FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

update Veste SENZAȚIONALĂ pentru Dinamo: planul a fost APROBAT! Primele reacții pentru GSP.ro: „Toate lucrurile se vor regla. Vom avea parteneri puternici, veți vedea!”

„Meciul” toamnei pentru Dinamo: toate detaliile de la Tribunalul București, în decizia pentru planul de reorganizare
„Meciul” toamnei pentru Dinamo: toate detaliile de la Tribunalul București, în decizia pentru planul de reorganizare

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 16:00 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 17:00

Noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost aprobat ♦ Acesta va șterge datorii de peste 5 milioane de euro ♦ A mai rămas de plată aproximativ un milion de euro ♦ Decizia nu este definitivă, dar este executorie, cu aplicabilitate începând de azi ♦ Gazeta a transmis toate detaliile de la fața locului

UPDATE 16:09 Noul plan de reorganizarea al lui Dinamo a fost aprobat de judecătorul sindic!

„Este un succes al lui Dinamo și al RTZ”

„Un pas spre normalitate. Dinamo intră acum pe un făgaș normal pentru reconstrucție. Avem predictibilitate pentru ceea ce trebuie să facem pentru Dinamo în viitor. Toate lucrurile se vor regla. Este pasul așteptat de toți suporterii lui Dinamo pentru ca acest club să renască și să revină acolo unde-i este locul. De acum totul va intra în normalitate, ne vom respecta toate obligațiile către toți partenerii. Vreau să mulțumesc suporterilor dinamoviști, apoi întregii echipe din Dinamo, care a stat lângă noi și a crezut în acest lucru. Cu siguranță, veți avea vești bune cât de curând. Vom avea parteneri puternici alături de noi, veți vedea!”, a spus Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo, pentru GSP.ro.

„Cred că este o veste foarte bună pentru viitorul echipei. Este un succes al lui Dinamo și al RTZ. Am crezut în această modificare de plan. Este un plan firesc pentru ieșire Am așteptări foarte frumoase despre ceea ce se va întâmpla la Dinamo în viitorul apropiat. Țin să mulțumesc suporterilor care au înțeles să susțină echipa, clubul, lucrurile au funcționat. Sperăm că soarele va răsări mai evident pe strada lui Dinamo. Efortul acționarilor va fi mult mai mic. Sper că acest lucru să fie de bun augur pentru Dinamo și să conducă spre performanță. Nu ne dorim un Dinamo care se târăște, ci unul care să acceadă la marea performanță”, a spus Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, pentru GSP.ro.

„Acum există o claritate mult mai mare”

„Este cea mai bună veste și cea mai normală pe care o puteam primi. S-a întâmplat ceea ce era firesc, acum avem front de lucru deschis și putem să accelerăm planul de reconstrucție pentru club. Acum există o claritate mult mai mare în ceea ce se va întâmpla și în ceea ce privește cantitatea de resurse pe care o s-o avem la dispoziție, dar și a eventualilor investitori pe care o să-i cooptăm alături de noi. În acest sens o să facem niște declarații sau chiar o conferință presă și, acolo, o să aflați și noutăți în acest sens”, a spus Eugen Voicu, președintele Consiliului de Administrație Red&White, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, pentru ProSport.

Radu Bîrlică, unul dintre principalii contestatari ai planului, care a cerut anterior falimentul clubului, a declarat pentru Gazeta: „Accept ceea ce a hotărât instanța. Legea trebuie respectată. Să sperăm că acum marii acționari ai lui Dinamo vor băga cei 5 milioane de euro în club. Măcar să beneficieze Dinamo de ei. Oricum, felicitări RTZ pentru profesionalism. Să sperăm că salariații își primesc banii în 30 de zile, așa cum este în noul plan”.

Solutia pe scurt, publicată pe portal.just.ro:

Respinge cererea formulată de creditorul Diego Fabbrini privind sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a următoarelor dispoziţii din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările aduse prin Legea nr. 90/2018 pentru aprobarea OUG nr. 38/2017, respectiv: art. 14 alin. 1 ind. 1 titlul II, capitolul IV, modificat de pct. 1 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 alin. 2 pct. b Titlul II, capitolul IV modificat de pct. 2 articol unic din OUG nr. 38/2017; art. 14 alin. 3 titlul II, capitolul IV, abrogat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 1 alin. 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 2 alin. 1 şi 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018 şi art. 7 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, excepţia fiind inadmisibilă.

Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare cu privire la cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014 confirmă Planul de reorganizare modificat al debitoarei S.C. DINAMO 1948 S.A. propus la data de 16.03.2023 de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL - Filiala Bucureşti, astfel cum a fost precizat. 

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 18.09.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 04.09.2023

UPDATE 10:30 „Credem că o să se sesizeze și Curtea Constituțională și totodată vom asista și la o aprobare a planului de reorganizare modificat”, le-a mai transmis Andrei Nicolescu celor prezenți la termen.

UPDATE 10:24 „E un pas înainte că s-a decis să rămână în pronunțare. Probabil azi vom primi decizia judecătorului”, a spus Andrei Nicolescu pentru GSP la ieșirea din sală. Eugen Voicu nu a dorit să comenteze.

Veste SENZAȚIONALĂ pentru Dinamo: planul a fost APROBAT! Primele reacții pentru GSP.ro: „Toate lucrurile se vor regla. Vom avea parteneri puternici, veți vedea!”
Dinamoviștii azi, la Tribunalul București

UPDATE 10:21 „Rămânem în pronunțare”, anunță judecătorul sindic

UPDATE 10:20 Avocata APCH: „Modificarea planului asigură reintegrarea clubului în circuitul economic”. De aceea, solicită aprobarea noului plan

UPDATE 10:18 Avocata lui Fabbrini a cerut oficial respingerea cererii de confirmare a planului de reorganizare modificat. ACS FC Dinamo, clubul lui Nicolae Badea, nu a fost reprezentat la ședință.

UPDATE 10:16 Claudiu Balog: „Am avut o campanie bună încă din 2022, astfel că ne-au crescut un pic veniturile. Datoriile curente către ANAF sunt la zi, de aceea va solicităm aprobarea planului"

UPDATE 10:07 Cazul lui Diego Fabbrini deschide ședința, a luat cuvântul avocata acestuia, Carmen Radu, care consideră că jucătorii ar urma sa fie eliminați de la masa credală: „Este imperios necesar să se clarifice statutul de salariați al jucătorilor clubului, prin interpretarea ambiguă se încalcă prevederile constituționale și ale tratatelor europene. S-a dat calificarea jucătorilor de fotbal ca fiind creditori-chirografari. S-a apreciat că sunt îndeplinite criteriile și să admiteți cererea ca fiind motivată către Curtea Constituțională”

Replica lui Claudiu Balog, practician în insolvență RTZ: „Nu sunt îndeplinite criteriile pentru Curtea Constituțională. Uitați că Fabbrini a fost de acord cu primul plan de reorganizare, atunci era de acord. Toate criteriile invocate de doamna avocat trebuiau făcute la planul preliminar”

UPDATE 10:06 Se prezintă schimbarea administratorului special de la Dinamo, conform uzanțelor. Andrei Nicolescu i-a luat locul lui Vlad Iacob pe 17 august

UPDATE 10:05 A intrat instanța în sală, judecătoarea Constantina Adam. E singurul caz al zilei

UPDATE 10:03 În curând va începe ședința. Dinamoviștii sunt rezervați în ceea ce privește verdictul de azi

UPDATE 10:00 A ajuns și acționarul majoritar al dinamoviștilor, Eugen Voicu, plus Claudiu Balog, practicianul cu drept de semnătură din partea RTZ

UPDATE 09:55 La tribunal au sosit Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, și avocații lui Diego Fabbrini și APCH

Surpriză în Liga de Tineret: Dinamo a câștigat derby-ul cu FCSB, care avea golaveraj 22-0
LIGA DE TINERET
Surpriză în Liga de Tineret: Dinamo a câștigat derby-ul cu FCSB, care avea golaveraj 22-0

Ziua decisivă pentru Dinamo

Emoții puternice din nou pentru suflarea dinamovistă! Oficialii și reprezentanții clubului vor fi prezenți la judecată la Tribunalul București, pentru o nouă încercare de a trece planul de reorganizare modificat, care ar oferi un mare balon de oxigen grupării "câinilor roșii". De peste cinci milioane de euro!

Speța se va judeca, așa cum s-a întâmplat și în plină grevă a magistraților, darămite acum când Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului București a decis în ședința de vineri, 1 septembrie, reluarea activității. 

Dinamoviștii speră într-un răspuns favorabil, cu toate că semnalele primite în ultima jumătate de an nu au fost îmbucurătoare. Roș-albii speră într-o reducere semnificativă a datoriilor.

2,2 milioane de euroar fi cuantumul datoriile ce ar trebui plătite dacă va fi aprobat noul plan de reorganizare modificat

Dinamo a primit mai multe amânări la ultimele apariții în fața judecătorului sindic, unele fiind de aproximativ 60 de secunde! Judecătoarea Constantina Adam a părut că a acreditat ideea că actualul plan de reorganizare, cel în plină desfășurare, care presupune plata a 8 milioane de euro, se desfășoară normal.

„Câinii”, amenințați cu falimentul, trebuie să plătească datorii uriașe

Realitatea clubului roș-albilor este sumbră. În ciuda tonului echilibrat, optimist, încercat de conducerea grupării, Dinamo trebuie să achite ultimele două trimestre ale planului de reorganizare din prezent, care este în plină desfășurare. 

S-au strâns peste 3 milioane de euro ce trebuie plătiți! Mai mult, fostul director de marketing al grupării, Radu Bîrlică, a înaintat o cerere de deschidere a procedurii de faliment. Alți creditori nu au apelat, momentan, la vreo idee similară.

2021este anul în care Dinamo a intrat pentru a doua oară în insolvență, în luna iunie a acelui an, în condițiile în care a mai trecut o dată prin același proces, în „epoca Ionuț Negoiță”, în perioada mai 2014-iunie 2015

VIDEO. Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo: „Vrem să facem lucrurile din ce în ce mai bine”

Citește și alte știri:

Mircea Rednic e deja alături de echipă, după infarct și operație: „Vom scoate rezultat bun la Sepsi”. Când va reveni pe bancă

EXCLUSIV Nicolescu, declarații controversate despre scenografia rasistă a galeriei lui Dinamo: „Arta, în orice formă a ei, are nevoie de metafore”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (102)
boierasul
boierasul  •  05 Septembrie 2023, 23:15
Postat de grigs1981 pe 05 Septembrie 2023, 16:04

Povestea voastra mergea mai departe si daca ati fi luat-o din liga a IV-a,ca un club normal,gen Petrolul,RAPID si altele ...Voi ati fost infiintati direct in Liga 1,ca si Stoaia,Craiova in Liga 2-a si nu ar fi fost prea grav,dar,ani de zile,cei ce conduc au calcat in picioare dreptatea ,adevarul,prin diferite mijloace..."specifice"...Voi,suporterii normali,nu aveti decat vina negarii unor adevaruri,"raul",nu voi l-ati facut ci,alti"suporteri anonimi"de firma!Tot ei au creat si DDB,mandria voastra-pentru ca nu a spus nimeni ca sunt prosti...Voi si celelalte 2,sunteti echipe"deosebite",aveti campionatul vostru,intotdeauna,diferit de echipele normale,care nu au acces la putere deloc,sau uneori,episodic,in anumite momente...Howgh!

Și totuși ce ai vrut să spui??? Ai discurs de politician. Vorbești jumătate de ora fără să spui nimic))

grigs1981
grigs1981  •  05 Septembrie 2023, 16:04
Postat de boierasul pe 04 Septembrie 2023, 19:33

.COMUNICAT RADIO DINAMO BUCUREȘTI*-*-Un merit de necontestat îl au și SUPORTERII DINAMOVIȘTI, în special DDB. Unii vor reacționa negativ la ceea ce spun, dar este o realitate care nu poate fi contestată. Fără aportul nostru, al tuturor celor care am cotizat, donat, Dinamo astăzi nu avea niciun plan de reorganizare aprobat, nu aveam nicio șansă la un viitor. Dinamo nu era un club atractiv fără implicarea noastră. Concret, judecătorul sindic a confirmat astăzi planul, că a respectat temeile legale, dar planul a fost VOTAT DE ADUNAREA GENERALĂ A CREDITORILOR! Fără votul DDB, fără banii dați de voi, nu am fi avut majoritate, nu am fi avut un vot 3 contra 1. Practic, pierdem milioane de euro pentru a oferi un viitor clubului. Da, toți ceilalți au merit, dar vreau să vă mulțumesc vouă tuturor celor care ați crezut, care nu ați renunțat la Dinamo nici în cele mai grele clipe, nici când lacrimile ne erau pe obraz și toți ne cereu să lăsăm clubul să moară. Unul singur nu ar fi avut forță necesară, nici doi, nici trei, a fost nevoie de mulți și din fericire pentru DINAMO am strigat PREZENTI. Astăzi Dinamo are șansa unui viitor, are posibilitatea de a ajunge la marea performanță datorită vouă. Să nu uitați asta niciodată, să nu uitați ce ați reușit prin DDB și când ne vom bucură de un MARE DINAMO, să nu uitați că și voi aveți un merit! Povestea noastră merge mai departe! Trebuie, suntem obligați HAI DINAMO DOAR DINAMO BUCUREȘTI

Povestea voastra mergea mai departe si daca ati fi luat-o din liga a IV-a,ca un club normal,gen Petrolul,RAPID si altele ...Voi ati fost infiintati direct in Liga 1,ca si Stoaia,Craiova in Liga 2-a si nu ar fi fost prea grav,dar,ani de zile,cei ce conduc au calcat in picioare dreptatea ,adevarul,prin diferite mijloace..."specifice"...Voi,suporterii normali,nu aveti decat vina negarii unor adevaruri,"raul",nu voi l-ati facut ci,alti"suporteri anonimi"de firma!Tot ei au creat si DDB,mandria voastra-pentru ca nu a spus nimeni ca sunt prosti...Voi si celelalte 2,sunteti echipe"deosebite",aveti campionatul vostru,intotdeauna,diferit de echipele normale,care nu au acces la putere deloc,sau uneori,episodic,in anumite momente...Howgh!

Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  05 Septembrie 2023, 13:06
Postat de tictictic pe 05 Septembrie 2023, 00:11

N-ai inteles; daca o societate comerciala da faliment, absolut toti angajatii acesteia raman fara loc de munca, de la director si pana la femeia de servici. Dinamo n-a dat faliment, directorii sunt la locul lor si cu salariile la zi, numai ca astazi o judecatoare a decis ca femeia de servici n-are dreptul sa-si primeasca salariul pentru un an in care a muncit! Asta e tzeapa, pricepi???

P(r)ostache, CAND FALIMENTEZI AVICOLA IASI ASTA SE CHEAMA FRAUDA, DE-AIA CIOBANUL ARE DOSAR PENAL, DE AIA SINDICATUL SE TINE DUPA EL ETC ETC. Nu e ca si cum a hotarat romanul sa boicoteze puii lui becali si sa cumpere de oriunde numai nu de la el. Acolo scopul a fost CONFORM ANCHETATORILOR (nu pe opinii etc) sa fie bagata in faliment Avicola pentru a lichida terenuri, cladiri etc. Cum spuneam, o sa-ti vina decontul de SUS pentru minciunile si dezinformarile pe care le prestezi pentru acest cioban. La Avicola directorimea e urmarita penal impreuna cu becali, teapa au luat-o muncitorii simpli CA SI LA DINAMO.

Vezi toate comentariile (102)
Comentează