la CSA, la CFR poate și la Rapid o perioada dar nu la Dinamo!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează