FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Povestea fotbalistului promovat de Contra la Dinamo: „Nu-l las la Napoli, că-mi omoară mafioții băiatu'!”

Gazeta prezintă povestea lui Cătălin Măgureanu, 20 de ani, care în 2016 a avut ocazia să urce în „trenul vieții” semnând cu Napoli, dar părinții au preferat să-l țină mai departe la Dinamo.
Gazeta prezintă povestea lui Cătălin Măgureanu, 20 de ani, care în 2016 a avut ocazia să urce în „trenul vieții” semnând cu Napoli, dar părinții au preferat să-l țină mai departe la Dinamo.

Articol de - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 19:01 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 19:47

Gazeta prezintă povestea lui Cătălin Măgureanu, 20 de ani, care în 2016 a avut ocazia să urce în „trenul vieții” semnând cu Napoli, dar părinții au preferat să-l țină mai departe la Dinamo.

Dinamo a oficializat ieri prelungirea contractului lui Cătălin Măgureanu, după ce GSP.RO a informat încă de la finele săptămânii trecute că mijlocașul de 20 de ani ajunsese la un acord cu Rufo Collado în privința tranzacției. "Nuevo Dinamo" vrea să demonstreze că nu se transformă în colonie spaniolă și Cosmin Contra pune bază și pe tinerii de viitor, antrenorul militând pentru mărirea contractelor celor ce-i arată lui că merită.

Măgureanu, copy-paste după Budescu

Fostul manager al Academiei Dinamo, Gabriel Răduță, a avut și are o relație specială cu puștiul roș-albilor. A insistat pentru el în câteva rânduri să fie promovat la prima echipă, ultima oară chiar în această vară, când a făcut lobby la Gigi Mulțescu pentru el, pentru Giani Crețu și Alin Lazăr. „Este leit Budescu, copia lui! Și ca fizic, și ca stil de joc. Nu degeaba l-a vrut Napoli în urmă cu patru ani. Serios, italienii au insistat pentru el, doar că părinții au zis că preferă ca băiatul lor să rămână acasă, la București, și să continue fotbalul la Dinamo", a povestit Răduță.

De la 2.000 de euro în sus

Într-adevăr, Măgureanu a ratat o ocazie rară. Napoli l-a vrut, a încercat în câteva rânduri să-l aducă fie și la antrenamentele propriului centru de juniori, italienii îi ofereau la 16 ani un salariu de bază de 2.000 de euro pe lună, net, cu promisiunea ca după un sezon să urce la 5.000 de euro pe lună. Plus masă și casă acolo. 

Ionuț Negoiță s-a rugat de familia lui Cătălin să plece în orașul lui Maradona, mai ales că spera să ia peste 200.000 de euro. Tatăl mijlocașului s-a opus însă! Inclusiv Salvatore Bagni, fostul mare jucător al lui Napoli, coleg cu El Pibe d'Oro, devenit impresar, a încercat să-i convingă pe puști și pe părintele său că ar putea fi șansa vieții. 

FOTO. Hârtia venită de la Napoli pentru Măgureanu

EXCLUSIV Povestea fotbalistului promovat de Contra la Dinamo: „Nu-l las la Napoli, că-mi omoară mafioții băiatu'!”

Discuțiile au fost intermediate de Ciprian Giurcă, agent de jucători româno-spaniol. "Ar fi putut fi o mutare de proporții pentru fotbalist. Napoli i-a făcut chemare, lui și tatălui, au încercat în diverse moduri să-l convingă pe părintele lui Cătălin, să meargă trei zile acolo, să vadă pe viu orașul, baza, realitatea, nu din auzite", a povestit Ciprian.

"Se aud împușcături și e mizerie acolo"

Tatăl fotbalistului era însă panicat de informațiile găsite pe internet și de discuțiile purtate cu apropiați ai familiei, stabiliți în Italia, ce prezentau orașul Napoli din perspectiva sumbră a zonei. 

EXCLUSIV Povestea fotbalistului promovat de Contra la Dinamo: „Nu-l las la Napoli, că-mi omoară mafioții băiatu'!”

„I s-a spus că noaptea se aud împușcături în oraș, a fost înspăimântat de niște fotografii de pe net, cu zona de la periferia Napoli, cu gunoaie, cu mafioți. N-a fost chip să fie convins să-și lase fiul măcar trei zile în Italia. 

