FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Avocata lui Hanca răspunde la acuzațiile lui Rotaru: „De ce a apărut bănuiala la o lună după meci? Sergiu s-a simțit ca un ciumat, niciun jucător nu a mai vorbit cu el”

Sergiu Hanca, alături de Mirel Rădoi // foto: Imago Images
Sergiu Hanca, alături de Mirel Rădoi // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2022 19:06 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2022 21:13

Avocata lui Sergiu Hanca îi răspunde finanțatorului CS Universității Craiova, Mihai Rotaru, după ce acesta l-a acuzat pe jucător că ar fi premeditat acordarea unui penalty pentru echipa adversă cu scopul de a-l forța pe antrenorul Mirel Rădoi să renunțe la serviciile lui. Rezilierea contractului i-ar fi adus lui Hanca o sumă importantă.

Mihai Rotaru îl acuză de „lipsă de educație, lipsă de respect și de lipsă de profesionalism” pe Sergiu Hanca, unul dintre cei patru fotbaliști de la CS Universitatea Craiova scoși din lot de fostul antrenor Mirel Rădoi. 

Totodată, Rotaru a declarat că îl suspectează pe mijlocașul de 30 de ani că a premeditat conflictul cu Rădoi: 

„Suspectez în acest moment chiar că la Ocna Mureș, acel penalty care trebuia dat celor de la Ocna Mureș (n.r. - meciul de Cupa României încheiat 1-1, în care Hanca a făcut un fault în careu neobservat de arbitru), Hanca l-a premeditat. A vrut să îl facă să îl enerveze pe Rădoi. Asta suspectez în acest moment după ce a dat dovadă”.

Jucătorul remarcat de Panduru și MM Stoica așteaptă un telefon de la Gigi Becali: „Mă văd campion cu FCSB”
FCSB
Jucătorul remarcat de Panduru și MM Stoica așteaptă un telefon de la Gigi Becali: „Mă văd campion cu FCSB”

Gazeta Sporturilor a contactat-o pe avocata lui Hanca în litigiul cu clubul. La rugămintea ei, numele nu îi va fi publicat integral - „sunt o persoană discretă, prefer să nu-mi apară numele” - , ci doar inițialele A.M.

Avocata lui Sergiu Hanca răspunde la acuzațiile lui Mihai Rotaru

„După meciul de Cupă nu a existat nicio bănuială la adresa lui Sergiu Hanca. Bănuiala a apărut la aproape o lună după acest meci, timp în care nimeni nu a spus nimic. Dacă avea orice fel de suspiciune, clubul ar fi declanșat o procedură de verificare și de sancționare. 

În data de 18 noiembrie, clubul ne-a trimis un răspuns la o notificare în care se scrie clar că «CSU nu a luat nicio măsură disciplinară împotriva jucătorului, iar motivele pentru care momentan acesta se antrenează separat de ceilalți colegi sunt strict tehnico-tactice»”, a răspuns avocata lui Hanca.

Rotaru suspectează că Hanca - nemulțumit de faptul că nu juca - a vrut să-i forțeze mâna fostului antrenor să ceară rezilierea contractului, moment în care clubul ar fi trebuit să-l despăgubească pe mijlocaș. 

Finanțatorul susține pentru Fanatik că „după ce a văzut că a plecat Rădoi și că nu mai e nicio presiune, nu mai e nimeni care să nu conteze pe el din punct de vedere sportiv, când a văzut că nu mai poate să premediteze o reziliere și să ia despăgubiri (…) la 12:43, el a cerut rezilierea. Și după a avut tupeul să spună că vrea reziliere și despăgubiri”.

Mesajul lui Mirel Rădoi de pe WhatsApp

Avocata lui Hanca a negat vehement acuzele lui Rotaru și a prezentat o variantă detaliată a evenimentelor, văzute din perspectiva jucătorului:

„Pe 13 noiembrie, la ora 00:27, după meciul cu Rapid, Mirel Rădoi a postat un mesaj pe grupul de WhatsApp al echipei în care scria: «Sunteți liberi până pe data de 16. Marko (n.r. - Markovic), Ivan, Vînă și Sergiu, nu faceți parte din programul echipei mari. Mergeți direct la echipa a doua ori vă antrenați separat de noi. Seară bună. Baftă”.

Cu doar câteva ore înainte, Rădoi anunțase în direct la TV excluderea celor patru fotbaliști. Despre Hanca spusese: „Sergiu a jucat titular toate meciurile. La Ocna Mureș putea fi o rușine chiar mai mare, ține adversarul într-una, de parcă eram la o miuță între noi”.

Avocata lui Sergiu Hanca a povestit derularea ulterioară a evenimentelor: „Pe 15 noiembrie, Sergiu a primit un email semnat de Ovidiu Costeșin în care i se dă programul valabil între 16 și 19 noiembrie. Erau antrenamente separate de echipă, făcute la bază cu un preparator fizic. Sergiu a mers și a făcut aceste antrenamente.

Pe 17 și 18, am trimis clubului două notificări consecutive în care solicitam un punct de vedere și reintegrarea lui Sergiu în lotul primei echipe. Prin contract, Sergiu nu poate activa decât la prima echipă. Clubul a răspuns pe 18. Costeșin ne-a spus că din punctul de vedere al clubului jucătorul nu este sancționat, dar că în următoarele 10 zile va efectua antrenamente individuale. 

Apoi, pe 20 noiembrie, Sergiu a fost anunțat că din 21 noiembrie va urma programul echipei anunțat pe grupul de WhatsApp”.

Avocata lui Sergiu Hanca prezintă varianta fotbalistului

Potrivit avocatei, situația nu s-a rezolvat nici în 21 noiembrie: „Sergiu s-a dus luni, 21 noiembrie, la programul de antrenament așa cum i s-a comunicat, însă deși a fost chemat la aceeași oră cu restul, programul de antrenament a fost tot separat. Echipa se antrena normal, iar el și Vînă doar alergau. Asta s-a întâmplat până vineri, 25 noiembrie.

Nu am reacționat imediat, dar pe 25 noiembrie am notificat din nou clubul. Le-am spus că jucătorii nu au antrenor la ședința de pregătire, că aceasta nu e o reintegrare în lotul primei echipe și că gestul clubului e echivalent cu denunțarea contractului fără justă cauză din partea clubului”.

Notificarea și amenințarea lui Mirel Rădoi

A doua zi, spune A.M., Hanca și Vînă au fost luați la țintă de Rădoi pentru că au îndrăznit să notifice clubul: 

„De față cu tot lotul, i-a luat Rădoi și le-a spus că ei nu mai vor mai juca niciun minut la Craiova cât timp va mai fi el antrenor! Pe 29 noiembrie, marți, clubul a răspuns la notificarea din 25. «Jucătorul a fost reintegrat. Vă rugăm să discutați orice nelămurire cu stafful tehnic». Semnat Sorin Cârțu”.

Deși Rotaru susține că scopul lui Hanca a fost de a-i fi reziliat contractul pentru a obține o sumă de bani, avocata susține că „Sergiu nu vrea reziliere, noi am notificat clubul în mod repetat și am spus că dorim reintegrarea jucătorului, atât. În notificare, nu am solicitat niciun ban cu titlul de despăgubire”.

După răspunsul trimis de Cârțu în 29 noiembrie, Hanca și Vînă au mers la bază, dar lucrurile s-au schimbat foarte puțin. „Ei participau la antrenament, efectuau doar încălzirea cu prima echipă, Apoi făceau niște exerciții într-un colț de teren. Niciodată, nu s-au antrenat cu echipa. Ei au fost priviți ca ciumați, niciun jucător nu a mai vorbit cu ei, s-au simțit excluși. Toată lumea l-a susținut pe Rădoi”.

În intervenția pentru Fanatik, Rotaru a declarat că „dacă nu pleca Rădoi, Hanca mai stătea puțin să vadă cum se înțelege cu Rădoi. Dacă Rădoi îl bagă sau nu. Dar știa clar că e în program și se contează pe el, a abuzat de acest demers de reziliere. Hanca a dat dovadă, hai să nu spunem de nesimțire, dar de o conduită neprofesionistă”.

Dezminte varianta lui Mihai Rotaru

Avocata lui Hanca neagă, însă, acuzațiile finanțatorului:

„Pe data de 5 decembrie, am trimis către club o notificare în care scriam că având în vedere atitudinea clubului din perioada 13 noiembrie - 5 decembrie și refuzul de reintegrare al jucătorului, pentru noi U Craiova a denunțat fără justă cauză contractul. Le-am spus că urmează să fie anunțate comisiile arbitrare din cadrul FRF.

Acțiunea am introdus-o abia joi la prânz la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL). Prin acțiune noi solicităm să se constate că U Craiova a denunțat fără justă cauză contractul încheiat cu Sergiu și să fie obligat clubul să plătească în principal contractul până la final. 

Dacă membrii comisiei vor constata ca prevalează contractul dintre Sergiu și club, atunci clubul trebuie să plătească două milioane de euro. Există această clauză în contract. Altă sancțiune este interdicția la transferuri pentru două perioade de transfer.

Timp de 3 săptămâni, jucătorul a solicitat să fie reintegrat, iar clubul a refuzat în scris. Ce s-a întâmplat până acum două zile?”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Flavius Stoican revine! A bătut palma cu o echipă din Liga 1: „În principiu, ne-am înțeles”

Ilie Dumitrescu ia o decizie radicală, după ce Austria i-a refuzat României intrarea în spațiul Schengen: „Nu mă mai duc nici în escală în Austria”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
dandana
dandana  •  11 Decembrie 2022, 00:03
Postat de kuba13 pe 10 Decembrie 2022, 18:45

Cu mogoseni ca tine și Ligia Sud :)))))

Proastă lume! Ști ca ești unul din ei, bine ca gsp va lăsa să vorbiți. Nu vad rostul unor *** când știți ca știința a distrus-o Mititelu. Ce naiba aveți dracilor, ce vreți sa spuneți ca a lu mititelu este? Nu mai este, dar acuma fiecare tine cu cine vrea, adevărata Universitatea Craiova a fost ucisă cu sânge rece de mititelu. Îți dai părerea la ce? Tu nici măcar nu ști care este treaba, dar vorbim ca niște proști sa ne aflam în seamă. Deja ne este scârbă de Mititei care încearcă sa facă ceva rău. Noi fani de suntem acuma la Craiova, mai bine am migra la fcsb decât sa mai iubim vreodată o echipa la care este Mititelu și om de serviciu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tzintaru
tzintaru  •  10 Decembrie 2022, 23:30
Postat de legio.sud pe 10 Decembrie 2022, 11:41

Pe hanca ăsta caracterul îl împinge spre finalul drumului … vrea să dea un tun și gata , cineva îl sfătuiește prost și el fiind gușter cred că nici Dinamo nu-l mai angajează , se crede Cristiano Ronaldo … nasol , dar și papagalii ăia de la Craiova oare ce contract i-au făcut ?!?

Săracul Hanca,a nimerit intr-un *** și vrea să facă și el la fel!Lăsați semințele și artificiile și dați banii la baiat că va baga in faliment.Am văzut că ați început să dați în Sorinel.Pai nu erați voi aia cu respectul pentru glorii,de unde schimbarea?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  10 Decembrie 2022, 18:53
Postat de kuba13 pe 10 Decembrie 2022, 18:45

Cu mogoseni ca tine și Ligia Sud :)))))

Bre tataeee… ***…. ***…. Plec in club, stai pe la usa ca iti dau 10 lei, dar sa imi stergi pantofii ca si data trecuta….la electro…

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează