FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE S-au înțeles! Denis Haruț, la FCSB! Detaliile transferului

Articol de , - Publicat vineri, 08 ianuarie 2021 16:20 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 17:38

Gigi Becali, patronul FCSB, și Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, s-au înțeles pentru transferul lui Denis Haruț (21 de ani).

  • Denis Haruț este fundaș dreapta, poziție pe care FCSB îi mai are pe Valentin Crețu. Uneori, acolo joacă și Ovidiu Popescu;

UPDATE: S-a făcut: Haruț a bătut palma cu FCSB!

FCSB va plăti 700.000 de euro lui FC Botoșani pentru transferul lui Denis Haruț. De asemenea, botoșănenii vor primi 20% dintr-un eventual viitor transfer al fotbalistului. Mai rămâne de stabilit doar momentul în care Haruț va intra sub comanda lui Petrea: acum sau din vară. „M-am înțeles, în linii mari, cu domnul Becali, dar au rămas cei de la club să parafeze documentele”, a spus Iftime pentru gsp.ro.

Ulterior, a venit cu completări la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport: „Nu am semnat contractul, dar lucrurile sunt organizate. Am bătut palma virtual. 700.000 euro, plus 20% dintr-un eventual transfer”.

  • Crescut la Poli Timișoara, Denis Haruț este la FC Botoșani din iulie 2019, iar în acest sezon a impresionat în cele 15 partide jucate pentru echipa lui Croitoru. Evoluțiile sale i-au atras atenția lui Adi Mutu, care l-a convocat în acest an la naționala de tineret. 

Cine este Denis Haruț, noul fundaș de la FCSB?

Haruț a devenit un jucător interesant pe piața transferurilor, înainte să-l vrea FCSB l-a mai dorit și o echipă din Serie B italiană. El nu are meciuri în naționala de seniori, nu a jucat în grupele cupelor europene. Cum a devenit un fotbalist curtat? Denis a fost considerat talentat încă de când se afla la Timișoara, ca junior. A apărut și la seniorii de la ACS Poli și a jucat în prima ligă deși nu era la curent cu mai nimic din ceea ce însemna instruirea unui fundaș profesionist.

De carențe s-a prins Răzvan Raț. Fostul fundaș stânga al naționalei a evoluat pentru Poli în prima jumătate a anului 2018 și a fost coleg de cameră cu Haruț. Raț l-a observat în antrenamente și și-a dat seama că Denis nu avea deprinderile unui apărător bun

.„Tu nu ai orientare deloc! Cum calculezi, cum te poziționezi?”, l-a întrebat Răzvan. „Păi, după cum e faza”, i-a răspuns Denis. Lui Raț, obișnuit cu meciuri internaționale și cu partide în grupele Champions League la Șahtior, răspunsul i-a sunat rău de tot.„E greșit să joci doar din instinct! Ești fundaș, contează organizarea!”, i-a spus Răzvan. El i-a explicat pe urmă: „Trebuie să ai repere clare pe teren, să ții cont de minge, de adversar, de coechipieri. Nu poți să te descurci numai cu talentul!”.

Ca să-l convingă, Raț i-a desenat pe o foaie cum ar trebui să se așeze Haruț în funcție de reperele pe care i le fixase el. Denis a continuat să fie titular la Timișoara, apoi echipa a retrogradat, iar el a trecut la Botoșani, unde a tot crescut, și datorită sfaturilor pe care i le oferise Răzvan, pe care el îl întâlnise întâmplător. Pur și simplu, se nimerise ca ei doi să fie colegi de cameră în ultimul sezon din cariera multiplului campion al Ucrainei și internațional român cu 113 selecții.

GSP: Haruț vine pe 600.000 de euro

FCSB vrea să-și întărească defensiva prin aducerea fundașului dreapta și, din informațiile GSP.ro, oferă 600.000 de euro și 20% dintr-un viitor transfer. Cele două părți încă negociază, iar azi ar putea fi ziua decisivă pentru transferul lui Haruț la FCSB.

Valeriu Iftime, despre transferul lui Haruț la FCSB: „Azi se poate face sau poate să cadă”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Valeriu Iftime a dat ultimele detalii despre negocierile cu Gigi Becali.

„Ce vă pot spune acum e că transferul nu e nici rezolvat, dar nici picat! FCSB nu s-a retras încă de la negocieri. Discutăm despre o diferență mică asupra căreia trebuie să ajungem la un consens.

Față de joi seară, aș spune că suntem mai puțin înțeleși. Sunt șanse reale ca azi să se facă, la fel de egale ca șansele să pice tot azi. Noi așteptăm să vedem care e următorul pas pe care-l face FCSB.  

Nu pot să vă spun mai multe. Când președintele meu mă va înștiința despre noua ofertă, atunci o să știți mai multe”, a spus Iftime pentru GSP.ro.

  • Crescut la Poli Timișoara, Denis Haruț este la FC Botoșani din iulie 2019, iar în acest sezon a impresionat în cele 15 partide jucate pentru echipa lui Croitoru. Evoluțiile sale i-au atras atenția lui Adi Mutu, care l-a convocat în acest an la naționala de tineret. 

1.000.000 de euroeste cota lui Denis Haruț, potrivit transfermarkt

VIDEO Reîncepe Liga 1! Totul despre derby-ul primei etape, FCSB - Astra

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV. Șoc în Liga 1: FCSB, minimum 10 zile în carantină?! » Guvernul, DSP-urile și Ministerul Sănătății confirmă pentru Gazetă: „Nu există nicio derogare!”

Gigi Becali n-a mai rezistat! A intrat la TV, după ancheta GSP: „Nu puteam să primim o hârtie oficială. Dar cei de la DSP cu care am vorbit ne-au transmis că la revenirea în țară o să dăm o declarație”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (60)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  08 Ianuarie 2021, 19:47
Postat de steaua1986. pe 08 Ianuarie 2021, 17:20

De ce dusmani, prietene? Ca sustin ca fcsb nu e Steaua? Dupa lege eu am dreptate.

Da bro .. dar legea in Romania e proasta ... violatorii primesc arest la domiciliu .. iar hotii de gaini populeaza puscariile .. Avem infrastructura 0 dar facem catedrale ... Intrebare ! cat face enoriasul din oradea pana la catedrala ? Raspuns !! Nu ajunge .. moare de foame pana acolo ... ajungi mai repede in America :))) Armata plimba militarii cu biciclete( canci Tanks, Avioane , flota ....) Dar au fotbal :)) urmeaza ca presedintele sa isi faca un band ... sa cante trapanele .... Intre timp cei care au un iq din3 cifre Canta cu Patos si mana la inima : Desteapta-te Romane !!!!

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  08 Ianuarie 2021, 19:29

Thereau a fost cel mai bun jucator venit de afara ...

roja.azul_76
roja.azul_76  •  08 Ianuarie 2021, 18:59
Postat de unudoi3 pe 08 Ianuarie 2021, 18:49

Sa nu exageram

Chiar deloc! S-a descurcat excelent ultimii 6 ani in Italia! E drept, la echipe de nivel mediu: Chievo, Udinese, Cagliari si Fiorentina! Si s-a retras in urma cu 6 luni de la Fiorentina! Glumeam, evident, legat de aducerea lui!:)

Vezi toate comentariile (60)
Comentează