„Nu, eu nu-mi omor copilul! O să iasă fotbalist de la Dinamo, ce, în România nu se câștigă bani?!", a reacționat el. Omul nu a vrut să discute, spunea că știe că acolo sunt asasinate", au povestit oamenii din Italia ce-au dorit să intermedieze afacerea. 

La un moment dat, Răduță a încercat să detensioneze situația: "Nea Măgurene, nu-l împușcă ăia pe Higuain, în care au investit peste o sută de milioane de euro și-a fugit la Juventus, și-l omoară pe al matale?! Crezi că Hamsik și Chiricheș stau de nebuni acolo? Mafioții au treabă între ei, nu cu Cătălin al lu' Măgureanu sau cu lumea de rând". Totul a fost în zadar însă. 

EXCLUSIV Povestea fotbalistului promovat de Contra la Dinamo: „Nu-l las la Napoli, că-mi omoară mafioții băiatu'!”
Cătălin Măgureanu, în centrul imaginii

Napoli are o bază sportivă superbă, într-o zonă retrasă. L-au dorit mult pe Măgureanu, a făcut invitația pe cheltuiala clubului, nu s-a putut, asta e, mergem înainte. Napoli rămâne unul dintre cele mai vizitate orașe ale lumii
- Ciprian Giurcă, agent de jucători

Marii conducători de la Dinamo uitaseră de el. Sunt aceiași ce spuneau că nu o să ajungă nimic de capul lui și n-are rost să pierdem vremea cu el. Măgureanu a prins, în sfârșit, trenul vieții, să nu se mai dea jos din el!
- Gabriel Răduță, ex-manager Academia Dinamo

Toate contractele de la Dinamo vor fi mărite. Deja i s-a mărit lui Deian Sorescu, care a și semnat un nou angajament. Și Măgureanu a semnat un nou contract, mai mult, i s-a triplat contractul pe care îl avea. Urmează ceilalţi tineri din echipă, vom avea grijă de ei
- Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Mergea pe jos ca să strângă bani pentru băiat

Cătălin provine dintr-o familie modestă, însă a vrut să se țină de fotbal, iar tatăl său l-a îndrumat pe acest drum. În momentul în care s-a întâlnit cu reprezentanții lui Napoli, la un restaurant în zona Floreasca, Măgureanu senior i-a impresionat pe aceștia. 

"El avea salariu de 800 de lei pe lună. Și-a venit pe jos, tocmai din cartierul Pantelimon. Unul dintre cei prezenți la masă i-a înmânat o hârtie de 100 de lei, rugându-l să meargă cu taxiul acasă, mai ales că era ceva de mers. «Lasă că merg tot pe jos, îi dau băiatului banii ăștia, să-și ia ghete!», a spus tatăl jucătorului", au povestit oamenii ce-au asistat la episod. 

Era să se lase de fotbal

La 16 ani, după ce-a irosit oportunitatea napoletană, Măgureanu a fost îndepărtat, treptat, din atenția primei echipe. A fost împrumutat la Dunărea Călărași, la Afumați, iar în această vară, înainte de a fi dat el însuși afară, Răduță a vorbit cu Mulțescu să-l ia la lotul mare. Reputatul tehnician l-a adus în prim-plan, iar Contra i-a oferit debutul în Liga 1 cu Chindia (0-1), apoi l-a titularizat etapa trecută cu Botoșaniul (1-1). În urmă cu puțin timp, puștiul cocheta cu ideea de a se lăsa de fotbal! 

"Era descumpănit, îl pasau dintr-o parte într-alta, nu i se acorda încredere, ceea ce luminatul management al clubului a făcut cu el și cu alți tineri de viitor ai lui Dinamo. De-abia l-am convins să se țină de fotbal", a povestit Răduță. 

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. Cosmin Contra confirmă GSP.ro » Restanțe financiare pentru alb-roșii: „Avem multe probleme!”

Dinamo și-a prezentat noul portar! Pe câți ani a semnat fotbalistul trecut pe la Girona și Almeria

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
maimonide
maimonide  •  17 Septembrie 2020, 16:33

cand o sa mai creasca magureanu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

171875491077582
Costel Chelaru  •  17 Septembrie 2020, 15:43

Lasa ca e mai bine aici...nu se aud impuscaturi..se aud manele

69lute
69lute  •  17 Septembrie 2020, 12:35

La noi e inca tanar foarte tanar

Vezi toate comentariile (13)
Comentează