FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Cu câți bani se alege UTA după transferul lui Dennis Man și cu cât rămâne Gigi Becali

Dennis Man, la UTA // foto: Facebook @ UTA ARAD
Dennis Man, la UTA // foto: Facebook @ UTA ARAD

Articol de GSP - Publicat joi, 28 ianuarie 2021 07:25 / Actualizat joi, 28 ianuarie 2021 09:59

Dennis Man (22 de ani) va deveni în scurt timp jucătorul celor de la Parma, iar FCSB se va alege cu 13 milioane de euro de pe urma transferului. O parte din această sumă va merge la fostul club al jucătorului, UTA.

  • Dennis Man va semna acordul pe 4 ani și jumătate cu Parma, iar astăzi urmează să fie prezentat oficial;
  • Man va câștiga în Italia aproximativ un milion de euro pe sezon.

Cele 13 milioane reprezintă cea mai mare sumă încasată pentru un fotbalist din Liga 1, depășind cele 9,8 milioane de euro plătite de Anderlecht pentru Nicolae Stanciu în 2016. Totuși, nu toți banii vor merge la FCSB.

Gigi Becali, despre transferul lui Dennis Man: „UTA ia 11%”

Explică Gigi Becali, finanțatorul FCSB: „UTA ia 11% din sumă. Aveau 15%, am mai cumpărat eu două procente, apoi alte două. Am vrut să cumpăr tot, dar nu au fost ei de acord. Știu că au 11%, e clar”. 

Așadar, clubul arădean va primi 1,43 milioane de euro de pe urma transferului. În 2016, când Man a plecat de la UTA la FCSB, arădenii au primit 250.000 euro. Ceea ce înseamnă că în total se aleg cu 1,68 milioane de euro din „afacerea Man”.

Cu cât rămâne Gigi Becali, după ce scade sumele plătite pentru Man și salariile pe care i le-a achitat fotbalistului? „Pe Man am dat 250.000 euro, mai dăm către UTA cât înseamnă 11%, cu tot cu salariile să zicem 2 milioane de euro, deci 11 milioane de euro este profitul”, a spus latifundiarul la emisiunea „DigiSport Special”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali a avut pretenții și la salariul lui Dennis Man la Parma! Giovanni dezvăluie: „I-a promis băiatului”

Ce face Gigi Becali cu banii luați pe Man » Pe cine aduce: „Dacă e pregătit, joacă de etapa viitoare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (74)
mosvasile
mosvasile  •  28 Ianuarie 2021, 19:38

Ultima„bomba”pe TELEKOM SPORT: ca tzatza Anica lu Prodan zice ca nea Gheorghe minte ca transferul ar fi de 13 milioane!Cica la doua ore de la cotcodaceala lu nea Gherghe ca i-au picat din cer 13 milioane,Parma cica a trimis o adresa oficiala, ca transferul se va face numai daca se accepta suma de 10 milioane+plus 2 din bonusuri!Si ca ce rost mai avea sa mai trimita Parma adresa aia,daca ei batusera palma?Noi nu te contrazicem tzatza Anico,da nea Gheorghe cica a vorbit direct cu americanu,ala cu banii,nu discuta el cu clubu!

prapadlafcsb1
prapadlafcsb1  •  28 Ianuarie 2021, 17:37

“ Ceea ce înseamnă că în total se aleg cu 1,68 milioane de euro din „afacerea Man”... mai pescare dar de cele 2+2 procente cumparate ulterior ai uitat?

zorrozabal
zorrozabal  •  28 Ianuarie 2021, 17:05
Postat de tictris pe 28 Ianuarie 2021, 13:53

OK, deci una peste alta, scazand cele cateva zeci de mii de euro pentru rascumpararea a 4% din drepturile federative pentru jucator de la UTA, scazand suma ce trebuie varsata la UTA (11%), scazand chiar si impozitele catre fisc si/sau platile catre impresari, Steaua (eu asa ii zic) castiga un profit net de 10 (ZECE) mil de euro pentru Man. La care se pot adauga in functie de performantele acestuia la clubul italian alte 2 (DOUA) milioane de euro peste 2-3 ani. Dupa parerea mea, e excelent pentru un club de fotbal din Romania, pentru un jucator de 22 de ani!!! Tu ce zici?!???

Chiar Becali a precizat ca a renuntat sa mai ceara bonusuri!Si...am mari dubii ca miliardarul ala american-mare producator de branza-sa fi fost chiar asa de „fermier”incat sa-i dea lui Becali 13 milioane,asa cu ochii inchisi, ca a dat Man 15 goluri in campionatul din... Becalistan!Dar facand abstractie,fii atent ce credibilitate poate sa aiba Becali :Pe de o parte zice ca salariul lui Man a fost de 20 de mii?luna,iar ieri zicea ca salariile platite jucatorului-de cand e la fcsb- insumeaza...250 de mii de euro!Acum imparte si tu suma la cei 4 ani de cand este Man la fcsb si vezi cat rezulta:20 de mii/luna sau 5 mii/luna?

Vezi toate comentariile (74)
Comentează