FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Trei săptămâni de Vadim Rața = Un an de Moruțan! Cât a încasat FC Voluntari de la Gigi Becali pentru „împrumutul” mijlocașului moldovean

Vadim Rața, în albastru // foto: GSP
Vadim Rața, în albastru // foto: GSP

Articol de , , - Publicat marti, 06 septembrie 2022 08:35 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 09:43

Transferul lui Vadim Rața (29 de ani) de la Voluntari la FCSB și înapoi e unul dintre cele mai ciudate din fotbalul românesc. Ilfovenii au primit 150.000 de euro, jucătorul le-a lipsit trei săptămâni și apoi l-au reprimit.

Becali hotărăște transferuri și mută jucătorii fără să mai țină cont de costuri, e ghidat numai de toanele lui. Specialiști din fotbal l-au compătimit pe Vadim Rața, pe care Gigi l-a adus de la Voluntari și apoi l-a trimis în Ilfov după un timp foarte scurt

Sumă uriașă achitată la CFR Cluj! Nelu Varga i-a stimulat pe jucători pentru marele obiectiv: „Vrea să treacă de grupele ECL”
CFR CLUJ
Sumă uriașă achitată la CFR Cluj! Nelu Varga i-a stimulat pe jucători pentru marele obiectiv: „Vrea să treacă de grupele ECL”

Aventura de la București a moldoveanului a fost una umilitoare, din moment ce noul club l-a etichetat imediat ca pe un fotbalist insuficient de bun. Dar el s-a întors la formația pentru care a evoluat în stagiunea precedentă și a redevenit imediat un om de bază. 

A fost titular în partida cu Rapid, deși ajunsese în cantonamentul Voluntarilor în seara dinaintea jocului.

„Plimbarea” lui Vadim Rața între FC Voluntari și FCSB a costat aproape 200.000 de euro

Cel mai mult a pierdut, concret, chiar Becali. Când a negociat achiziționarea lui Rața, patronul de la FCSB a convenit cu ilfovenii să le plătească 300.000 de euro în schimbul mijlocașului în vârstă de 29 de ani. 

Ca să-l reprimească, șefii de la Voluntari au pretins o jumătate din suma stabilită inițial pentru transfer, adică 150.000 de euro. Vadim Rața a petrecut trei săptămâni la FCSB, așa că rezultă un cost de 50.000 de euro pentru fiecare săptămână în care Gigi l-a avut pe Rață în echipa lui!

Ilfovenii au mai profitat într-un fel. Când l-au vândut la FCSB, Vadim mai avea cu ei un contract valabil un an. La revenire, moldoveanul a fost de acord să semneze un acord nou pentru trei sezoane. Toate părțile au fost interesate să încheie afacerea. 

Becali a vrut să scape de jucător și să nu-i mai plătească salariul până la finalul contractului. I-a oferit doar 40.000 de euro despăgubire pentru ruperea înțelegerii. 

Jucătorul a avut interesul să poată juca în continuare și, din moment ce FCSB îl scosese din lot, nu mai avea deloc șanse să evolueze printre roș-albaștri. Iar cu o altă echipă nu avea dreptul să semneze, pentru că el bifase deja două cluburi în sezonul acesta și regulamentul nu permite mai multe legitimări pe parcursul aceluiași campionat.

1,2 milioane de eurovalorează Rață, conform transfermarkt. El a avut un sezon 2021-2022 excelent, a marcat opt goluri doar în campionat pentru FC Voluntari

Proprietarul clubului ia deciziile, noi nu-l putem convinge să procedeze altfel. Nici nu știu dacă a pierdut bani sau a economisit, poți interpreta oricum. A pierdut bani pentru că a plătit pentru despărțirea de Rață, a economisit fiindcă ar fi trebuit să-l plătească până la finalul contractului dacă nu l-ar fi dat acum la Voluntari.

- Mihai Stoica, manager FCSB

Olimpiu Moruțan costă atât pentru un an

FCSB a plătit 150.000 de euro ca să-l ia pe Rață de la Voluntari pentru trei săptămâni, Pisa a achitat aceeași sumă pentru a-l avea pe Moruțan timp de un an. Formația din liga a doua italiană l-a împrumutat pentru un sezon pe Olimpiu și a transferat către Galatasaray 150.000 de euro. 

Dacă Pisa va fi convinsă de prestațiile mijlocașului ofensiv român va putea să-l ia definitiv din Turcia cu 5,5 milioane de euro. 

Galata l-a cumpărat pe Moruțan de la FCSB cu 3,6 milioane de euro și speră să înregistreze un profit din vânzarea lui în Italia, chiar dacă randamentul pe care internaționalul român l-a avut în Turcia nu a fost acela pe care-l aștepta Fatih Termin atunci când a hotărât să-l achiziționeze.

DEZBATEREA ZILEI » Poate Nicolae Dică să o scoată pe FCSB din criză?

Mai multe știri din Liga 1: 

Bursa transferurilor: toate mutările făcute în Liga 1 în perioada de mercato

Gică Hagi, supărat pe jucătorii săi după înfrângerea cu CSU Craiova: „Cei care au intrat nu au adus nimic”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (12)
rumunek
rumunek  •  07 Septembrie 2022, 16:49

Din ce citesc, văd care e cea mai mare pierdere. Aceea că vor apare tot felul de supoziții referitor la meciurile cu Voluntari. Și cum și eu am acuzat practica respectiva la rivalii din Cluj, la transferurile supraevaluate ale lui Mailat, Ioniță, Ciobotariu, Costache, Boli, Roger, etc., acum trebuie sa accept ca este o bază pentru aceste comentarii. Reală sau nu, ea există.

satyricon
satyricon  •  06 Septembrie 2022, 17:13
Postat de razesul pe 06 Septembrie 2022, 14:57

comparati mere cu pere. Morutan a fost IMPRUMUTAT pt acea suma, Rata a fost "cumparat?!?!" si trimis cica inapoi, de fapt s-au cumparat... 6 puncte prin manevra bine stiuta din trecut

Așa faceți voi la toate transferurile, cumpărați puncte nu e așa? Dacă voia să cumpere puncte, nu era mai simplu să cumpere meciul din campionatul trecut? Avea șanse să câștige campionatul. Iar dacă Rață era "împrumutat" pentru punctele din campionat, mai avea cineva curajul să-l bage în meci de Conference ?

Hcm27
Hcm27  •  06 Septembrie 2022, 16:17

Eee,ce atita văicăreli!Un cadou de la nașu ' pentru finu'.O fi uitat sa-i dea "bani pe masa la nunta și i-a dat acum

Vezi toate comentariile (12)
Comentează