FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cortacero așteaptă banii unui fond elvețian de investiții » Șeful lui Dinamo mai aduce un spaniol, omul lui de încredere

Rafael Salguero e persoana care se va ocupa de Academia „câinilor”, iar surse din cadrul clubului dezvăluie pentru GSP implicarea unui fond de investiții din Elveția.
Rafael Salguero e persoana care se va ocupa de Academia „câinilor”, iar surse din cadrul clubului dezvăluie pentru GSP implicarea unui fond de investiții din Elveția.

Articol de - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 20:23 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 21:20

În fiecare zi, se întâmplă ceva la Dinamo. Un transfer, o sosire, o plecare, o mutare în staff-ul administrativ. Rafael Salguero e persoana care se va ocupa de Academia „câinilor”, iar surse din cadrul clubului dezvăluie pentru GSP implicarea unui fond de investiții din Elveția.

„Nuevo Dinamo” este în continuă metamorfoză după ce Pablo Cortacero, un om de afaceri din Granada, a preluat administrarea grupării din Ștefan cel Mare și a devenit acționarul majoritar al roș-albilor.

La revedere, RIN!

Chiar dacă au mai rămas mulți români în board-ul grupării, ibericul îi va schimba treptat cu oameni aduși de el, vechi sau colaboratori mai noi. Aleși de el și de Juan Melero Marin, unul dintre oamenii esențiali ai proiectului, personajul discret din lumea fotbalului care l-a convins pe Cosmin Contra să semneze cu Dinamo și care are legături multiple și complexe în LaLiga, dar și în sportul românesc. 

De la 1 octombrie, așa cum GSP.RO a anunțat săptămâna trecută, spaniolii trebuie să se mute de la RIN Grand Hotel, așa a fost înțelegerea cu Ionuț Negoiță, și-au găsit un sediu care le convine ca și poziție, pe Calea Dorobanți, vizavi de "Perla". La câteva sute de metri de stadionul din Ștefan cel Mare. Acolo vor aduce și tot staff-ul de marketing, unul sută la sută iberic.

Șeful academiei vine din Spania

Printre oamenii importanți care vor întări echipa administrativă a clubului se numără și Rafael Salguero, un om apropiat de Cortacero, așa cum este și Rufo Collado, actualul director sportiv și cel ce se ocupă - alături de Cosmin Contra - de transferurile echipei. 

Salguero este un prieten vechi al lui Don Pablo și era prevăzut să fie și în staff-ul celor de la Almeria, în urmă cu doi ani, când au fost discuții pentru a plăti 20 de milioane de euro pentru preluarea grupării andaluze. Oficialii din prezent de la Dinamo au confirmat că Salguero este așteptat la club, cu puteri sporite, mai ales că el se va ocupa și de academia grupării.

Bani din Elveția la Dinamo

Pentru că planul pe termen scurt și mediu este ca spaniolii să construiască o echipă - cu jucători cu experiență, care să forțeze pentru început accederea în play-off -, iar apoi să crească jucători în propriul centru de juniori pentru viitor, pentru a da lovituri financiare, nu doar să recreeze identitatea lui Dinamo. 

Totodată, surse apropiate grupării spun că Pablo Cortacero se bazează pe un fond de investiții elvețian, de aceea a promis și a dat salarii uriașe fotbaliștilor aduși din Spania. Cu respectivii oameni de afaceri voia să se implice și la Almeria, în 2018, acum îi redirecționează către România. Și că plata salariilor ar întârzia din cauza blocării unor fonduri pe tărâm helvet, situație ce se va remedia în scurt timp.

VIDEO. Ionel Dănciulescu, dezvăluiri incredibile din birourile de la RIN:

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Povestea fotbalistului promovat de Contra la Dinamo: „Nu-l las la Napoli, că-mi omoară mafioții băiatu'!”

OFICIAL Dinamo s-a mai despărțit de un fotbalist! Unde va evolua acesta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
103538191253799
Paco Raceanu  •  17 Septembrie 2020, 14:28
Postat de Ion Popescu pe 17 Septembrie 2020, 04:35

Ce investitie e de facut la un club de fotbal din Romania ca sa scoti profit? Ca Urziceni, da, bagi 1 milion, scoti 10, ramai cu vreo 8, pa, pa! Profit. La timpurile alea, cand eram in grupe CL dintr-un meci. Ce oportunitati financiare are Dinamo, sau oricare? Zero. CL? Nu mai vedem grupe vreo 10 ani. EL? La fel. Romania o sa fie prin a 3-a cupa, Intertotto sau cum s-o chema. Bani ca la adunat de prune. Grup de investitii? Pai aia sunt prosti? Aveti cea mai mica idee cum lucreaza un grup de investitii? Pe profit CLAR chiar daca e de durata! Nu pe baza blanii ursului din padure. Dinamo o sa fie marmota de pariuri aranjate si de spalat de bani. "Investitorul" de la Dinamo aduce jucatori casati, la anul ii da pe nimic la alt "investitor" dar declara in acte ca l-a vandut cu 5 milioane. Dinamo baga in cont banii astia negrii ca bani albi iar cel care a "cumparat" poate sa-si traga din firma 5 milioane ca ban de buzunar nedeclarat. Impozite la statul roman canci! ca rulam banii prin off-shore. Vad pe aici cupe si campionate, vise cu echipe "reconstruite"....e ceva hilar....indivizii astia au alte treburi, echipa pentru ei e vaca de muls. La toata treba asta cel mai misto e de Contra, care incepe sa-si dea seama ca s-a bagat in fata doar ca sa cada de papagal.

Fabulezi! Cu o astfel de gandire si prejudecati ar trebui sa respingem absolut orice investie si investitori straini. In plus, e ciudat ca nu ne revoltam impotriva unor practici manageriale absolut catastrofale si abuzive, precum in campionatul romanesc (FCSB, Dinamo in era Negoita etc.), anume de a nu face nicio intestitie in club, ci de a te rezuma la a imprumuta clubul, ca apoi sa iti extragi atat imprumutul, cat si profitul din vanzari, lasand cluburile cu zero profit si buget real.

moshu.cu.sacul...
moshu.cu.sacul...  •  17 Septembrie 2020, 08:22
Postat de flick2020 pe 17 Septembrie 2020, 07:58

Ai tot spus asta. Vad ca esti si exchibitionist, nu doar pervers. Chiar simti nevoia sa te tot repeti ?

Fiind „pervers din adolescenta”, nea Bulivar ține neapărat ca, măcar acum, la cei peste 70 de ani, să ne atragă atenția, dacă nu prin limba română, atunci cu ceea ce crede el că-l recomandă un mascul alfa. Fix „vax albina, crema puca”.

flick2020
flick2020  •  17 Septembrie 2020, 07:58
Postat de Daniel Irimescu pe 17 Septembrie 2020, 01:36

Ba pe bune acum. Eu subt pervers din adolescenta dar numai cu doamnele si numai daca le plac .niciodata cu copilele. Pe primarul ala din sangeorz l as executa

Ai tot spus asta. Vad ca esti si exchibitionist, nu doar pervers. Chiar simti nevoia sa te tot repeti ?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează